Michel De Groote: “Het is veeleer werkvoetbal geworden”

ZATERDAG, 10 NOVEMBER 2007, 13:14 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Michel De Groote, ex-Anderlechtspeler, waarschuwt paars-wit voor GBA en ziet met lede ogen aan hoe Sporting Anderlecht steeds verder wegglijdt. Ook in zijn tijd was een verplaatsing naar het Kiel al geen lachertje.


“Moeilijk hadden we het er altijd, maar we beschikten over spelers met een meerwaarde die via een flits het verschil konden maken. Nu zie ik die spelers veel minder. Het is veeleer werkvoetbal geworden.”

“Anderlecht is nog sterk genoeg om in België te domineren maar over de landgrenzen heen lukt het niet meer. In mijn spelerstijd bestond de helft van de ploeg nog uit oerdegelijke Belgen, maar het waren vooral de buitenlanders die voor een meerwaarde zorgen.”

Ook De Groote pleit voor een nieuw groot stadion: “In mijn periode herinner ik me wedstrijd tegen Standard toen anderhalf uur voor de wedstrijd de staantribune al vol stond. De kijkers stonden tot op het veld en we speelden elke topper voor 40.000 kijkers. Anderlecht moet naar een stadion van 50.000 toeschouwers toewerken en ik geef het je op een blaadje dat de nieuwe thuishaven elke thuiswedstrijd wel driekwart gevuld zal zijn.”

Het volledige interview kan u terugvinden in Sportwereld, editie Leuven-Hageland.



anderlecht-online forum