De Bilde: "Er is maar één conclusie: zwak"

DONDERDAG, 29 NOVEMBER 2007, 10:38 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In Het Nieuwsblad laat oud-speler Gilles De Bilde zijn licht schijnen over de gang van zaken bij Anderlecht. De Ket is ongemeen hard voor zijn ex-club. "De spelergroep mist naast vertrouwen ook kwaliteit."


"Anderlecht zal op de circuits meer successen boeken tegen de Europese topteams dan in de Champions League", zo opent De Bilde met een kwinkslag. "Ik heb Anderlecht dit seizoen al een paar keer aan het werk gezien en er is maar één conclusie: zwak", zo vervolgt hij.

"Door de tegenvallende resultaten was het ontslag van Vercauteren logisch, maar zaterdag tegen Hamme in de beker was er geen schokeffect na de trainerswissel. Jacobs moet het met dezelfde spelers doen als Vercauteren."

Het grote probleem ligt volgens hem aan een gebrek aan creativiteit. "Er wordt voortdurend gezegd dat ze scorend vermogen missen, maar een doelpunt maken lukt dikwijls na een creatieve actie. Dat mis ik bij Anderlecht. Hassan kan het, maar brengt te weinig. Boussoufa is gekwetst." De Bilde vreest zelfs voor het vervolg van de competitie. "Met dit soort voetbal vrees ik zelfs dat Anderlecht dit seizoen niet eens Europees voetbal zal afdwingen."

Ook op de zogenaamde vedetten heeft hij kritiek. Volgens hem maken de buitenlanders te weinig het verschil. "De Argentijnen brengen wel nog iets bij, maar met alle respect voor Juhasz en Wasilewski: dat soort spelers vind je in België ook."

De oplossing ligt volgens De Bilde in het aantrekken van een topspeler tijdens de winterstop: "Dan valt het seizoen nog te redden."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.