Nieuwe jeugdploeg voor Anderlecht

DONDERDAG, 4 MAART 2004, 14:34 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Vanaf het begin van volgend seizoen gaat Anderlecht de beste jongeren tussen de 15 en de 18 jaar in 1 groep onderbrengen. Deze jongeren worden getraind door Daniel Renders en René Peeters.

Dit onder supervisie van Franky Vercauteren en Werner De Raeve.
"Het gaat eigenlijk over het oprichten van een élitegroep van onze beste jongeren die bijna in staat zijn om in de A-kern te spelen", legt Herman Van Holsbeeck uit."Deze jongeren trainen gans de week samen, worden technisch opgevolgd, evenals medisch etc. Er wordt alles aan gedaan om hen klaar te maken voor de A-kern. En zo proberen we zo ook in Anderlecht te houden in plaats van dat ze wegtrekken." Deze jongeren tijdens de weekend tegen andere jongeren van hun leeftijd maar op dinsdag zullen ze vriendschappelijke wedstrijden spelen tegen ploegen van tweede als derde klasse. (Een eerste keer volgende week dinsdag tegen Racing Mechelen) om zo te bekijken of er een evolutie is en ze eventueel meekunnen op hoger niveau. In elk geval, dit is de eerste echte verwezelijking op technisch vlak van Van Holsbeeck.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.