Nieuws met tag "Andere"


 17-03-2024 

Met deze stand starten de Champions’ Play-offs

Met deze stand starten de Champions’ Play-offs

De laatste speeldag van de reguliere competitie zit erop, dus weten we nu ook welke de laatste twee deelnemender clubs aan de Champions' Play-offs zijn en met welke stand we eraan beginnen. Anderlecht zal in de tien play-off-wedstrijden vier punten meer moeten sprokkelen dan Union als het kampioen wil worden. Lees verder »



 15-03-2024 

Verjaardag webteamlid Garrincha

Verjaardag webteamlid Garrincha

Vandaag is het de verjaardag van één van de grootste drijvende krachten achter Anderlecht-Online, Garrincha. Sinds het prille debuut is hij achter de schermen de mentor van vele medewerkers. We wensen hem een heel gelukkige verjaardag en heel veel dank voor zijn niet-aflatende inzet !!

  Lees verder »


Lambrechts fluit laatste competitiewedstrijd op gang

Lambrechts fluit laatste competitiewedstrijd op gang

RSC Anderlecht ontvangt zaterdagavond KV Kortrijk in het Lotto Park voor hun laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Erik Lambrechts fluit de wedstrijd op gang om 20.45 uur. Jo De Weirdt en Kevin Monteny zijn de lijnrechters van dienst, Michiel Allaerts vierde official. Lees verder »



 14-03-2024 


 13-03-2024 

Anderlecht in beroep tegen sanctie

Anderlecht in beroep tegen sanctie

Anderlecht maakt volgens Het Laatste Nieuws weldra bekend welke stappen het wil ondernemen tegen de beslissing om een match achter gesloten deuren te moeten afwerken. Het Disciplinair Comité van de KBVB strafte Anderlecht vorige week voor de problemen met supporters in de bekermatch tegen Standard in december. Ook Standard kreeg dezelfde straf. Lees verder »



 11-03-2024 




 08-03-2024 

Anderlecht gestraft voor oproer tegen Standard

Anderlecht gestraft voor oproer tegen Standard

De tuchtcommissie van de Belgische Voetbalbond heeft Anderlecht (en ook Standard) gestraft voor het wangedrag van supporters in de bekerwedstrijd in december. Beide clubs moeten één thuiswedstrijd achter gesloten deuren spelen, dus zonder publiek. Voor Anderlecht betekent dit de eerste thuismatch in de Champions Play-Offs. Anderlecht gaat mogelijk in beroep tegen de uitspraak. Lees verder »


Bloedklonters in hersenen van Olsson

Bloedklonters in hersenen van Olsson

Na twee weken op intensieve zorgen en constant te worden beademd, is er meer duidelijk gekomen in de ongelukkige situatie van ex-Anderlechtspeler Kristoffer Olsson. De dokters hebben namelijk bloedklonters aan beide kanten van zijn hersenen ontdekt. Daardoor heeft hij te kampen met een zeldzame ontsteking in de bloedvaten van de hersenen. Lees verder »



 06-03-2024 

Anderlecht - Kortrijk op zaterdag 16 maart

Anderlecht - Kortrijk op zaterdag 16 maart

De Pro League heeft de wedstrijd van Anderlecht tegen Kortrijk verplaatst naar zaterdagavond 16 maart om 20u45. Dit omdat beide clubs al zeker zijn van hun Play-offs. Na de volgende speeldag bekijkt de Pro League of er nog wedstrijden zullen verplaatst worden. Lees verder »



 05-03-2024 

Match tegen Genk wordt niet herspeeld volgens BAS

Match tegen Genk wordt niet herspeeld volgens BAS

Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft beslist dat de wedstrijd tussen Anderlecht en Genk niet wordt herspeeld. Het oordeelde dat noch de Disciplinaire Raad, noch de Evocatiecommissie van de KBVB bevoegd is om een beslissing te nemen in de zaak. "Er valt nergens een inbreuk tegen de spelregels te weerhouden", aldus het BAS. "Het is een onzorgvuldigheid in de beoordeling van een welbepaalde fase. Lees verder »


Laforge fluit Brusselse derby op gang

Laforge fluit Brusselse derby op gang

Zaterdagavond gaat RSC Anderlecht op bezoek bij de buren. Nicolas Laforge fluit de wedstrijd tegen RWDM op gang om 20.45 uur. Vito Di Vincenzo en Christophe Battiston staan hem bij langs de lijn. Laurent Willems is vierde official.  Lees verder »



 04-03-2024 



 03-03-2024 

 01-03-2024 

Anderlecht gaf geen commentaar na zitting BAS

Anderlecht gaf geen commentaar na zitting BAS

Met een vertraging van een half uur boog het BAS zich deze namiddag over het inloopincident tijdens Anderlecht - Genk. Zowel voor als na de zitting wilden de advocaten van Anderlecht geen commentaar kwijt. Alle partijen lijken het er wel over eens geen burgerlijke klacht aan te spannen na de uitspraak. Lees verder »



 27-02-2024 

Kristoffer Olsson plots getroffen door hersenaandoening

Kristoffer Olsson plots getroffen door hersenaandoening

De Zweedse middenvelder Kristoffer Olsson (28) ligt sinds vorige week in het ziekenhuis waar hij wordt beademd. De ex-speler van Paars-wit, die vorige zomer door de Deense club Midtjylland werd overgenomen, heeft te maken met een plotse hersenaandoening maar de specialisten zijn nog aan zoeken wat er precies gaande is. Lees verder »


 26-02-2024 

 22-02-2024 

Evocatiecommissie: "Disciplinaire Raad wel degelijk bevoegd"

Evocatiecommissie:

De Evocatiecommissie van de voetbalbond heeft vandaag geoordeeld dat de Disciplinaire Raad wel degelijk bevoegd is om te beslissen over het herspelen van Anderlecht - Genk en dat deze de procedure correct behandeld heeft. Anderlecht, en bij uitbreiding het hele Belgische voetbal, moet nu hopen op het BAS om de wedstrijd niet te moeten herspelen. Lees verder »


 21-02-2024 

 16-02-2024 

 13-02-2024 

BAS buigt zich begin maart over penalty-zaak

BAS buigt zich begin maart over penalty-zaak

Op vrijdag 1 maart zal het BAS het beroep van Anderlecht behandelen in het dossier over het inloopincident tijdens Anderlecht - Genk. Ten laatste op dinsdag 5 maart zal er een uitspraak zijn. Als de wedstrijd herspeeld moet worden, kan dat op woensdag 13 maart. Lees verder »



 12-02-2024 

 09-02-2024 

Officiële cijfers bewijzen: Anderlecht vaakst benadeeld door VAR

Officiële cijfers bewijzen: Anderlecht vaakst benadeeld door VAR

Het Nieuwsblad kreeg deze week de uiterst geheime gegevens uit het Referee Information System (RIS), het computersysteem waarmee onze scheidsrechters op basis van data worden beoordeeld en geanalyseerd, te pakken. Daaruit blijkt dat Anderlecht tijdens de eerste twintig speeldagen het vaakst benadeeld werd door de VAR. Lees verder »


 08-02-2024 

 07-02-2024 

Raman: "Ik verlaat Anderlecht met pijn in het hart"

Raman:

Via een bericht op Instagram neemt Benito Raman vandaag afscheid van Anderlecht. Het is duidelijk dat de spits erg graag bij paars-wit was. "Ik heb mijn best gedaan om altijd zo positief mogelijk te zijn in moeilijke momenten", klikt het onder meer. "Ik heb altijd de sfeer erin gehouden in de kleedkamer." Lees verder »


 02-02-2024 

Laporta: "Anderlecht wil meedoen aan Super League"

Laporta:

Het idee van de Super League is nog steeds levend bij verschillende Europese topclubs. In een interview noemde Barcelona-voorzitter Joan Laporta verschillende clubs die volgens hem “klaar zijn om meteen in een Super League te stappen". Eén van de namen die hij noemde, was die van Anderlecht. Lees verder »


 30-01-2024 

 29-01-2024 


 28-01-2024 

Mauves Army roept op om niets op veld te gooien

Mauves Army roept op om niets op veld te gooien

In een bericht op Facebook groept Mauves Army, een van de grootste en vurigste supportersgroepen van Anderlecht, op om geen bekers of andere zaken op het veld te gooien. "Negen keer op tien belandt zo'n beker op een vriend van jou die daar niet om gevraagd heeft", klinkt het onder meer. Lees verder »


Ook een zesde biergooier geïdentificeerd

Ook een zesde biergooier geïdentificeerd

De Brusselse politie heeft een zesde persoon geïdentificieerd die met bier gooide tijdens Union - Anderlecht. Het gaat om de persoon die een beker gooide naar commissaris Philippe Boucar toen die de boel kwam bedaren.  Lees verder »


 27-01-2024 

 26-01-2024 



Vijf biergooiers opgepakt en riskeren stadionverbod

Vijf biergooiers opgepakt en riskeren stadionverbod

Meteen na de wedstrijd tegen Union werden vijf personen uit het Anderlecht-vak opgepakt en administratief aangehouden wegens het gooien van bierbekers. Dat meldt Het Nieuwsblad. Anderlecht laat intussen weten dat het alles wil doen om de vijf een stadionverbod op te leggen. Lees verder »


Fan Council roept op om geen bekers te gooien

Fan Council roept op om geen bekers te gooien

Na de wedstrijd van gisterenavond plaatste Phil-lips Joe, de beheerder van de officiële Facebook-groep Fanboard RSCA, in dat kanaal een oproep om geen bekers meer op het veld te gooien. "We weten dat het enkelingen zijn, maar bier dient om op te drinken en niet om mee te gooien." Lees verder »


 25-01-2024 

Andy Kawaya stopt met professioneel voetbal

Andy Kawaya stopt met professioneel voetbal

Ex-Anderlechtspeler Andy Kawaya stopt met professioneel voetbal. De 27-jarige flankspeler zal vooral herinnerd worden voor zijn sterke invalbeurt in de Champions League 2014-2015. Kawaya viel in aan de rust en hielp Anderlecht om 3-3 gelijk te spelen nadat het 2-0 had achtergestaan. Maar daarna haalde hij nooit meer dit niveau en werd zijn loopbaan gehinderd door blessures en ongelukkige keuzes. Lees verder »


 24-01-2024 

Politie extra waakzaam rond Union-stadion

Politie extra waakzaam rond Union-stadion

De politie van Brussel is vanavond extra alert in de omgeving van het Dudenpark, waar Anderlecht en Union het morgen tegen elkaar opnemen in de kwartfinale van de Beker van België. In de loop van de dag hebben buurtbewoners verschillende meldingen gemaakt van Anderlecht-fans die zich verdacht gedroegen. Lees verder »


 19-01-2024 

Verjaardag webteamlid Michael

Verjaardag webteamlid Michael

Vandaag is het de verjaardag van Michael, die al jaren de Duitstalige sectie van de website onderhoudt. We wensen hem enorm te bedanken voor zijn werk en wensen hem een fantastische verjaardag. Hopelijk krijgt hij dit weekend ook een mooie overwinning cadeau van onze club! Lees verder »


Ghana speelt gelijk tegen Egypte

Ghana speelt gelijk tegen Egypte

Majeed Ashimeru speelde 62 minuten in Ghana's CAN 2024-wedstrijd tegen Egypte, waardoor zijn team met 2-2 gelijk speelde. Ze staan onderaan in hun groep met één punt, maar kwalificatie is mathematisch nog steeds mogelijk. Lees verder »


Vertonghen op vijfde plaats Gouden Schoen

Vertonghen op vijfde plaats Gouden Schoen

Jan Vertonghen eindigde op de vijfde plaats bij de verkiezing van de Gouden Schoen en is ook de enige RSC Anderlecht-speler in de top tien. Dan deden de RSC Anderlecht-spelers het beter, daar zijn vier Anderlecht-speelsters te vinden in de top 10: Sarah Wijnants (5), Lore Jacobs (6), Stefania Vatafu (7), Laura De Neve (9). Lees verder »



 18-01-2024 

 17-01-2024 

Genk pleit zijn zaak dinsdag bij de Disciplinaire Raad

Genk pleit zijn zaak dinsdag bij de Disciplinaire Raad

Genk legde zich niet neer bij de eerdere uitspraak van het Referee Departement en verklaarde meteen om in beroep te gaan. Dinsdag mag de club zijn zaak bepleiten voor de Disciplinaire Raad van de Koninklijke Belgische Voetbalbond, het dossier werd ook al ingeleid bij het BAS, Belgisch Arbitragehof voor Sport. Lees verder »