Vercauteren lovend over Glen De Boeck

ZATERDAG, 27 OKTOBER 2007, 11:50 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Beide trainers zijn goede vrienden geworden maar zondag staan ze als hoofdtrainers tegenover mekaar in Anderlecht – Cercle Brugge. Vercauteren is alvast vol lof over de ex-hulptrainer van Anderlecht.


“Het wordt een gevaarlijke match”, zei Vercauteren. "Cercle is een ploeg in euforie. Er zit evenwicht in die ploeg en vooral offensief kunnen ze heel gevaarlijk zijn. Ik heb in Glen altijd een hoofdcoach gezien. Alleen is hij dat sneller geworden dan ik gedacht had. Toen hij assistent was zag je dat Glen het vak wilde leren en ambitie had. Hij brengt de schwung in Cercle maar zal als trainer ook wel eens moeilijke tijden kennen, zoals elke coach.”

“We zijn nog altijd vrienden en bellen. Dat is niet raar, ik spreek regelmatig eens met Hugo Broos, Aimé, Dury of zelfs Valère Billen. Dat is een teken van professionaliteit en affiniteit die ik met die collega's heb.”

Maar de Anderlechtse coach zakt morgen niet zonder zorgen af naar Brugge: “Als je Hassan mist, verlies je een stukje creativiteit. Boussoufa zou ons dat kunnen bijbrengen maar ook hij is geblesseerd. Misschien kan ik Biglia wat hoger laten spelen. Het zal van onze eigen kwaliteiten afhangen of we Cercle zullen kloppen", aldus Frank Vercauteren in Het Nieuwsblad.



anderlecht-online forum