End of an era
Phóenix semper pérvivet

Nieuws met tag "Andere"


 03-04-2019 

Rutten test Bolasie in de spits

Rutten test Bolasie in de spits

Of er wijzigingen in de ploeg komen tegenover zondag wou Fred Rutten niet kwijt. Wat hij wel wou vrijgeven is dat hij Yannick Bolasie tijdens de trainingen getest heeft in de spits. Al benadrukt hij wel dat Bolasie niet zijn enige optie is op die positie.  Lees verder »Dimata ten vroegste terug op speeldag vier

Dimata ten vroegste terug op speeldag vier

Landry Dimata traint ondertussen terug mee, weliswaar met een tape aan de rechterknie. Op een terugkeer op het veld is het zeker wachten tot speeldag vier. En dat is nog een schatting, het is niet zeker dat hij dan effectief weer zal spelen.  Lees verder »


Optie Amuzu gelicht

Optie Amuzu gelicht

RSC Anderlecht heeft eenzijdig de optie op Francis Amuzu gelicht waardoor hij nog één jaar langer voor paars-wit zal voetballen, tot 2020. Het gaat dus wel maar over één jaar, wil de club Amuzu langer aan zich binden zal het de gesprekken moeten aangaan.  Lees verder » 02-04-2019 

Radzinski en Bogaert geven aftrap Anderlecht - Brugge

Radzinski en Bogaert geven aftrap Anderlecht - Brugge

Tomasz Radzinski komt overmorgen afgezakt naar het Constant Vanden Stock Stadion. Hij zal er samen met paralympiër Bruno Bogaerts de aftrap geven van de wedstrijd tegen Club Brugge. Bogaerts won twee weken geleden nog zilver op de paralympics in Abu Dhabi.  Lees verder » 01-04-2019 

RSC Anderlecht: "Alles is betaald"

RSC Anderlecht:

Hein Vanhaezebrouck heeft verschroeiend uitgehaald naar RSC Anderlecht. De club stuurde op de uitlatingen van de ex-trainer een kort perscommuniqué: "De ontslagvergoeding is volledig, en volgens de wettelijke normen, uitbetaald." Lees verder »Lardot fluit Anderlecht - Antwerp

Lardot fluit Anderlecht - Antwerp

De komende week staan er twee thuiswedstrijden op de kalender van RSC Anderlecht. Donderdag wacht Club Brugge en zondag komt Antwerp op bezoek. Scheidsrechter Jonathan Lardot is aangeduid om de wedstrijd van zondag in goede banen te leiden.  Lees verder »Ook Thelin keert terug naar Anderlecht

Ook Thelin keert terug naar Anderlecht

Isaac Kiese Thelin staat binnenkort weer in Brussel. De Zweed zit momenteel op huurbasis bij Bayern Leverkusen, maar komt daar amper aan spelen toe. De Duitse club zal de aankoopoptie van vier miljoen euro dan ook niet lichten. Lees verder »
 31-03-2019 

Van Driessche fluit topper

Van Driessche fluit topper

Veel tijd om zijn wonden te likken heeft RSC Anderlecht niet. Donderdag wacht immers Club Brugge in het Astridpark. Bram Van Driessche heeft de taak gekregen om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Wim Smet (foto) is de vierde official van dienst.  Lees verder » 29-03-2019 

Nationale Loterij in pole position voor nieuwe stadionnaam

Nationale Loterij in pole position voor nieuwe stadionnaam

Naargelang welke krant, site of journalist die de info brengt, we hebben vandaag al verschillende nieuwe namen horen vallen voor het Constant Vanden Stock Stadion. Lotto Park, Lotto Stadion, Lotto Dome, Lotto Center of Lotto Village, het is duidelijk dat de Nationale Loterij in pole position zit.  Lees verder »


Verschaeren tekent bij tot 2022

Verschaeren tekent bij tot 2022

Het is gebeurt, Yari Verschaeren heeft zijn contract bij RSC Anderlecht verlengd tot 2022. De onderhandelingen waren al een tijdje aan de gang en vandaag zette de 17-jarige zijn handtekening. Tot grote vreugde van Michaël Verchueren, Jean Kindermans en waarschijnlijk ook wel de supporters. Lees verder »


Roef neemt afscheid en bevestigt vertrek

Roef neemt afscheid en bevestigt vertrek

Davy Roef zal volgend seizoen niet meer voor Waasland-Beveren spelen, dat heeft de club officieel bekend gemaakt. De club wou nochtans ver gaan voor de doelman, maar die verkiest om andere oorden op te zoeken, "Een louter sportieve keuze", laat hij weten.  Lees verder »


Anderlecht reageert op Twitter-uitdaging Club en Standard

Anderlecht reageert op Twitter-uitdaging Club en Standard

"Zijn jullie klaar voor de play-offs?", zo stuurde Club Brugge gisteren naar de vijf andere deelnemers aan Play-Off 1. Met een filmpje van aanvoerder Ruud Vormer erbij die de fans aanvuurt. Standard reageerde meteen: "Ja, wij zijn klaar voor om er een lap op te geven. Laat de strijd beginnen." Ook Anderlecht reageerde. Lees verder »Gezocht: datum waarop Verschaeren examens kan afleggen

Gezocht: datum waarop Verschaeren examens kan afleggen

Yari Verschaeren beleeft momenteel de droom van elke jonge voetballer. Maar daar komt ook veel planning en druk bij kijken. Verschaeren zit in zijn laatste jaar economie-wiskunde en moet net als iedereen examens afleggen. En ook dat is een prioriteit voor club en speler. Lees verder »


Sponsor Lotto mag nieuwe naam kiezen voor stadion

Sponsor Lotto mag nieuwe naam kiezen voor stadion

Het einde van een tijdperk is in zicht. RSC Anderlecht bereikte met sponsor Lotto een akkoord over een naamsverandering van het Constant Vanden Stock Stadion. Lotto zal dus volgend seizoen zijn naam verlenen aan het stadion, hoe dat zal heten is nog niet geweten.  Lees verder »


Roef bedankt voor Waasland-Beveren

Roef bedankt voor Waasland-Beveren

Waasland-Beveren had uitstel gekregen tot 24 maart om de aankoopoptie van 750.000 euro op Davy Roef te lichten. De club was ook bereidt om dat bedrag te betalen maar Roef zelf bedankt voor het aanbod dat ze hem deden, dat naar verluidt te weinig was. Lees verder » 27-03-2019 

“Slechtste seizoen in 75 jaar”

“Slechtste seizoen in 75 jaar”

Iedere thuiswedstrijd merk je meer en meer lege stoeltjes op in het stadion, een evolutie die Michaël Verschueren wil omkeren. Hij wil de supporters weer naar het stadion krijgen en daarvoor zijn resultaten nodig: “We beleven nu ons slechtste seizoen in 75 jaar.” Lees verder »Stem op het Constant Vanden Stock Stadion

Stem op het Constant Vanden Stock Stadion

Het is bijna zover, Monopoly brengt een editie Brussel-Bruxelles uit. Alleen hebben ze nog één vakje over en weten ze niet echt hoe ze dat gaan invullen wegens te veel mogelijkheden. Jij kan mee beslissen en ervoor zorgen dat het Constant Vanden Stock Stadion het laatste vakje invult. Stemmen kan hier. Lees verder »


Kan Champions League Bolasie overtuigen ?

Kan Champions League Bolasie overtuigen ?

Yannick Bolasie keert aan het einde van het seizoen terug naar zijn moederclub Everton. Of bestaat de kans dat hij zijn huurovereenkomst bij RSC Anderlecht nog even verlengd ? Misschien wel, op voorwaarde dat paars-wit Champions League-voetbal speelt volgend seizoen.  Lees verder »


Vranjes brengt nacht door in gesloten centrum

Vranjes brengt nacht door in gesloten centrum

Het voorbije weekend kregen de spelers van RSC Anderlecht enkele dagen vrijaf. Ognjen Vranjes nam van die dagen gebruik om zijn familie in Banja Luka te bezoeken. Even ontsnappen van alle onrust in België, tot hij terugkwam. Zijn verblijfsvergunning was verlopen en hij werd beschouwd als illegaal.  Lees verder »


Scout ruilt Anderlecht in voor Ajax

Scout ruilt Anderlecht in voor Ajax

Angelo De Gruyter was de voorbije drie jaar voltijds actief als scout voor RSC Anderlecht. In totaal werkte hij 17 jaar voor paars-wit. Maar daar komt nu een einde aan, De Gruyter gaat voor Ajax scouten.  Lees verder »
 26-03-2019 

Dimata genomineerd voor Ebbenhouten Schoen

Dimata genomineerd voor Ebbenhouten Schoen

De vijf genomineerden voor de Ebbenhouten Schoen zijn bekend en daarbij is één speler van Anderlecht. Landry Dimata maakt kans om op 6 mei bekroond te worden als beste speler uit Afrika of met Afrikaanse roots in onze competitie. Lees verder »


Obradovic liet basisplaats bij Servië liggen

Obradovic liet basisplaats bij Servië liggen

Zou hij nu een beetje balen, Ivan Obradovic? De Serviër bedankte vorige week voor de nationale ploeg om zich volledig op Anderlecht te focussen. Filip Mladenovic, die in Obradovic' plaats werd opgeroepen, speelde gisteren de volledige partij tegen Portugal. Lees verder »


Laforge fluit KRC Genk - RSC Anderlecht

Laforge fluit KRC Genk - RSC Anderlecht

Zaterdag begint RSC Anderlecht aan zijn play-offs, het gaat direct op bezoek bij leider KRC Genkt. Scheidsrechter Nicolas Laforge is aangeduid om dit duel in goede banen te leiden. Lijnrechters Karel De Rocker en Jeroen Walschap staan hem bij.  Lees verder »


Anderlecht scoort financieel 4/10

Anderlecht scoort financieel 4/10

Het Nieuwsblad pakt vandaag uit met een analyse van de jaarrekeningen van de zestien eersteklassers vorig seizoen. Anderlecht maakte in 2017-2018 een verlies van 6,4 miljoen euro. Cijfers die vanaf volgend seizoen sportief problemen kunnen opleveren. Lees verder »


Anderlecht wil verder met Kara en Obradovic

Anderlecht wil verder met Kara en Obradovic

Anderlecht wil ook volgend seizoen verder met Kara Mbodji en Ivan Obradovic, dat zegt sportief directeur Michaël Verschueren. Ook de spelers zelf willen blijven, ze voelen waardering binnen de club en hebben bovendien een stevig salaris.  Lees verder »
 25-03-2019 

Deze scheidsrechters zijn actief in play-off 1

Deze scheidsrechters zijn actief in play-off 1

De Belgische Voetbalbond heeft zijn selectie scheidsrechters en lijnrechters voor play-off 1 bekend gemaakt. Nieuw dit seizoen is dat de scheidsrechters een dag voor de wedstrijd in afzondering gaan in het Nationaal Voetbalcentrum te Tubeke.  Lees verder »


Bolasie met Congo naar Africa Cup

Bolasie met Congo naar Africa Cup

D.R. Congo won gisteren zijn wedstrijd tegen Liberia met 1-0. Daarmee plaatst het zich voor de Africa Cup 2019. Yannick Bolasie startte in de basis, hij kreeg er het gezelschap van nog een andere ex-Anderlechtspeler zoals Chancel Mbemba. Lees verder »


Saief scoort en laat scoren

Saief scoort en laat scoren

Kenny Saief heeft zijn start in de MLS niet gemist. In zijn tweede wedstrijd voor huurclub FC Cincinnatie stond hij meteen in de basis. Hij leverde de assist voor de eerste goal en scoorde zelf ook. Daarmee lag de eindstand vast met 0-2.  Lees verder »Van Holsbeeck geregistreerd als makelaar

Van Holsbeeck geregistreerd als makelaar

Het beroep van makelaar is blijkbaar populair bij de ex-managers van RSC Anderlecht. Na Luc Devroe heeft nu ook Herman Van Holsbeeck zich geregistreert als makelaar. MMEL Sports Company heet het nieuwe bedrijfje van Van Holsbeeck.  Lees verder » 23-03-2019 

Morioka herneemt training

Morioka herneemt training

Ryota Morioka heeft de trainingen hernomen bij Charleroi na zijn blessure. De Japanner is fit en klaar voor play-off 2. Kenny Saief viel al een eerste keer in voor zijn huurclub FC Cincinnatti.  Lees verder »


Sanneh uitgeschakeld voor CAN 2019

Sanneh uitgeschakeld voor CAN 2019

Bubacarr Sanneh is met Gambia uitgeschakeld voor de Africa Cup 2019. Sanneh speelde een hele wedstrijd tegen Algerije die eindigde op een 1-1 gelijkspel. Maar dat was niet voldoende om Gambia te kwalificeren.  Lees verder »


Anderlecht volgt Akgun nog steeds

Anderlecht volgt Akgun nog steeds

Vorige zomermercato was er al sprake van Yunus Akgun en RSC Anderlecht is de jonge Turk nog niet uit het oog verloren. Een scout van Anderlecht woonde de wedstrijd bij Turkije U23 tegen Schotland. Akgun speelde de hele wedstrijd.  Lees verder »


Drie dagen verlof voor A-kern

Drie dagen verlof voor A-kern

Fred Rutten trainde de afgelopen dagen met een beperkte kern door interlandverplichtingen. Maar nu is het stil op de trainingsvelden van RSC Anderlecht. De overgebleven spelers kregen drie dagen verlof en worden maandag pas terug op het veld verwacht.  Lees verder » 22-03-2019 


 21-03-2019 

Geen speelminuten voor Zulj en Milic

Geen speelminuten voor Zulj en Milic

Anderlecht-spelers Peter Zulj (foto) en Antonio Milic bleven vanavond 90 minuten op de bank bij hun nationale elftal. Zulj zag Oostenrijk met 0-1 verliezen van Polen. Het Kroatië van Milic won wel: met 2-1 van Azerbeidzjan. Lees verder »


Anderlecht toont interesse in Türkmen

Anderlecht toont interesse in Türkmen

Volgens Turkse media volgt RSC Anderlecht de 21-jairge Hüseyin Türkmen die momenteel uitkomt voor Trabzonspor. De jonge centrale verdediger kan ook op de rechtsback uit de voeten en als defensieve middenvelder.  Lees verder »Bolasie krijgt rust bij Congo

Bolasie krijgt rust bij Congo

Volgens Congolese media heeft Yannick Bolasie rust gekregen van de Congolese bondscoach. Het zou niet gaan om een blessure maar om een recupertatieperiode. Zijn aantreden voor de wedstrijd tegen Liberia op 24 maart zou niet in het gedrang komen.  Lees verder »