Legear verkoos Anderlecht boven Lazio Roma

ZATERDAG, 6 OKTOBER 2007, 09:33 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Het had niet veel gescheeld of Legear speelde niet meer bij Anderlecht maar bij Lazio Roma. De speler onderhandelde met de Italiaanse topclub omdat hij amper speelkansen kreeg bij Anderlecht.


In Het Nieuwsblad geven Vercauteren en de speler zelf wat meer uitleg. “We hebben op hem ingepraat om toch maar bij Anderlecht te blijven. Makkelijk was dat niet want hij werd steeds ongeduldiger. Ik ben blij dat zijn geduld werd beloond”, aldus Vercauteren. De speler kon nog geen 90 minuten aan één stuk spelen en had te snel last van krampen.

Legear: “'Ik loop als een gek tijdens een wedstrijd en dat moet ik beter leren doseren. Maar dat lukt wel. Je mag ook niet vergeten dat ik hier al drie seizoenen op de bank zit. Welke jonge speler zou dan niet wegwillen? Ik was vorig seizoen zes à zeven maanden in topvorm. De trainer trachtte me dan wel scherp te houden door voor elke wedstrijd te zeggen dat ik een speelkans had. Maar op het moment suprême koos hij telkens voor een andere. Na vier wedstrijden wist ik het wel. Ik geloofde hem niet meer. Daarom dat ik met Lazio Roma ging onderhandelen.”

Zelf ziet Frank Vercauteren in Legear een type Wilhelmsson: “Let wel, het is geen dubbelganger. Wilhelmsson was bij voorbeeld veel wendbaarder. Legear heeft wel zijn snelheid en schakelt ook makkelijk een mannetje uit.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.