Ontgoocheld, gefrustreerd en toch ook beetje tevreden

MAANDAG, 8 OKTOBER 2007, 12:21 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Uit de reacties van spelers en bestuur blijkt dit de algemene teneur te zijn na de draw tegen Roeselare. "We mogen blij zijn met een gelijkspel. We pakken twee domme goals. Er is heel veel frustratie", aldus Van Holsbeeck.


Ook de Roger Vanden Stock liep er chagrijnig bij. "U hebt net als ik de match gezien", zo beet hij enkele journalisten toe. "Er is een en al frustratie, Roeselare speelde een non-match. Ze deden niets anders dan verdedigen en wij vonden daar geen antwoord op. Komen daar ook nog eens twee domme goals bij."

Doelman Daniel Zitka toonde zich in de eerste plaats ontgoocheld. "Roeselare schiet vier keer tussen de palen en we krijgen twee goals binnen. Maar uiteindelijk moeten we misschien wel tevreden zijn met één punt want niet vergeten dat we tot tien minuten voor het einde van de match tegen een 2-0-stand aankeken." Na de winst in Wenen staat Anderlecht meteen weer met beide voeten op de grond, zo beseft de keeper ook. "En het is hoog tijd dat we meer punten pakken op verplaatsing."

Ook bij Olivier Deschacht weerklinkt de frustratie: "Alles zit op dit moment een beetje tegen voor ons. De match was heel moeilijk, we begonnen heel slecht en kregen dan ook nog zo'n lucky goal tegen."

Het enige positief punt gisteren waren de eerste competitieminuten en het eerste doelpunt van Nicolas Frutos. "Ik was klaar om te spelen. Ik heb drie, vier keer met de groep getraind en ik heb geen last van vermoedheid." Dat hij in zijn eerste wedstrijd sinds mei en bij een achterstand de strafschop durfde nemen, getuigt van een grote persoonlijkheid: "Ik ben prof en ik ben rustig gebleven. Ik nam gewoon mijn verantwoordelijkheid op. We moeten nu al onze volgende wedstrijden winnen en dan kunnen we nog kampioen worden. De voorsprong van Standard is nog overbrugbaar. Of ik gelukkig ben vandaag? Min of meer."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.