Vandenbempt: "Ontslag was enige mogelijkheid"

MAANDAG, 12 NOVEMBER 2007, 22:00 - Lowhelmsson
Anderlecht-Online No Image Found

Sporza radiojournalist en voetbalkenner Peter Vandenbempt gaf een interview met zijn eigen kijk op het ontslag van Frank Vercauteren. "Na de vorige crisis is het enkel maar slechter gegaan met Anderlecht", meent Vandenbempt.


"Het was wel de intentie van Anderlecht om Vercauteren te houden, maar op een bepaald moment houdt het op en is een ontslag haast de enige mogelijkheid. Al houdt dit ontslag niet noodzakelijk een waardeoordeel in over het werk van Vercauteren als trainer", vertelt Vandenbempt." De positie van Vercauteren is drie keer in twijfel getrokken. Twee jaar geleden, vorig jaar en in september. Twee keer kwam een kentering met goeie uitslagen en de titel. Hij bracht er ook de juiste mentaliteit en karakter in."

Je moest niet blind zijn om te zien dat het meerendeel van de Anderlecht aanhang niet gelukkig was met Frank Vercauteren aan het roer. Na de match op het Kiel tegen Germinal Beerschot scandeerde Anderlecht-fans: "Frank buiten!". Volgens Vandenbempt zijn er weinig coaches geweest die geliefd waren bij de Anderlecht-fans. "De laatste was Johan Boskamp. Daarna had je ook nog Jean Dockx, die toen samenwerkte met Vercauteren. Maar van Anthuenis, Broos en nu Vercauteren hoefden de fans niet te weten. Nochtans boekten ze succes."

Over Ariël Jacobs zegt Vandenbempt dat hij een goede coach is die staat voor een zachte en menselijke aanpak. "Hij moest de nieuwe Jean Dockx worden, de man van de lange termijn." Spijtig genoeg moet Ariël Jacobs volgens Vandenbempt tegen zijn zin coach worden van Anderlecht. Volgens Vandenbempt gaat deze keuze van het bestuur van Anderlecht ook niet voor een schokeffect zorgen. "Als je een schokeffect nodig hebt, weet ik niet of het goed is om de hulptrainer te promoveren tot hoofdcoach. Je moet iets helemaal nieuws doen. Toch heeft Anderlecht wel goeie ervaringen met de doorstroming van hulptrainers."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.