RSCA-spelers grijpen naast de prijzen

MAANDAG, 19 MEI 2003, 00:01 - Newssystem
Anderlecht-Online No Image Found

Timmy Simons, de speler van Club Brugge, werd maandagavond door zijn collega-voetballers verkozen tot 'Profvoetballer van het Jaar' tijdens een gala-avond in het casino van Knokke.

De 26-jarige Simons, die in januari ook al de Gouden Schoen in ontvangst mocht nemen, volgt Wesley Sonck op op het palmares van deze trofee, die aan zijn twintigste editie toe was. De verdedigende middenvelder of centrale verdediger van de Belgische landskampioen en de nationale ploeg ging met een totaal van 340 punten twee Anderlechtspelers vooraf: de Ivoriaan Aruna Dindane finishte als tweede met 209 punten, de Servi?r Nenad Jestrovic was derde met 101 punten. 343 profvoetballers uit eerste klasse brachten hun stem uit.
Behalve de hoogste trofee, kreeg Simons ook de Fair Play-trofee mee naar huis. Maar Club telde ook de beste doelman, Dany Verlinden, en de beste trainer, Trond Sollied, in zijn rangen. Lokeren zag Davy De Beule de prijs van Jongere van het Jaar meegraaien. Ten slotte was Frank De Bleeckere de beste scheidsrechter in de voorbije competitie, en dit al voor de vierde keer op rij.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.