Van Holsbeeck: "Er zijn enkel verliezers"

DINSDAG, 13 NOVEMBER 2007, 23:01 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Op een druk bijgewoonde persconferentie gaf Herman Van Holsbeeck vandaag toelichting bij het ontslag van Vercauteren. "Het was echter onvermijdelijk geworden. Er zat een zekere gelatenheid in de groep."


"Bij een ontslag zijn er alleen maar verliezers. Dat geldt voor de directie, de spelers en de hele technische staf", zo vertelde de manager. "Het was echter onvermijdelijk geworden. We hadden al twee crisissen beleefd, maar deze konden we niet meer de baas. Het slechte resultaat van zondag was geen gevolg van slechte wil van de spelers. Er was wel degelijk engagement, maar tegelijk voelden we een zekere gelatenheid in de groep."

Dat Vercauteren aan de kant is geschoven als trainer, wil niet zeggen dat hij de club moet verlaten. Het management hoopt hem nog steeds de post van technisch directeur te kunnen aanbieden. Als het alleen van mij zou afhangen, dan was het ja", zegt Van Holsbeeck. De bal ligt nu in het kamp van Vercauteren, die enkele weken krijgt om hier rustig over na te denken.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.