Voorzitter gelooft rotsvast in kwalificatie

DONDERDAG, 4 OKTOBER 2007, 10:28 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

"We gaan ons kwalificeren", opent Roger Vanden Stock. "Als de ploeg alles geeft, moet het lukken." Hij geeft ook toe dat de druk niet min is: "Wat wil je? Voor het seizoen zegden we dat we Europees willen overwinteren."


Dat het schoentje wringt in de afwerking beseft ook de voorzitter maar al te goed. "Tegen Genk en Charleroi hebben de spelers hun uiterste best gedaan. We hadden alleen tegenslag. De bal rolt niet voor ons. Wij gaan nooit aan de klaagmuur staan na afgekeurde goals, maar tegen Zulte Waregem en tegen Charleroi zijn ons geldige doelpunten onthouden."

"In de Champions League liggen we eruit en nu moeten we ons nog meer dan reppen om in de UEFA Cup te spelen. Alles wat er de voorbije weken gezegd en geschreven is, heeft de druk alleen maar doen toenemen. Er is maar één plaats waar de spelers op de toegenomen twijfels kunnen antwoorden: op het veld. Wij hebben een betere ploeg dan Rapid."

Moest Anderlecht falen, dan zou dit opnieuw een mokerslag betekenen voor het Belgisch voetbal. "De sneeuwbal gaat in de verkeerde richting. Wat ik nu al vier jaar zeg, komt spijtig genoeg uit. Als de infrastructuur niet snel wordt aangepast, is het binnenkort voorbij. Let wel, we blijven ambitieus. De dag dat Anderlecht dat niet meer is, kunnen we het Belgisch voetbal opdoeken."



anderlecht-online forum