Evenwichtige poule wacht voor Anderlecht

DINSDAG, 9 OKTOBER 2007, 12:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht mag zeker niet klagen na de loting voor de poulefase van de UEFA Cup. Tottenham Hotspur en Getafe komen uit grote competities, maar kennen een moeilijk seizoen. Verder zijn er ook nog Hapoel Tel Aviv en Aalborg.


Tottenham Hotspur, waar Anderlecht in 1984 de finale van de UEFA Cup van verloor, is een ploeg met grote namen, maar ook daar draait het momenteel vierkant. De Londenaars staan momenteel pas zeventiende in de Premier League en de druk op manager Martin Jol is groot. Bekendste spelers zijn Robbie Keane, Didier Zokora (ex-Genk), Jermaine Jenas en Dimitar Berbatov.

Getafe is momenteel de voorlaatste in Spanje met amper twee punten uit zeven duels. De Argentijnse nationale doelman Abbondanzieri is de bekendste speler bij de Madrilenen. In de eerste ronde toonde Getafe zich de betere van het Nederlandse Twente. Vercauteren weet dus waar hij moet zijn voor inlichtingen.

Hapoel Tel Aviv is de dertienvoudige landskampioen van Israel, de laatste titel dateert uit 2000. Momenteel staan ze vijfde na vijf duels. Bekende spelers hebben ze niet, al kan de naam van Vincent Enyeama, de Nigeriaanse nationale doelman, wel een belletje doen rinkelen bij de echte kenners. Ook de Braziliaan Fábio Júnior, mag niet onderschat worden. Hij was vorig jaar nog basisspeler bij het Duitse Bochum. Vorig seizoen speelde deze club de 16de finales van dit toernooi, waarin het verloor van de Glasgow Rangers. Met Barda (Genk), Vermouth (Gent) en Toama (Standard) maakten deze zomer drie van hun spelers de overstap naar België.

Tot slot is er nog het Deense Aalborg aB. Ze eindigden vorig jaar derde in de competitie en schakelden vorige week HJK Helsinki uit. Aalborg plaatste zich via de Intertoto voor de UEFA Cup, daarin won het onder meer van AA Gent. Dus ook Sollied mag een telefoontje uit Brussel verwachten. Hun gevaarlijkste speler is Rade Prica, hij scoorde vorig seizoen 26 goals. Ook Siyabonga Nomvethe is geen slechte voetballer. Momenteel staat Aalborg vierde in de Deense liga.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.