Nieuws met tag "Andere"


 25-08-2020 

Anderlecht gaat samenwerking aan met Nederlandse datareus

Anderlecht gaat samenwerking aan met Nederlandse datareus

SciSports maakte zo pas bekend dat het gaat samenwerken met RSC Anderlecht op gebied van data tracking en spelers detectie. Het is bekend dat Peter Verbeke een grote voorstander is van scouting op basis van statistieken en cijfers, dit uiteraard in combinatie met het ter plaatste scouten van de speler. Lees verder »


Verbruggen legt vandaag medische tests af

Verbruggen legt vandaag medische tests af

De deal is rond, Bart Verbruggen doet de overstap van NAC Breda naar RSC Anderlecht. Vandaag legt hij normaal zijn medische tests af. Anderlecht betaalt een transfersom van 300.000 euro, plus bonussen, voor de jonge doelman;  Lees verder »
 24-08-2020 

Bellamy ziet restaurantgebouw in vlammen opgaan

Bellamy ziet restaurantgebouw in vlammen opgaan

In de buurt van Cardiff is het voorbije weekend een restaurant afgebrand. Het gebouw waar het restaurant zich in gevond, is eigendom van Craig Bellamy. De U21-coach van Anderlecht kocht het gebouw aan de haven zes jaar geleden voor 1,3 miljoen pond. Lees verder » 23-08-2020 


 22-08-2020 

Derde shirt voor Beker van België

Derde shirt voor Beker van België

Dit seizoen komt er ook nog een derde shirt van RSC Anderlecht, dat bevestigde kledingsponsor Joma. De ploeg zal aantreden in het derde shirt tijdens de Beker van België. Wanneer het bekend gemaakt wordt is niet duidelijk, mogelijk is het wachten tot de Croky Cup van start gaat voor paars-wit. Lees verder »


Rode Duivels in september zonder publiek

Rode Duivels in september zonder publiek

Dinsdag 8 september ontvangen de Rode Duivels Ijsland in het kader van de Nations League. Deze wedstrijd zal achter gesloten deuren gespeeld worden na overleg met UEFA, dat oordeelt dat september te vroeg is om al supporters toe te laten.  Lees verder » 21-08-2020 

Smet fluit RSC Anderlecht - Moeskroen

Smet fluit RSC Anderlecht - Moeskroen

Zondag trapt RSC Anderlecht zijn tweede thuiswedstrijd van dit seizoen af. Het ontvangt in het Lotto Park Moeskroen. Wim Smet is scheidsrechter van dienst om het duel in goede banen te leiden. Aftrap is voorzien om 18u15. Lees verder »


Nmecha speelt begin september tegen Belgische U21

Nmecha speelt begin september tegen Belgische U21

Lukas Nmecha, de nieuwe spits van Anderlecht, is opgeroepen voor de Duitse nationale ploeg U21. Begin september spelen de jonge Duitsers twee kwalificatiewedstrijden voor het EK U21. Op 3 september is Moldavië de tegenstander. Op 8 september ontmoeten Nmecha en co de jonge Rode Duivels in Leuven. Lees verder »


Coach Kompany verdient 1/3e van speler Kompany

Coach Kompany verdient 1/3e van speler Kompany

"Van een goedbetaalde speler wordt hij een goedbetaalde coach", zo vertelde CEO Karel Van Eetvelt maandag over Vincent Kompany. Maar wat mogen we verstaan onder 'goedbetaald'? Het Nieuwsblad analyseert Kompany's salarissen. Conclusie: hij verdient nu netto een derde van wat hij als speler kreeg. Lees verder »


Kapitaalsverhoging nog niet in orde

Kapitaalsverhoging nog niet in orde

De in juni aangekondigde kapitaalsverhoging van 50 miljoen euro door Marc Coucke is nog steeds niet doorgevoerd. Dat weet Het Nieuwsblad. De krant schrijft dat de minderheidsaandeelhouders nog geen groen licht gegeven hebben hiervoor. Lees verder »Beurtrol systeem voor abonnees

Beurtrol systeem voor abonnees

De Nationale Veiligheidsraad zette gisteren het licht op groen voor meer toeschouwers bij evenementen. In het stadion van RSC Anderlecht zo ongeveer 4.600 man toegelaten zijn, mits akkoord van de burgemeester en het Gewest.  Lees verder » 20-08-2020 

Officieel: Van Crombrugge kapitein

Officieel: Van Crombrugge kapitein

Wat deze morgen al gesuggereerd werd is nu ook officieel, Hendrik Van Crombrugge is de nieuwe kapitein van RSC Anderlecht. Hij was al vice-kapitein en eerste luitenant van Vincent Kompany, een verrassing is zijn aanstelling dus niet. Veel succes Hendrik !!!  Lees verder »


Van Crombrugge wellicht kapitein

Van Crombrugge wellicht kapitein

Nu Vincent Kompany trainer is moet er een nieuwe kapitein aangeduid worden. De kans is groot dat Hendrik Van Crombrugge de kapiteinsband omdoet. Hij was al vice-kapitein en is trouwens eerste luitenant van Kompany. Lees verder »


Nmecha is in Brussel

Nmecha is in Brussel

De huurdeal tussen Manchester City en RSC Anderlecht is zo goed als rond. Lukas Nmecha wordt de nieuwe spits voor het komende seizoen. Op huurbasis want het wil Antoine Colassin en Landry Dimata niet afremmen in hun ontwikkeling. Lees verder »
 19-08-2020 

Kompany jongste trainer in hoogste afdeling

Kompany jongste trainer in hoogste afdeling

Vincent Kompany is momenteel de jongste trainer in de Pro League. Tot zijn aanstelling, ging die eer naar Hernan Losada, ex-Anderlecht speler en coach van promovendus Beerschot. Kompany is echter niet de jongste trainer die Anderlecht ooit gekend heeft, al zal niemand zich nog een jongere T1 herinneren. We moeten daarvoor namelijk al teruggaan naar de vooroorlogse periode: in 1930 was coach Ferdinand Adams 27 jaar jong.

 
Lees verder »
 18-08-2020 

Vercauteren stapt niet zelf op

Vercauteren stapt niet zelf op

Exit Frank Vercauteren bij RSC Anderlecht nu Vincent Kompany T1 is. Maar Vercauteren stapt niet zelf op met als gevolg dat RSC Anderlecht hem nog zal moeten betalen. Verder wil de ex-coach niet reageren op de trainerswissel. De pers linkt hem wel aan AA Gent nu Jess Thorup daar op de helling staat. Lees verder »Supporters hopen dat de paleisrevolutie nu stopt

Supporters hopen dat de paleisrevolutie nu stopt

Het nieuws dat Vincent Kompany voltijds coach wordt van RSC Anderlecht wordt niet bij alle supporters op gejuich onthaald. De meeste stellen zich de vraag of hij er al klaar voor is en niet de nodige ervaring ontbreekt. Maar ondanks de twijfels steunen ze hun coach voor de volle 200 %. Lees verder » 17-08-2020 

Kompany te gast in Extra Time

Kompany te gast in Extra Time

Vincent Kompany is vanavond te gast in Extra Time. Hij zal er toelichting geven over zijn nieuwe functie als coach van Anderlecht. Analisten Peter Vandenbempt en Wesley Sonck schuiven samen met Frank Raes en Filip Joos mee aan tafel. Lees verder »Spelerscontract Kompany ontbonden

Spelerscontract Kompany ontbonden

Door te stoppen als voetballer en voltijds coach te worden, levert Vincent Kompany ook financieel heel wat in. "Zijn spelerscontract wordt ontbonden", weet Sporza-journalist Peter Vandenbempt. "Hij heeft nu een gewoon trainerscontract. Dat zal in zijn geval wel wat schelen." Lees verder »


Coach Kompany geen probleem meer voor licentiecommissie

Coach Kompany geen probleem meer voor licentiecommissie

Voor Anderlecht de beslissing nam om Vincent Kompany aan te stellen als coach, stak het zijn licht op bij de licentiecommissie. Vorig seizoen zorgde het vermeende trainerschap van Kompany voor heel wat problemen rond de licentie. Maar nu zette de licentiemanager het licht op groen. Lees verder »


Bestuur dwong Kompany te kiezen: speler of trainer

Bestuur dwong Kompany te kiezen: speler of trainer

De middagjournaals op VRT en VTM gingen uiteraard dieper in op de aanstelling van Vincent Kompany tot coach van Anderlecht. Het opvallend coachen van Kompany tijdens zijn inactiviteit de voorbije weken en vooral vorige week is de trigger gebleken. "Vijf dagen geleden besliste Kompany om voor het trainerschap te gaan." Lees verder »
Ex-clubs -en ploegmaats nemen afscheid

Ex-clubs -en ploegmaats nemen afscheid

Eens het nieuws bekend raakte dat Vincent Kompany stopte als speler regende het afscheidswoorden op sociale media. Van Manchester City tot Romelu Lukaku, allemaal richten ze een afscheidswoord tot "hun kapitein".  Lees verder »


Kompany: "We wisten dat dit het doel was"

Kompany:

Anderlecht heeft de carrièrewending van Vincent Kompany officieel bekend gemaakt. De verdediger heeft zich voor vier jaar geëngageerd als hoofdcoach van de club. "We zijn allemaal verrast door de timing, maar wisten dat dit het doel was", zo vertelt Kompany, ook ook nog lof had voor Frank Vercauteren. Lees verder »Vercauteren vandaag weg bij Anderlecht?

Vercauteren vandaag weg bij Anderlecht?

Straffe woorden op de website van La Dernière Heure vanmorgen: volgens de Waalse krant is er "een grote kans" dat Anderlecht vandaag nog het vertrek van coach Frank Vercauteren aankondigt. Strubbelingen met Vincent Kompany zouden de coach hebben aangezet om ontslag te nemen. Lees verder »


Ruis op Vercauteren/Kompany-lijn

Ruis op Vercauteren/Kompany-lijn

Frank Vercauteren twijfelt over zijn toekomst bij RSC Anderlecht. De laatste weken zouden er ook meermaals discussies zijn tussen de coach en Vincent Kompany. Beide hebben soms een andere visie voor ogen. Al sust RSC Anderlecht de gemoederen dat dat nu eenmaal bij het voetbal hoort. Lees verder »


Dan toch fans in het stadion via schermen

Dan toch fans in het stadion via schermen

Langs de zijlijn stonden er verschillende schermen opgesteld in het Lotto Park. Daarop waren verschillende supporters te zien die de wedstrijd volgden via stream. Op die manier waren er toch fans aanwezig in het Lotto Park. Al was het dan wel virtueel.  Lees verder »


Huurdeal zo goed als rond

Huurdeal zo goed als rond

RSC Anderlecht wil er nog een diepe spits bij en kwam uit bij Lukas Nmecha. Moederclub Manchester City zou nu instemmen met een huurdeal, van een aankoopoptie is meteen geen sprake. Nmecha had ook andere opties maar kiest voor het project Kompany. Lees verder » 14-08-2020 

Nieuwe grasmat kost één miljoen euro

Nieuwe grasmat kost één miljoen euro

Zondag speelt Anderlecht zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. De manschappen mogen aantreden op een fonkelnieuwe grasmat met drainage. De ingreep kostte ongeveer één miljoen euro, maar het resultaat zou topkwaliteit moeten zijn. Lees verder »


 13-08-2020 

Horecagelegenheden gesloten tijdens de eerste twee thuiswedstrijden

Horecagelegenheden gesloten tijdens de eerste twee thuiswedstrijden

In de aanloop naar de eerste twee thuiswedstrijden van Anderlecht legt de gemeente Anderlecht de sluiting op van zowel horecagelegenheden, cafés, straatverkopers als andere soorten bedrijven die alcoholische dranken verkopen in de omgeving van het stadion. Dit verbod geldt op 16 en 23 augustus 2020 tussen 15.00 uur en 01.00 uur. Lees verder »


Telenet en Eleven komen tot een akkoord

Telenet en Eleven komen tot een akkoord

Het voorbije weekend moesten Telenet-klanten nog op zoek naar andere middelen om de wedstrijden in 1A te kunnen bekijken. Dit weekend kunnen ze wellicht opnieuw op Play Sports terecht. Telenet en Eleven vonden een akkoord waaronder ze vandaag hun handtekening zetten.  Lees verder »


Nieuwkomers wellicht nog niet tegen STVV

Nieuwkomers wellicht nog niet tegen STVV

Zondag staat de eerste thuiswedstrijd op het programma voor RSC Anderlecht. De kans dat Percy Tau, Mustapha Bundu en Bogdan Mychajlychenko aan de aftrap komen in het Lotto Park, is klein. Frank Vercauteren verkiest wellicht dat ze eerst nog wedstrijdritme opdoen in oefenwedstrijden. Lees verder »


 12-08-2020 


 10-08-2020 

Bundu even terug naar Denemarken

Bundu even terug naar Denemarken

Mustapha Bundu speelde vandaag niet mee in de oefenpot tegen Lommel. De nieuwe flankaanvaller van Anderlecht is even teruggekeerd naar Denemarken om enkele administratieve formaliteiten in orde te brengen. Lees verder »


Luc Nilis gaat aan de slag in Turkije

Luc Nilis gaat aan de slag in Turkije

Even zag het ernaar uit dat Luc Nilis de technische staff van Anderlecht ging gaan vervoegen. Over die plannen mag nu definitief een kruis gemaakt worden. Nilis gaat aan de slag bij de Turkse eersteklasser MKE Ankaragücü. Lees verder »


Lawrence herdenkt overleden vader

Lawrence herdenkt overleden vader

Kemar Lawrence heeft nog eens een bericht op zijn sociale media geplaatst. Vandaag is het 15 jaar geleden dat zijn vader overleed. Lawrence postte in zijn Instagram Stories een foto van diens zerk met daarbij de tekst 'Happy birthday pops. Thanks for everything. It's my time'. Lees verder » 08-08-2020 

 06-08-2020 

 05-08-2020 

KV Mechelen - Anderlecht gaat door

KV Mechelen - Anderlecht gaat door

Vlaams minister Ben Weyts heeft na overleg beslist dat er dit weekend mag gevoetbald worden in de provincie Antwerpen. Zo zal Anderlecht dus op zondag aantreden op het veld van KV Mechelen voor de eerste match van het nieuwe seizoen. Lees verder »


Deze week akkoord tussen Eleven en Telenet

Deze week akkoord tussen Eleven en Telenet

Het is bijna zover, zonder tegenbericht gaat de Jupiler Pro League dit weekend van start. Play Sports-abonnees weten echter tot heden nog steeds niet of ze de wedstrijden op tv gaan kunnen volgen. Elven Sports hoopt deze week op een akkoord met Telenet. Lees verder »