"Geen champagne, wel rode wijn"

DONDERDAG, 8 NOVEMBER 2007, 10:25 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Zo omschrijft Aalborgcoach Erik Hamren Anderlecht. "Tegen Tel Aviv en Westerlo zag ik een fles rode wijn. Daarmee bedoel ik een ervaren ploeg die als een blok speelt. Het is een fysiek sterk team zonder veel tierlantijntjes."


Met die vergelijking laat de Zweedse coach bewust verstaan dat die tijden voorbij zijn. "Ik vrees vooral de fysieke kracht. Anderlecht is niet zo sterk als Sampdoria", aldus de trainer van Aalborg in Het Nieuwsblad. "En de Italianen konden we in de vorige ronde toch uitschakelen." In zijn redevoering gaf hij verder aan veel respect te hebben voor Nicolas Frutos. "Dat is een gevaarlijke speler en hij heeft een neus voor goals."

"Het is in de eerste plaats al een verrassing dat we Sampdoria konden uitschakelen en dat we nu in deze groepsfase staan. Het is de eerste keer dat het ons overkomt. Het is dus mogelijk dat we verliezen, maar dat zal dan zijn omdat we leergeld betalen. Maar het is voetbal. AA Gent en Sampdoria waren ook favoriet. Maar wij wonnen wel."

Cedomir Janevski, hulptrainer bij AA Gent, gaf reeds aan dat de Denen vooral offensief over veel kwaliteiten beschikken. De 28 goals in 15 competitieduels bevestigen dit. Daar tegenover staat wel dat ze ook al 23 goals binnen kregen. Ze beschikken over enkele typische Scandinavische verdedigers die groot en sterk zijn maar niet altijd even snel en wendbaar.

Van de elf spelers die Aalborg straks aan de aftrap brengt, hebben er zes de Deense nationaliteit. Verder zijn er nog twee Zweden, één Amerikaan, één Marokkaan en één Zuid-Afrikaan. De meeste spelers werden zelf opgeleid of transfervrij aangetrokken. Met acht goals is de Deen Jeppe Curth momenteel nogal verrassend topschutter van de club.

AaB Aalborg is een omnisportvereniging. Naast voetbal beschikken ze ook nog over een ijshockey-, handbal- en basketbalploeg. Het budget voor de voetbalsectie is niet bekend, maar de hele club haalt niet eens de helft van het budget van 40 miljoen van Anderlecht.



anderlecht-online forum