Nog geen uitsluitsel over eventuele afgelasting

ZATERDAG, 28 FEBRUARI 2004, 11:05 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Speelt men of speelt men niet? Dat is de grote vraag waarmee de bestuursleden en vele anderen mee rondlopen. Gisteren lag er een sneeuwlaag van ongeveer 10 cm en de weersverwachtingen zijn ongunstig.

Zo is de ochtendtraining van gisteren verschoven naar 14.30 omdat 7 spelers er niet waren door de drukte. De training ging ook door in een zaal te Neerpede terwijl de directie constant zat te overleggen met de Belgische Voetbalbond.

"Voor ons, het terrein is onbespeelbaar", vat Herman Van Holsbeeck samen. "We kunnen onmogelijk het terrein sneeuwvrij maken, en indien het ons toch lukt, dan wordt het een modderpoel. Niemand in geïnteresseerd in een slechte match die trouwens ook nog eens gevaarlijk is voor onze spelers. Wij hebben ons standpunt duidelijk gemaakt aan de Voetbalbond maar de Bond wil pas zaterdag een beslissing nemen. Ik begrijp niet waar zo zo lang wachten, de weersvoorspellingen geven alleen maar meer sneeuw voor het ganse weekend."

Ook Hugo Broos vindt dat er niet gespeeld mag worden: "Wees redelijk , het heeft toch totaal geen nut om in 10 cm sneeuw te gaan spelen. Indien we zouden spelen, dan is het terrein voor meerdere weken kapot. Dit is weeral eens het amateurisme met een grote A van de Belgische Voetbalbond."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.