"Het vertrek van Tchité werd niet opgevangen"

DINSDAG, 27 NOVEMBER 2007, 13:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het is niet de beste Hassan, die we de jongste weken te zien krijgen en dat beseft hij zelf ook. "Ik moet de lijnen uitzetten, oplossingen zoeken en als het kan nog scoren ook. Sorry, maar zo'n motor heb ik niet."


Op een persconferentie haalde de Egyptenaar pen en papier boven om aan te tonen waaraan zijn minder presteren ligt. "Vorig seizoen had ik naast Frutos ook Tchité voor mij", aldus Hassan in Het Nieuwsblad. "Tchité zorgde ervoor dat ik oplossingen vond. Bekijk onze matchen eens en ga eens na hoe goed wij elkaar vonden. Ik voelde hem aan en we waren dodelijk. Anderlecht heeft Tchité laten gaan zonder hem te vervangen. Nu is het voor mij een stuk moeilijker voetballen."

Door het vertrek van Tchité wordt Hassan vaak als tweede spits uitgespeeld, iets wat hem naar eigen zeggen niet ligt. "We hebben een speler nodig waarmee we de counter kunnen spelen door zijn snelheid, maar die ook vecht in de box. Mpenza was geblesseerd. Serhat heeft het goed gedaan in die rol, maar het is niet zijn beste plaats."

"Legear kan in die rol groeien, maar hij en ik leren elkaar nog aanvoelen. Ik wil mijn huidige ploegmaats niet bekritiseren, maar met een type Tchité in een 4-4-2-systeem speelt Anderlecht volgens mij het best."

Daarom ook dat Anderlecht niet het voetbal brengt dat verwacht mag worden. "Dit seizoen speelden we al te veel matchen waarin we mikten op dat ene doelpuntje en daarna het spel van de tegenstander afbraken en blokkeerden. Soms speelden we gewoon zonder spitsen", zo geeft Hassan toe. "Het moet gedaan zijn met dat soort afbraakvoetbal."

"De jongste maanden heeft Anderlecht liggen slapen. Het is tijd om wakker te worden."



anderlecht-online forum