Jean Dockx overleden!

DINSDAG, 15 JANUARI 2002, 00:01 - Newssystem
Anderlecht-Online No Image Found

Dinsdagmorgen is gewezen topvoetballer en trainer Jean Dockx op 60-jarige leeftijd in zijn woning overleden. Jean Dockx was ??n van de trouwste club- mensen van Anderlecht, waar hij ongeveer 25 jaar in dienst was.

Dockx startte zijn voetbalcarri?re bij FC Mechelen en kwam via Racing White bij Anderlecht terecht. Bij de Brusselse club behaalde Dockx zijn grootste successen. Met Anderlecht won de middenvelder in de jaren '70 twee landstitels, vier Belgische en twee Europese bekers. Dockx speelde in zijn carri?re ook 35 keer voor de Rode Duivels. Met de nationale ploeg beleefde Dockx zijn hoogtepunt op het EK '72. Belgi? haalde toen brons in eigen land. Na zijn spelerscarri?re werd Dockx trainer bij onder meer RWD Molenbeek enAntwerp. In 1984 keerde hij terug naar het Astridpark, waar hij aan de slag ging als assistent-trainer. In het seizoen '98-99 werd Dockx samen met Franky Vercauteren een tijd hoofdcoach bij de Brusselse club. Hij loodste paars-wit van de laatste plaats naar Europees voetbal. De jongste jaren was Dockx actief als hoofd scouting en raadgever bij Ander- lecht. Hij was ook de vertrouwensman van de familie Vandenstock. Jean Dockx was pas zestig jaar.
Vergeet het officieel rouwregister niet te tekenen!



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.