Wat is er aan de hand met Aruna?

DINSDAG, 9 MAART 2004, 13:26 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

Na het verlies in de topper blijft de pers ook lustig speculeren en rondvragen over het lot van Aruna. Sommigen beweren dat hij over zijn top heen is. Anderen houden het dan weer bij een mentaal probleem of bij oververmoeidheid.


Volgens zijn manager komt dat omdat de Ivoriaan mentaal aan de grond zit: "Het handboeienincident werd hem fataal."
Eind januari werd Aruna opgepakt nadat hij en zijn zus onbewust betaald hadden met een vals briefje van 500 euro. "Hij zat vijf uur vast voor niks. Dat heeft hem zwaarder aangegrepen dan men vermoedt", zegt manager Trimpont.
"Toen hij 's nachts thuiskwam, vond hij zijn zoontje met uitdrogingsverschijnselen. De jongen moest twee weken in het ziekenhuis blijven. Aruna zat er dag en nacht en dat vrat veel energie."

Binnen de ploeg wenste onderandere Pär Zetterberg te reageren. "We tappen evenveel moppen als vroeger. Hij vertelt niks over privéproblemen. Integendeel, hij lacht nog steeds. Ik heb wel de indruk dat hij moe is. Hij heeft zoveel inspanningen gedaan in de eerste ronde, dat een weerbots onvermijdelijk was"
Volgens coach Hugo Broos zit de Gouden Schoen er voor iets tussen. "Daags na de verkiezing liepen 62 uitnodigingen voor hem binnen. Maar Aruna moet vechten tegen het idee dat hij moe is."

Ook Aruna zelf wenste zich te verduidelijken. "Ik ben gewoon vermoeid. Ik heb sinds de zomer van 2002 geen vakantie meer gehad en dat voel ik nu. Ik ben een sprinter-voetballer die zich altijd voluit geeft. Neem daar de zware velden bij. En de Gouden Schoen, waarmee veel emoties en plechtigheden gepaard gingen. Mentaal is er ook wat veranderd. Voor ik de Gouden Schoen won, werd na een mindere match ook gezegd dat ik goed gespeeld had. Als ik nu een normaal niveau haal, was ik zogezegd slecht."

Raymond Goethals zegt van zijn kant dat Aruna duidelijk over zijn top zit. "Mocht ik Anderlecht zijn, ik zou hopen dat hij niet geblesseerd raakt en hem van de zomer laten vertrekken. Niets garandeert immers dat hij volgend seizoen nog zo sterk voor de dag zal komen"



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.