Vrijdag al was beslist dat Vercauteren zou blijven

MAANDAG, 24 SEPTEMBER 2007, 18:55 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Op een druk bijgewoonde persconferentie bevestigde het bestuur het vertrouwen in trainer Vercauteren. Vrijdag al werd hem en de spelers meegedeeld dat hij tot juni zou aanblijven.


Voorzitter Vanden Stock begon met een sneer te geven naar de media toe. Die berichtten dat het ontslag al zou vast staan voor de wedstrijd in Genk. "Zo las ik onder andere dat het bestuur en de spelers geen vertrouwen meer zouden hebben in de trainer. Blijkbaar had de pers zijn conclusies al getrokken : Vercauteren zou ontslagen worden."

"Vrijdagmorgen, tijdens het Directiecomité, is unaniem beslist om door te gaan met Frank Vercauteren als hoofdcoach. Niemand hier heeft ooit gezegd dat het bestuur van Anderlecht geen vertrouwen meer had in de trainer. Niemand!"

De vraag rijst dan waarom zo lang gewacht werd om hierover duidelijkheid te scheppen. "Donderdag, na de match tegen Rapid Wien, waren we heel erg ontgoocheld omdat we voor het eerst sinds jaren gelatenheid hadden gemerkt bij de spelers op het veld", zo vult manager Van Holsbeeck aan. Het enige wat we daarna wilden, waren drie dagen om samen met de technische staf en de spelers aan tafel te zitten om na te gaan wat er scheelde. Ik veronderstel dat we als club toch nog het recht hebben om eerst een paar zaken intern te bekijken?"

De manager reageerde ook op z'n aanwezigheid tijdens de persconferentie van Vercauteren vrijdag, waar hij niet naast zijn trainer zat, maar achterin de zaal. "De enige reden waarom ik daar aanwezig was, was naar aanleiding van het vertrek van Raymond Mommens. Ik had kort daarvoor vernomen dat in Charleroi een persconferentie had plaatsgevonden. Ik wou gewoon weten wat daar allemaal gezegd is geweest."



anderlecht-online forum