Overzicht EK-kwalificatie

DONDERDAG, 22 NOVEMBER 2007, 10:06 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Gisteren vond de laatste speeldag plaats in de EK-kwalificatie. België en Hongarije waren al uitgeschakeld, maar voor Turkije stond de plaatsing nog op het spel. Tsjechië daarentegen was al geplaatst zodat Zitka mocht debuteren.


Onze Rode Duivels gingen met 0-1 winnen in Azerbeidzjan. Jelle Van Damme maakte centraal achteraan de negentig minuten vol, terwijl Bart Goor na 69 minuten in het veld kwam. Mark De Man bleef op de bank. In dezelfde groep speelde Polen, dat zich zaterdag kwalificeerde, 2-2 gelijk tegen Servië. Marcin Wasilewski speelde de volledige wedstrijd.

Tsjechië was al geplaatst voor het Europees Kampioenschap en daarom gaf coach Bruckner speelkansen aan enkele jongens die normaal geen basisplaats hebben. Zo mocht Daniel Zitka debuteren en werd Jan Polak op de bank gehouden. De Tsjechen wonnen in Cyprus met 0-2.

Hongarije, met Roland Juhasz een hele wedstrijd tussen de lijnen, verloor zijn laatste wedstrijd met 1-2 van Griekenland en eindigt in haar poule als voorlaatste.

Beter verging het Turkije. De Turken wonnen met 1-0 van Bosnië-Herzegovina en mogen zich opmaken voor EK-deelname volgende zomer. Net als zaterdag moest ook Serhat Akin ook nu de wedstrijd volgen vanop de tribune.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.