Polak: "Laat ons blij zijn met het punt en de rust bewaren"

MAANDAG, 8 OKTOBER 2007, 12:02 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met zijn eerste doelpunt voor Anderlecht hielp Jan Polak mee een punt uit de brand slepen in Roeselare. "Mijn doelpunt doet me plezier, maar voelt niet aan als een bevrijding."


De Tsjechische international benadrukt dat het niet gemakkelijk voetballen is tegen relatief kleine ploegen als Roeselare. "Als ze spelen tegen Anderlecht, dan vechten ze voor elke bal. Het is zoals de kleinere ploegen in Duitsland die tegen Bayern München spelen. Roeselare was heel goed voorbereid op onze komst en ging keihard in de duels."

Over zijn eigen prestatie was Polak kort: "Ik heb gespeeld zoals normaal. Mijn doelpunt hielp gewoon bij het behalen van een puntje. Een puntje waar we gelukkig mee moeten zijn, want we creëerden weinig kansen. Pas op het einde gingen we steeds meer druk naar voren zetten. Ik ben blij dat het nog 2-2 werd."

Net als bij heel de ploeg, draait het ook bij Jan Polak nog niet zoals gehoopt en dat zorgde gisteren op het einde van de wedstrijd voor frustratie. Gevolg was een gele kaart na een opstootje met doelman Sierens. "Als je achterstaat groeit de frustratie. Het ging er soms fel aan toe, maar bij die fase deed ik eigenlijk niks verkeerd. Ik ging naar de bal en werd belaagd door die van Roeselare. Ik beschermde alleen maar mezelf."



anderlecht-online forum