OHL-RSCA: 0-4

VRIJDAG, 11 JULI 2003, 00:01 - Newssystem
Anderlecht-Online No Image Found

De wedstrijd startte om 19.00. Vorig jaar werd het 2-2.
In een eerste helft die aangenaam om te volgen was, hield Anderlecht een constant, behoorlijk tempo. OHL probeerde zo goed mogelijk te volgen en deed aardig mee.

Bij Anderlecht was Aruna offensief een constante gesel voor de verdediging en toonde Wilhelmsson dat hij zijn transfer naar Anderlecht waard is. Ook werd er een goal van OHL afgekeurd. In het openingskwartier kwam Anderlecht meermaals dreigen maar veel werk diende Thierry Berghmans niet op te knappen. De openingstreffer van RSCA viel dan ook ineens uit de lucht: bij een snelle aanval op links kwam Seol alleen voor Berghmans en Seol miste niet. Anderlecht bleef het meeste balbezit houden maar OHL kwam iets beter in de partij voor en schoten van Kjell Hermans, Patrick Monziba en Kristof De Voeght misten maar net het doelkader.Na de korte drankpauze halfweg sloeg Anderlecht snel toe: Aruna controleerde een dieptepas van Baseggio en legde gepast breed op de ingeschoven Wilhelmsson die maar in te schuiven had.In het slotkwartier bleef de partij aangenaam om te volgen, maar doelgevaar werd niet meer gecre?erd.
Bij OHL werden tijdens de rust maar liefst 5 wissels doorgevoerd en dat was merkbaar op het terrein. Gelukkig vond Anderlecht het bij de aanvang van de 2e helft ook genoeg want ze beperkten zich tot controlevoetbal om er af en toe snel uit te komen. Aruna bleef zich in de kijker spelen door enkele technische hoogstandjes, maar het tempo ging pas opnieuw omhoog toen Zetterberg zijn opwachting maakte. Onder impuls van de Zweed ging het tempo weer de hoogte in en OHL, dat in de loop van de 2e helft met maar liefst 6 jongeren onder de 21 jaar op het terrein stond, moest de wedstrijd ondergaan.Op doelpunten moest echter gewacht worden tot in het slotkwartier. In de 81e minuut zette Aruna een actie op op links. Via een 1-2 met Seol kwam de bal opnieuw bij Aruna terecht die maar binnen te duwen had. OHL kwam er enkele keren uit via de counter, maar de laatste pas ontbrak steeds om Zitka te bedreigen. In de 85' legde Iachtchouk de eindcijfers vast nadat hij via een schitterende doorsteekpas van Zetterberg makkelijk kon afwerken.Enkele minuten voor het einde kwam Zetterberg nog dicht bij een treffer maar zijn vrije trap ging net naast.OHL - RSCA was een aangename oefenpot waarin Anderlecht veel meer indruk maakte dan vorig seizoen.

Wissels: 27' Ilic voor De Boeck, 46' Nijs, Maes W., Lanvu, Steeno en Defr?re voor Berghmans, Goethuys, Vande Gucht, De Voeght en Vergeylen, 46' Hendrikx voor Zewlakow, 58' Zetterberg en Iachtchouk voor Lovre en Kolar, 63' Simaeys en Maes S. voor Vandeput en Hermans, 65' Hasi voor Baseggio, 78' Spreutels en Lefevre voor Labie en Monziba.

Doelpunten: 17' Seol (0-1), 28' Wilhelmsson (0-2), 81' Dindane (0-3), 85' Iachtchouk (0-4)
Toeschouwers: naar schatting 4500

Oud-Heverlee Leuven:
Berghmans, Debroux, Axford, Goethuys, Vandeput, Hermans, Labie, Monziba, Vande Gucht, De Voeght en Vergeylen. Bank: Maes, Lanvu, Steeno, Simaeys, Deconinck, Maes en Lefevre.

RSC Anderlecht:
Zitka, Deschacht, De Boeck, Zewlakow, Lovre, Baseggio, Kolar, Wilhelmsson, Seol, Dindane en Tihinen. Bank: Van Steenberghe, Ilic, Hendrikx, Hasi, Zetterberg en Iachtchouk.

Scheidsrechter: Styn Hutsebaut



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.