Vanden Stock: "Zo worden we geen kampioen"

ZATERDAG, 3 NOVEMBER 2007, 12:38 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

De krant Het Laatste Nieuws had dit weekend een gesprek Roger Vanden Stock. De voorzitter is bezorgd over het voetbal en de resultaten van Anderlecht. "Op deze manier worden we geen kampioen."


Het Laatste Nieuws informeerde eerst naar de gezondheid van zijn ouders. "Mijn pa (93) ligt al twee jaar in bed. Net als mijn ma (92), hoewel die er ietsje beter aan toe is. Twee, drie keer per week ga ik hen bezoeken. De situatie is hopeloos. De dokters zeggen mij dat 'deze toestand' nog een paar jaar kan aanslepen.

Over terug naar het voetbal. De voorzitter is bezorgd over de huidige situatie. "Als we nog enkele maanden zo blijven spelen, worden we nooit kampioen. Anderzijds , de bal rolt momenteel niet voor ons. Maar ik wanhoop niet, deze negatieve spiraal zal niet blijven duren. Wij hopen dat de komst van een nieuwe spits straks een extra troef wordt."

Vanden Stock vreest de titelconcurrentie van Standard en Club Brugge niet, zonder de tegenstander te onderschatten. "In het begin was ik zwaar onder de indruk van Standard, maar de jongste weken loopt het daar toch wat minder. Je weet van Standard: die spelen nooit een gans seizoen op hetzelfde niveau. Club Brugge is dan weer een vreemd verhaal. Vorige maand dacht ik: 'Dat die maar opletten dat ze in de eerste zes eindigen.' Vandaag lees ik her en der dat Brugge kampioen wordt. Attence hé."

Als aflsuiter wou HLN weten of het contract van trainer Frank Vercauteren verlengd zal worden. "Als we kampioen spelen, en we overwinteren in de Uefa-beker, is er geen enkele reden om niet door te gaan met Vercauteren", aldus Vanden Stock.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.