Staat ontslag Vercauteren al vast?

ZATERDAG, 22 SEPTEMBER 2007, 05:22 - Sporting Boy
Anderlecht-Online No Image Found

Het heeft er alle schijn van dat Frank Vercauteren morgenavond in Genk voor het laatst op de bank zit als trainer van Anderlecht, het bestuur houdt de lippen op elkaar maar kondigt volgende week wel al een persconferentie aan.


Op de vele vergaderingen die gisteren plaats vonden in het Astridpark zou vooral Roger Vanden Stock zijn ontevredenheid laten blijken hebben. Officieel weigert de club echter alle commentaar. Het is zeer opmerkelijk dat Vanden Stock niet meer achter Vercauteren staat want de voorzitter was jarenlang een groot supporter van de trainer. Na de match tegen Rapid Wien besloot Vanden Stock echter dat Vercauteren geen vuur meer in de ploeg krijgt en dat vertelde hij ook aan het directiecomité.

Er zijn wel meer tekenen die wijzen op het vertrek van de Anderlechttrainer. Zo beschermt ook manager Van Holsbeeck de trainer niet langer. "We geven geen commentaar en gaan de komende 48 uur bekijken", vertelde hij. De manager liet ook nog weten dat hijzelf en de president in de loop van volgende week antwoorden zullen geven op alle vragen.

De krant Het Laatste Nieuws zegt dat het ontslag van Vercauteren al vast staat. Het resultaat in Genk zal daar niets meer aan veranderen, de krant baseert zich op insiders.

Ook Vercauteren zelf lijkt zijn ontslag te zien aankomen. Zo vertelde hij dat hij op het gepaste moment zijn conclusies zal trekken. Als Vercauteren zondagavond de eer niet aan zichzelf houdt zal het bestuur meer dan waarschijnlijk de knoop doorhakken, alles heeft er de schijn van dat assistent-coach Ariël Jacobs volgende week, al dan niet tijdelijk, als hoofdtrainer gevraagd zal worden.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.