Nieuws met tag "Andere"


 14-04-2021 

Aan één punt genoeg voor Play-off 1

Aan één punt genoeg voor Play-off 1

RSC Anderlecht zit momenteel nog altijd in Play-off 1, maar dat het daar ook staat op het einde van de reguliere competitie is nog bijlange niet zeker. Het heeft wel alles zelf in handen, als het zondag wint of ten minste één punt pakt tegen STVV, is Play-off 1 een feit. Lees verder »


Integratie U23 in 1B op dood spoor

Integratie U23 in 1B op dood spoor

Vandaag is het D-day voor de licenties. De clubs weten dus vandaag of ze groen licht krijgen of niet. Hoe het zit met de belofteteams te integreren in 1B , is nog een ander paar mouwen. Het hele plan zit op een dood spoor. Lees verder »


Korting voor nieuwe abonnees

Korting voor nieuwe abonnees

De trouwe abonnees konden hun plaatsje al gratis verlengen voor volgend seizoen. Maar ook nieuwe abonnees kunnen nog abonnement bestellen, bovendien krijgen ze 10% korting. Wil je de sfeer opsnuiven in een bomvol Park tijdens de thuiswedstrijden, kan je hier abonnee worden.  Lees verder » 13-04-2021 

Kilometervreter Anouar Ait El Hadj

Kilometervreter Anouar Ait El Hadj

Clinton Mata had eigenlijk geen verhaal tegen Anouar Ati El Hadj vorige zondag. En El Hadj legde opnieuw de nodige afstanden af; Elke wedstrijd loopt hij ongeveer 13,5 kilometer en schuwt hij het verdedigende werk niet. Lees verder » 12-04-2021 

Oh lé lé en pizza

Oh lé lé en pizza

Onnodig te zeggen dat de vreugde immens was bij RSC Anderlecht na de overwinning tegen Club Brugge. Dat bewijzen ook de beelden die de club vrijgaf op zijn sociale media. Alhoewel de euforie bij Vincent Kompany tijdelijk was want Play-off 1 is ondanks de zege nog niet helemaal zeker.  Lees verder » 11-04-2021 

Lukaku: "Sambiiiii"

Lukaku:

En of Romelu Lukaku nog een hevig supporter is van RSC Anderlecht. Deze topper tegen Club Brugge wou hij dan ook niet missen en hij vierde de doelpunten via zijn Twitter-account gretig mee. In Italië is er dus alvast één blije paars-wit supporter.  Lees verder » 10-04-2021 

Cullen terug uit schorsing

Cullen terug uit schorsing

Josh Cullen zat tegen Antwerp een schorsing uit na zijn dubbele gele kaart tegen Zulte-Waregem en is opnieuw inzetbaar voor de wedstrijd tegen Club Brugge. De kans is echter klein dat de Ier in de basis zal starten.  Lees verder »
 09-04-2021 

Shirt 2021-2022 wellicht voor begin juli

Shirt 2021-2022 wellicht voor begin juli

Nog maar een paar wedstrijden scheiden RSC Anderlecht van het einde van het seizoen. Achter de schermen wordt wel al volop gewerkt aan volgend seizoen. Dat is ook zo bij shirtsponsor Joma, die samen met de club de truitjes voor volgend seizoen mag ontwerpen.  Lees verder »


Taart voor Kompany

Taart voor Kompany

De persconferentie van RSC Anderlecht ging van start met taart. Vincent Kompany viert morgen zijn 35ste verjaardag en kreeg van de aanwezige journalisten taart. De coach was zichtbaar verrast door het gebaar en kon het ten zeerste appreciëren.  Lees verder »


928.299 euro per punt

928.299 euro per punt

Dat RSC Anderlecht kampt met een hoge loonkost is al een tijdje duidelijk. Peter Verbeke doet er sinds zijn aanstelling dan ook alles aan om die loonkost naar beneden te krijgen. De voorbije vijf jaar betaalde de club gemiddeld zo'n 928.299 euro loon per punt Lees verder »


De verloren zoon traint terug mee

De verloren zoon traint terug mee

Er lijkt maar geen einde te komen aan het krediet van Anthony Vanden Borre bij RSC Anderlecht. Sinds kort traint hij opnieuw voluit mee met de beloften van de club. Het lijkt erop dat de 'Ket' opnieuw het licht heeft gezien. Lees verder »
 08-04-2021 

Coucke wil financiële inspanning doen

Coucke wil financiële inspanning doen

De Raad van Bestuur van RSC Anderlecht is terug aangepast. Het is wel nog altijd wachten op een akkoord tussen de aandeelhouders omtrent een kapitaalsverhoging. Dat veel afhangt van Europees voetbal is een vaststaand feit. Marc Coucke zou wel bereid zijn om een financiële inspanning te doen.  Lees verder » 07-04-2021  06-04-2021 

Anderlecht bekijkt aflopend contract Mbokani

Anderlecht bekijkt aflopend contract Mbokani

Elke transferperiode weer wordt Dieumerci Mbokani wel aan RSC Anderlecht gelinkt. En dat is nu in aanloop naar de zomermercato niet anders. Nu krijgt hij zelfs gezelschap van Lior Rafaelov. Paars-wit zou de aflopende contracten van beide spelers onderzoeken.  Lees verder »


Verbeke en Vandenhaute feliciteren spelers

Verbeke en Vandenhaute feliciteren spelers

Dat het belangrijke drie punten zijn werd nog eens duidelijk na de wedstrijd. Wouter Vandenhaute en Peter Verbeke daalden na de wedstrijd persoonlijk af naar de catacomben van de Bosuil om de spelers en staf te feliciteren.  Lees verder »


Defour stopt aan het einde van het seizoen

Defour stopt aan het einde van het seizoen

De passage van Steven Defour bij RSC Anderlecht was van in het begin moeilijk. Zelfs voor er al iets echt duidelijk was was het verzet van de supporters enorm. In zijn afscheidsfilmpje is er (miniem) plaats voor paars-wit. Defour stopt met voetballen aan het eind van dit seizoen.  Lees verder » 02-04-2021 

Boucaut VAR, Lambrechts scheidsrechter

Boucaut VAR, Lambrechts scheidsrechter

Alexandre Boucaut neemt de VAR voor zijn rekening tijdens de wedstrijd Antwerp RSC Anderlecht, hij wordt in het busje geflankeerd door Mathias Hillaert en Christophe Snoexk. Christophe Snoeck is de replay operator. Erik Lambrechts staat op het veld. Lees verder »


Anderlecht blijft kijkcijferkampioen

Anderlecht blijft kijkcijferkampioen

Eleven deelde nog eens de kijkcijfers mee van alle competitiewedstrijden. Daarin blijft RSC Anderlecht aan de leiding met een gemiddelde van 178.840 kijkers per wedstrijd. Club Brugge volgt op de tweede plaats met 162.615 kijkers.  Lees verder »


"De onzichtbare waarde van Dimata"

Landry Dimata lijkt meer dan zijn draai te hebben gevonden bij Espanyol. Hij kwam nog maar twee keer tot scoren maar hij maakt vooral de spelers rond hem beter. Als Espanyol promoveert moeten ze Dimata verplicht overnemen, ze staan momenteel aan de leiding in de Spaanse tweede klasse. Lees verder »


 31-03-2021 

Van Crombrugge onderging opnieuw ingreep

Van Crombrugge onderging opnieuw ingreep

De verwachting was dat we Hendrik Van Crombrugge opnieuw zijn plaats in doel zou opeisen volgende week tegen Antwerp. Maar die terugkeer wordt nu uitgesteld naar wellicht volgend seizoen. De doelman onderging opnieuw een kleine chirurgische ingreep. Lees verder » 30-03-2021 

Kukharevych kiest voor Troyes

Kukharevych kiest voor Troyes

De Oekraïense aanvaller Mykola Kukharevych heeft voor de Franse tweedeklasser Troyes gekozen. De 19-jarige aanvaller stond een tijdlang op de radar van Anderlecht en bracht zelfs een bezoek aan Neerpede. Lees verder »


 29-03-2021 

Actie voor het goede doel, gesteund door Oleg Iachtchouk

Actie voor het goede doel, gesteund door Oleg Iachtchouk

Yaremma Vengrynovych houdt een actie voor het goede doel, waarbij hij vanuit België tot in Oekraïne zal fietsen ten voordele van SOS Kinderdorpen (in Oekraïne). Ex-Anderlechtspits Oleg Iachtchouk, eveneens van Oekraïense afkomst, steunt het project. De twee deden hiervoor een 'crossbar challenge' op Neerpede. Iachtchouk gaf ook een kort interview. Bekijk het filmpje hieronder en/of steun de actie via deze link. Lees verder »


Wullaert gaat challenge aan met CEMI

Wullaert gaat challenge aan met CEMI

De Scooore Super League zit er voorlopig op. De play-offs gaan pas binnen 3 weken van start. Tijd voor wat ontspanning moet Tessa Wullaert gedacht hebben en ze ging en challenge aan met de helft van TikTok-sensatie Céline Dept. Lees verder »


 27-03-2021 

Neerpede-onderonsje bij Rode Duivels

Neerpede-onderonsje bij Rode Duivels

Dat de huidige selectie Rode Duivels rijk is aan spelers die of nog bij de RSC Anderlecht spelen of er hun opleiding kregen, is geen geheim. Romelu Lukaku zette dat feit nog eens in de verf of zijn officiële Twitter-account. "Dezelfde academy", postte hij bij een foto.  Lees verder » 26-03-2021 

"Leuk om oude ploegmaats terug te zien"

Albert Sambi Lokonga geniet momenteel met volle teugen van zijn eerste selectie bij de Rode Duivels. Onwennig zal zijn eerste dag wellicht niet geweest zijn want hij ziet er vele ex-ploegmaats terug. Zo deelt hij de kamer met Alexis Saelemaekers. Lees verder »


 24-03-2021 

Ticketing geopend tot 31 maart

Ticketing geopend tot 31 maart

Abonnees die hun abonnement nog gratis willen verlengen kunnen dat nu ook bij de dienst ticketing. Vanaf vandaag tot 31 maart zijn ze alle dagen geopend. Op die manier kunnen de supporters ook aan het loket hun abonnement verlengen.  Lees verder »


 23-03-2021 

Pro League maakt zich geen zorgen over competitie

Pro League maakt zich geen zorgen over competitie

De stemmen voor een totale, harde lockdown klinken alleen maar luider nu de cijfers de lucht blijven inschieten. Maar wat met de competitie, wordt die weer stilgelegd zoals vorig jaar in maart of worden de speeldagen afgewerkt. De Pro League ziet geen problemen om competitie af te werken.  Lees verder »


Vaccinatiecentrum in Lotto Park geopend

Vaccinatiecentrum in Lotto Park geopend

Gisteren opende het vaccinatiecentrum in het Lotto Park de deuren. De eerste 65-plussers kregen er gisteren hun eerste vaccinprik. Op kruissnelheid zullen er in het stadion van paars-wit 25.000 mensen per maand ingeënt worden tegen covid-19. Lees verder » 22-03-2021 

Lof voor Ait El Hadj van Romelu

Lof voor Ait El Hadj van Romelu

Dat Romelu Lukaku zijn hart paars is, daar twijfelt niemand aan. De Rode Duivel volgt zijn ex-ploeg dan ook op de voet en heeft al meermaals aangegeven zijn carrière in Neerpede te willen afsluiten. Gisteren had hij lof voor Ait El Hadj: "El Hadj, wat een pas", twitterde Romelu gisteren.  Lees verder »


Video: Heerlijk doelpunt Tielemans

Video: Heerlijk doelpunt Tielemans

Soms krijg je in de Premier League een heerlijk doelpunt te zien van een Purple Talent, deze keer van de voet van Youri Tielemans. Daarmee had hij een groot aandeel in de plaatsing van Leicester voor de halve finales van de FA Cup. Lees verder »Van Crombrugge terug na interlandbreak?

Van Crombrugge terug na interlandbreak?

De kans bestaat dat Hendrik Van Crombrugge opnieuw zijn opwachting maakt in doel na de interlandbreak. Met dat gegeven werd Timon Wellenreuther geconfronteerd na de wedstrijd tegen Zulte Waregem en de doelman was allerminst gelukkig.  Lees verder »


Rode kaart was terecht

Rode kaart was terecht

Iets voor het half uur kreeg Damien Marcq, na tussenkomst van de VAR, een rode kaart. Zulte Waregem was er niet over te spreken. Olivier Deschacht sprak zelfs achteraf over "een been die onder zool terecht" kwam.  Lees verder »


Cullen geschorst tegen Antwerp

Cullen geschorst tegen Antwerp

Josh Cullen vertrekt naar de Ierse selectie in mineur. Gisteren moest hij voor het eerst starten op de bank en zijn invalbeurt eindigde met twee gele kaarten waardoor hij vijf minuten voor tijd het veld mocht verlaten. Cullen is dus geschorst voor de topper tegen Antwerp. Lees verder »


 21-03-2021 

 20-03-2021 

Video: Doku scoort zijn eerst goal voor Rennes

Video: Doku scoort zijn eerst goal voor Rennes

Hij heeft er lang moeten wachten, maar daarstraks was het eindelijk zover. Jérémy Doku scoorde tegen Metz zijn eerste doelpunt voor Rennes. Waarschijnlijk een grote opluchting voor Doku zelf die de laatste weken meer en meer stappen vooruit begint te zetten. Lees verder »


RSC Anderlecht - Club Brugge op 11 april

RSC Anderlecht - Club Brugge op 11 april

De Pro League heeft de uren en data bekend gemaakt voor speeldag 33 en 34 van de Jupiler Pro League. Alle wedstrijden worden op hetzelfde moment afgewerkt. RSC Anderlecht ontvangt Club Brugge op 11 april in het Lotto Park, aftrap is voorzien om 18.15 uur.  Lees verder »


 19-03-2021 

Lawrence ziek in bed

Lawrence ziek in bed

Elias Cobbaut is nog steeds een twijfelgeval voor de wedstrijd van zondag. Of hij al dan niet zal starten zal in ieder geval een lastminute beslissing worden volgens Vincent Kompany. Wie er ook niet bij is zondag is Kemar Lawrence, hij ligt ziek in bed.  Lees verder »


Sambi Lokonga en Verschaeren bij Rode Duivels

Sambi Lokonga en Verschaeren bij Rode Duivels

Albert Sambi Lokonga en Yari Verschaeren mogen zich na de wedstrijd tegen Zulte-Waregem opmaken voor de Rode Duivels. Sambi Lokonga is een extra optie voor de Rode Duivels om Axel Witsel te vervangen, volgens bondscoach Roberto Martinez. Lees verder »


 18-03-2021 

Nederland niet enthousiast over BeNeLiga

Nederland niet enthousiast over BeNeLiga

In België zien ze de BeNeLiga volledig zitten en stemden voor de oprichting daarvan. Alleen zal die oprichting nog niet voor morgen zijn. Want Nederland is minder enthousiast over het hele format en zijn ze niet overtuigd over de meerwaarde.  Lees verder »


Peter Zulj opgeroepen door Oostenrijk

Peter Zulj opgeroepen door Oostenrijk

Peter Zulj, momenteel uitgeleend aan het Turkse Göztepe, mag zich ook opmaken voor de nationale ploeg van Oostenrijk. Zij nemen het tijdens de interlandbreak op tegen Schotland (25/03), Faeröer (28/03) en Denemarken (31/03).  Lees verder »


Miazga in selectie USA

Miazga in selectie USA

De bondscoach van Amerika, Gregg Berhalter, heeft zijn selectie bekend gemaakt voor de komende interlandbreak. Matt Miazga mag zijn koffers pakken om met zijn nationale ploeg richting Oostenrijk te trekken waar het trainingskamp van de Amerikanen is opgesteld. Lees verder »


 17-03-2021 

Pro League clubs stemden voor Beneliga

Pro League clubs stemden voor Beneliga

De leden van de Pro League stemden gisteren eveneens over een princiepsakkoord rond de oprichting van de Beneliga, een project waar ook Brugge, Gent en Genk voorstander van zijn. De kleinere clubs zouden dan in een nationale (prof)competitie aan de slag kunnen. De stemming behaalde een unanieme meerderheid in het voordeel van de Beneliga.  Lees verder »