Nieuws met tag "Andere"


 04-02-2019 

Vranjes op de lappen

Vranjes op de lappen

Elias Cobbaut behoorde niet tot de selectie tegen Standard. De verdediger ging de wedstrijd dan maar bekijken in het bezoekersvak samen met de RSC Anderlecht supporters. Ognjen Vranjes die verbannen is naar de B-kern denkt niet aan zijn ploeg te steunen. Zijn ex-ploeg krijgt die "eer" wel. Lees verder »
Kums papa van een dochter

Kums papa van een dochter

Sven Kums vierde gisteren zijn doelpunt met de duim in de mond. De middenvelder is afgelopen donderdag papa geworden van een dochter, Juliette. Kums en zijn echtgenote getuigden eerder al over hun moeilijke weg om zwanger te worden. Maar die strijd is nu dus beloond.  Lees verder » 02-02-2019 

De Mauve Berkes in diepe rouw

De Mauve Berkes in diepe rouw

Deze morgen heeft supportersclub 'De Mauve Berkes' afscheid genomen van één van hun vaste leden. Elke thuis- en uitwedstrijd was Ben van de partij. Zijn heengaan is dan ook een enorme schok en groot verlies voor zijn paars-witte vrienden. Die vrienden willen hem morgen eren en vragen de medewerking van alle supporters.  Lees verder »
 01-02-2019 

Wellicht geen spelers naar B-kern

Wellicht geen spelers naar B-kern

Aangezien Anderlecht evenveel spelers haalde als wegdeed deze winter, blijft Fred Rutten met een grote spelersgroep zitten. Toch lijkt de coach niet van plan om sommige jongens op overschot naar de B-kern te sturen. Lees verder »Portret: Yannick Bolasie

Portret: Yannick Bolasie

Yannick Bolasie is na Peter Zulj de tweede inkomende transfer van Anderlecht deze winter. Voor de vierde keer op vijf jaar tijd huurt Anderlecht eind januari een grote naam om het gebrek aan creativiteit op te lossen. Velen plaatsen hem dan ook meteen in het rijtje met Marko Marin, Filip Djuricic en Lazar Markovic. Maar is dat wel terecht? Lees verder » 31-01-2019 

Luzern weigert bod op Eleke

Luzern weigert bod op Eleke

Deze morgen viel de naam van de Nigeriaan Blessing Eleke van Luzern, als nieuwe aanwinst voor RSC Anderlecht. Paars-wit heeft een bod neergelegd van vijf miljoen euro bij de Zwitserse club maar dat blijkt niet voldoende te zijn  Lees verder »


Trebel en Dimata krijgen weer rust

Trebel en Dimata krijgen weer rust

Landry Dimata en Adrien Trebel kregen gisteren weer rust. Het probleem bij Trebel is dat zijn knie soms nog opzwelt. Elias Cobbaut en Sebastiaan Bornauw ondervonden geen problemen na de training.  Lees verder »
 30-01-2019 

Deal Morioka eindelijk rond

Deal Morioka eindelijk rond

Volgens Sudpresse is de deal met Charleroi omtrent de verhuur van Ryota Morioka in orde. De Japanner trekt de volgende vijf maand naar Mambourg op huurbasis. Er zou een aankoopoptie zijn van anderhalf miljoen euro.  Lees verder »


Verschueren in Lissabon voor ECA

Verschueren in Lissabon voor ECA

Michaël Verschueren vertoefde gisteren in Lissabon voor de vergadering van de European Club Association (ECA), de organisatie die de belangen van de Europese voetbalclubs behartigt. Sommige linkten ook meteen de transfer van Facundo Ferreyra aan het tripje naar Lissabon maar Verschueren was er dus voor ECA. Lees verder »


Bornauw, Gerkens en Cobbaut sluiten aan

Bornauw, Gerkens en Cobbaut sluiten aan

Fred Rutten kan weer rekenen op Sebastiaan Bornauw, Pieter Gerkens en Elias Cobbaut. Het drietal moest afgelopen weekend geblesseerd afhaken voor Eupen. Normaal raken ze wel klaar voor de wedstrijd van zondag. Lees verder » 29-01-2019 

"Sportjournalisten, spaar de jeugd in de laatste maanden school"

Yari Verschaeren zit in zijn laatste jaar Economie-Wiskunde op het Sint-Niklaasinstituut te Anderlecht. De Standaard pakte in een artikel uit met een oproep richting de school om de jonge middenvelder wat te sparen in zijn laatste maanden school. Het Sint-Niklaasinstituut gaat daar graag op in en kaatst de bal terug richting pers, een mooi "recht van antwoord". Lees verder »


Anderlecht stap dichter bij Ferreyra

Anderlecht stap dichter bij Ferreyra

RSC Anderlecht ligt volgens A Bola in pole position voor Facundo Ferreyra. De hoge salaris eisen van de Ferreyra zouden ook niet echt meer een struikelblok vormen voor paars-wit. Benfica geeft nog altijd de voorkeur aan een definitieve transfer maar lijkt akkoord te gaan met een huurovereenkomst mét aankoopoptie.  Lees verder »


Didillon krijgt Standard-fans op hun paard

Didillon krijgt Standard-fans op hun paard

Met één woordje heeft Thomas Didillon de supporters van Standard op hun paard gekregen. Toen hem in La Tribune gevraagd werd naar zijn favoriete Belgische woord, antwoordde hij "In de aanloop naar de wedstrijd van zondag, zeg ik 'baraki'". Lees verder » 28-01-2019 

Ferrerya op weg naar Sassuolo

Ferrerya op weg naar Sassuolo

Facunda Ferreyra stond op de radar van RSC Anderlecht, maar de Argentijn zou op weg zijn naar het Italiaanse Sassuolo. De Italianen huren Ferreyra tot het einde van het seizoen en hebben een aankoopoptie van 7 miljoen euro. De transfer zou morgen al afgerond worden.
  Lees verder »


Visser mag clasico leiden

Visser mag clasico leiden

Zondag wordt RSC Anderlecht ontvangen in een uitverkocht Sclessin. Scheidsrechter Lawrence Visser mag de clasico in goede banen leiden. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Karel De Rocker en Jo De Weirdt.  Lees verder »


Sanneh wint prijs in Gambia

Sanneh wint prijs in Gambia

Zijn transfer naar Anderlecht is nog geen voltreffer, maar in Gambia blijft Bubacarr Sanneh een ster. Tijdens de Wah Sa Halat Awards werd Sanneh dit weekend uitgeroepen tot sportpersoonlijkheid van het jaar. Lees verder »


"Provocatie van Bayat en Trebel"

Volgens Peter Vandenbempt zijn Anderlecht-bestuurders Marc Coucke en Michael Verschueren niet opgezet met de aanwezigheid van Mogi Bayat gisteren in de tribunes tijdens Anderlecht - Eupen. Wat de journalist een nog groter probleem vindt, is dat Bayat er zich kostelijk amuseerde met aanvoerder Adrien Trebel. Lees verder »


Didillon te gast in La Tribune

Didillon te gast in La Tribune

Anderlecht-doelman Thomas Didillon is maandag te gast in het praatprogramma La Tribune. Dit is de Waalse tegenhanger van Extra Time. De uitzending is te zien op RTBF 2 vanaf 20.25 uur. Lees verder » 27-01-2019 

Bayat lachend naast Trebel in tribune

Bayat lachend naast Trebel in tribune

Voor het eerst sinds het uitbreken van het voetbalschandaal in ons land woonde Mogi Bayat weer een wedstrijd van Anderlecht bij. De makelaar volgde de partij vanop de tribunes van het Constant Van den Stock-stadion in het gezelschap van Adrien Trebel. Lees verder »
 26-01-2019 

Grasmat ligt er piekfijn bij

Grasmat ligt er piekfijn bij

Voor de winterstop was de grasmat van het Constant Vanden Stock Stadion in erbarmerlijke staat. RSC Anderlecht maakte van de winterstop gebruik om een nieuwe grasmat aan te leggen en die ligt er nu piekfijn bij.  Lees verder »


Mogi Bayat morgen in Astridpark ?

Mogi Bayat morgen in Astridpark ?

Michaël Verschueren gaf al meermaals aan dat RSC Anderlecht geen zaken meer wil doen met Mogi Bayat, tenzij het echt niet anders kan natuurlijk. Bayat heeft nog enkele paars-witte spelers in zijn portefeuille zitten. Bovendien overweegt de makelaar om morgen de wedstrijd tegen Eupen bij te wonen.  Lees verder »
 25-01-2019 

Van Handenhoven vertaler van dienst

Van Handenhoven vertaler van dienst

Coach Fred Rutten is de Franse taal niet machtig. Zijn persconferenties werkt hij dus af met een vertaler. De voorbije weken was dat persverantwoordelijke Marie Verbeke, vandaag was het echter aan teammanager Gunther Van Handenhoven.  Lees verder »


 24-01-2019 

Suarez levert Anderlecht 1,1 miljoen euro op

Suarez levert Anderlecht 1,1 miljoen euro op

Het TAS heeft een uitspraak gedaan in de zaak van Anderlecht tegen Belgrano en Matias Suarez. Het tribunaal kent paars-wit 1,1 miljoen euro toe. De aanleiding is het vertrek van Suarez in juli 2016. Contractbreuk, zo oordeelt het TAS. Lees verder »


Morioka bedankt ook voor STVV

Morioka bedankt ook voor STVV

Ook Sint-Truiden ziet een sterkhouder vertrekken naar een andere club, Roman Bezus ruilt de Kanaries in voor AA Gent. STVV moet dus op zoek naar een vervanger en denkt aan Ryota Morioka.  Lees verder »


Makelaar Vranjes zoekt oplossing

Makelaar Vranjes zoekt oplossing

De kansen van Ognjen Vranjes zijn op, de Bosniër mag gaan meetrainen met de B-kern en is niet meer welkom bij de A-ploeg. Zijn makelaar zoekt ondertussen naar een oplossing bij andere clubs  en Vranjes zelf, die hoopt terug te kunnen naar AEK Athene als we zijn sociale media mogen geloven.  Lees verder »


Vertrek zondag op tijd

Vertrek zondag op tijd

Zondag 27 januari is de laatste zondag van de solden. Bijgevolg is Westland Shopping Center open tot 18u. Dat kan dus parkeerproblemen meebrengen. RSC Anderlecht vraagt dan ook om op tijd naar Anderlecht te vertrekken. Ook de parking van Decathlon is beschikbaar. Lees verder »


 23-01-2019 

Joma op derde plaats in Europa

Joma op derde plaats in Europa

Volgend seizoen speelt RSC Anderlecht niet langer meer met Adidas. Na meer dan 40 jaar wordt de nieuwe kledingsponsor Joma. Een vrij onbekende naam, maar Joma maakt meer en meer zijn opmars bij de voetbalclubs.  Lees verder »


RSCA bezoekt autosalon

RSCA bezoekt autosalon

Naar jaarlijkse traditie ging RSC Anderlecht vandaag naar het autosalon. Ze gingen er op bezoek bij hun sponsor Audi. Daar maakten ondermeer Kara Mbodji, Andy Najar en Kenny Saief tijd om handtekeningen uit te delen.  Lees verder »


Vranjes weer niet op training

Vranjes weer niet op training

Voor de tweede dag op rij was er geen spoor van Ognjen Vranjes tijdens de training. Hoewel hij niet langer ziek is, laat Anderlecht weten dat hij "niet verwacht werd". Het lijkt er steeds meer op dat Vranjes onder de nieuwe coach Fred Rutten niet langer welkom is. Lees verder »


Kara bidt voor verdwenen ex-ploegmaat

Kara bidt voor verdwenen ex-ploegmaat

De hele wereld is in de ban van de verdwijning van een vliegtuigje met daarin voetballer Emiliano Sala. Tot enkele weken geleden speelde Sala samen met Kara Mbodj bij Nantes. Op zijn sociale media schrijft Kara dat hij "bidt voor een veilige terugkeer". Lees verder »


 22-01-2019 

Boucaut fluit Anderlecht - Eupen

Boucaut fluit Anderlecht - Eupen

Komende zondag is de eerste thuiswedstrijd van 2019 voor RSC Anderlecht. Alexandre Boucaut mag de eerste wedstrijd op de nieuwe grasmat tegen KAS Eupen in goede banen leiden.  Lees verder »


 21-01-2019 

Poll: Vertrouwen in Obradovic

Poll: Vertrouwen in Obradovic

Uit onze webpoll blijkt dat Ivan Obradovic van de potentiële vertrekkers nog het meeste vertrouwen geniet. Antonio Milic, Dennis Appiah en Ognjen Vranjes hebben dan weer duidelijk afgedaan.
Obradovic kreeg meer dan 35 procent van de stemmen achter zijn naam. Ryota Morioka en Yevhen Makarenko haalden respectievelijk veertien en dertien procent van de stemmen. Lees verder »Grote kern maar geen kwaliteit

Grote kern maar geen kwaliteit

RSC Anderlecht gebruikte dit seizoen al 31 verschillende spelers, het record staat op 34. Niet meer zoveel dus om dat te breken. Peter Zulj zal in ieder geval de 32ste speler zijn van het huidige seizoen.  Lees verder »


Vranjes traint terug mee

Vranjes traint terug mee

Opvallende verschijning op het trainingsveld van RSC Anderlecht afgelopen weekend. Ognjen Vranjes is genezen en traint terug mee met de groep. Voor hoelang valt nog af te wachten, de Bosniër mag normaal vertrekken bij paars-wit. Lees verder »


Trebel en Bornauw terug inzetbaar tegen Eupen

Trebel en Bornauw terug inzetbaar tegen Eupen

Adrien Trebel en Sebastiaan Bornauw zijn normaal terug inzetbaar tegen Eupen na hun knieblessure. Het lijkt erop dat de knie het probleem is tegenwoordig. Ook Landry Dimata is voor onbepaalde tijd out met een knieblessure.  Lees verder »


De Roeck combineert U21 met A-kern

De Roeck combineert U21 met A-kern

Voorlopig blijft Jonas De Roeck nog coach bij de beloften van RSC Anderlecht. De Roeck gaat beide ploegen combineren. Hij blijft aanwezig als trainer bij de wedstrijden van de beloften. De trainingen zullen gedeeltelijk door iemand anders gegeven worden.  Lees verder »


 20-01-2019 

Geen Dimata en Zulj

Geen Dimata en Zulj

Anderlecht doet het tegen AA Gent zonder Landry Dimata. Waarom de spits onbreekt, is momenteel niet bekend. Ook Peter Zulj is niet van de partij. Voor de nieuwkomer komt dit duel nog te vroeg. Lees verder »


Rugnummmer 27 voor Zulj

Rugnummmer 27 voor Zulj

Het is nog altijd afwachten op Peter Zulj straks in de selectie zit voor de wedstrijd tegen AA Gent. Hij zal in ieder geval aantreden met het rugnummer 27.  Lees verder »


 19-01-2019 

Hip hip hoera RSCASkater !

Hip hip hoera RSCASkater !

Vandaag is het de verjaardag van ons webteamlid RSCASkater. Al enkele jaren verzorgt hij de Duitse sectie van onze website. De artikels die hij in de loop der jaren vertaalde zijn niet meer te tellen. Bedankt voor al je werk en inzet Michaël !! Alles gute zum geburtstag !!! Lees verder »


Kayembe als vervanger van Trebel?

Kayembe als vervanger van Trebel?

Adrien Trebel is nog out, vraag is wie zijn plaats kan innemen. Peter Zulj kwam pas gisterenavond terug aan in België. Nog een optie is Edo Kayembe, die een goede indruk naliet op winterstage. De kans bestaat ook dat Ivan Obradovic terug zijn opwachting maakt in de basis.  Lees verder »


 18-01-2019 

Definitieve beslissing rond Trebel pas morgen

Definitieve beslissing rond Trebel pas morgen

Speelt Adrien Trebel tegen AA Gent. Fred Rutten was niet al te optimistisch. Uitsluitsel is er nog niet echt, maar de Fransman trainde gisteren en vandaag alvast niet mee. De definitieve beslissing valt pas morgen, maar de kans is klein dat hij speelt. Lees verder »