"Een topclub staat er wanneer ze er moet staan"

VRIJDAG, 5 OKTOBER 2007, 01:02 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Alleen maar blije gezichten achteraf en voor het eerst in een week werd opnieuw met de pers gepraat. De coach, de voorzitter en spelers Zitka en Deschacht waren allen zeer opgetogen over de wedstrijd.


Frank Vercauteren, de meest geviseerde man van de afgelopen weken mag de spits afbijten: "Ik denk dat dat een van de kenmerken is van een topclub: dat ze er staat als ze er moet staan. Rapid is toch een sterk blok, maar het zou wel jammer geweest zijn als we door die ploeg uitgeschakeld waren. Dit is een positieve opsteker, die voor vertrouwen zorgt. De extra duels die we nu spelen, zullen wel hun gevolgen hebben voor de competitie."

Voor de tv-camera van VT4 toonde ook Roger Vanden Stock zich dolgelukkig "Dit voelt zelfs een beetje aan als een kwalificatie voor de Champions League", aldus de voorzitter "We hebben 20 minuten goed gespeeld en toen een goal gemaakt. Maar eigenlijk is de verlossing pas in de laatste minuut gekomen. Eindelijk heeft de bal eens voor ons gerold. We hebben weinig weggegeven en Zitka heeft op een bepaald moment een goeie redding gedaan. Dit is nog niet het beste Anderlecht, maar met zo'n zege kan dat misschien snel komen. Veel dingen zullen met deze overwinning ook vergeten zijn."

Daniël Zitka: "We hebben 90 minuten gevochten en ik ben blij voor de jongens dat ze goed gespeeld hebben. Het doet me ook deugd dat ik eindelijk nog eens de nul heb kunnen houden. Dat was heel belangrijk voor de kwalificatie. We hebben op karakter alles gegeven. Hopelijk zijn we met deze zege gelanceerd."

Olivier Deschacht: "We hebben 20-25 minuten heel goed gespeeld, maar daarna zijn we wat teruggevallen. In de tweede helft hebben we te veel balverlies geleden en soms slordig gespeeld, door de zenuwen, denk ik. Is Club Brugge uitgeschakeld? Dat is jammer. Ik wens echt alle Belgische clubs Europees voetbal toe. Maar onze kwalificatie is super en ik hoop dat het nu beter gaat draaien."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.