"Het hoeft geen Belg te zijn, als we maar winnen"

DONDERDAG, 29 NOVEMBER 2007, 17:54 - Lowhelmsson
Anderlecht-Online No Image Found

Zoals jullie alvast al weten zal volgend jaar de Superleague Formula van start gaan. Een piloot is er voorlopig nog niet. Volgens Mikke Van Hool hoeft het geen Belg te zijn zolang RSCA maar wint in de SF.


Mikke Van Hool is de baas van Team Astromega, het Belgische F3000-team dat buiten de wagen van RSCA ook die van Flamengo zal inzetten. "Ik ben dan ook op zoek naar een rijder met enige ervaring in GP2 of ChampCar", aldus Van Hool. "Voor de Anderlecht-leiding hoeft dat geen Belg te zijn, zolang we maar kunnen winnen."

Jan Heylen, een Belg die al twee jaar actief is in het Amerikaanse ChampCar, wil het er wel op wagen. "Ik ben al een tijdje met Mikke in gesprek en ik voel me klaar voor dit project", aldus Heylen. "Ondertussen zoek ik ook naar een ChampCar-stuur. Maar misschien kan ik beide kampioenschappen wel combineren."

De teams die al zeker zullen deelnemen zijn RSC Anderlecht, AC Milan, Borussia Dortmund, PSV Eindhoven, Galatasaray SK, FC Porto, Olympiakos Piraeus, FC Basel en Flamengo. Het bestuur van SF is momenteel nog aan het onderhandelen met de volgende teams: Inter Milaan, Club America, FC Barcelona en Olympique Lyon.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.