Juhasz: "Grappig hoe het er hier soms aan toe gaat"

DONDERDAG, 8 NOVEMBER 2007, 10:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

"Ik vind het wel grappig hoe het er hier bij Anderlecht soms aan toe gaat", zegt Roland Juhasz. "We spelen thuis gelijk tegen Rapid Wien en plots valt het woord crisis langs alle kanten, maar ik moet dan toch lachen."


De Hongaar is bezig aan een onopvallend maar goed seizoen. Je merkt hem zelden op in de media, maar de timide verdediger heeft zijn basisplaats achterin stevig in handen. Ook vanavond heeft hij weer een hele verantwoordelijkheid, hij is degene die Aalborgvedette Rade Prica zal moeten neutraliseren. Slaagt hij daarin, dan heeft Anderlecht een serieuze winstkans. Aan de vooravond van de wedstrijd zocht Het Nieuwsblad hem op voor een gesprekje.

De verdediger begrijpt soms niet waarin iedereen zich druk maakt, wanneer het woord crisis in de mond wordt genomen. Bijvoorbeeld over het feit dat Anderlecht in de UEFA Cup speelt en niet in de Champions League. "Ik begrijp dat niet goed. Maar dat kan ook zijn omdat ik Hongaar ben. Bij Hongaarse clubs is het feest als ze in de groepsfase van de UEFA Cup kunnen spelen. Daarmee wil ik niet zeggen dat ik het niet erg vond toen we door Fenerbahçe uitgeschakeld werden. Maar ik kon dat vrij vlug in zijn context plaatsen. Fenerbahçe was een ijzersterk team. Dat blijkt nu ook wel."

De Hongaarse international weet dat het alleen maar beter kan gaan en toont vertrouwen voor vanavond. "Niet iedereen ziet het, maar we worden steeds beter. Onze verdediging raakt steeds meer op elkaar ingespeeld. We spelen nu al verschillende weken met dezelfde vier achteraan en dat leidt tot automatismen. Tegen Aalborg zal het er misschien wat fysieker dan gebruikelijk aan toegaan, maar door het op onze manier te doen, zullen we er wel voorbij raken. Veel vertrouwen? Gelukkig maar. Daar begint alles mee."





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.