Nieuws met tag "Andere"


 08-05-2020 

Nog twee spelers melden zich op Neerpede

Nog twee spelers melden zich op Neerpede

De spelersgroep is nu zo goed als compleet. Gisteren meldden ook Kemar Lawrence en Marko Pjaca zich op Neerpede om te trainen. Zij hervatten de trainingen onder strikte veiligheidsvoorschriften. Vanaf 15 juni wil Anderlecht de voorbereidingen voor volgend seizoen aanvatten. Lees verder » 07-05-2020 

Bekerfinale op 2 augustus, week later start competitie

Bekerfinale op 2 augustus, week later start competitie

Alle sportcompetitites zijn verboden tot 31 juli, dat besliste de Nationale Veiligheidsraad gisteren. De Pro League is dus volop aan het plannen en brainstormen voor de start van de nieuwe competitie. Voor de bekerfinale is er nog hoop, die zou kunnen doorgaan op 1 of 2 augustus, meteen de ideale testcase. Lees verder »


Van Eetvelt: "Nog nooit zo'n crisis meegemaakt"

Van Eetvelt:

Karel Van Eetvelt was gisterenavond te gast bij VTM-nieuws. De CEO geeft toe dat de club een zware tijd te wachten staat maar dat is zo voor alle clubs die zich niet zullen wapenen tegen de toekomst: "Niet veel clubs zullen in staat zijn zo'n crisis te overleven". Lees verder »


Voorbereiding start op 15 juni

Voorbereiding start op 15 juni

Nu er zekerheid is rond huidig seizoen kan RSC Anderlecht zich volop richten op volgend seizoen. Hoe en wanneer dat zal starten is niet duidelijk. Momenteel gaan de trainingen nog door tot eind mei. Dan krijgen de spelers twee weken verlof om vanaf 15 juni te starten aan de voorbereiding.  Lees verder » 06-05-2020 

Roofe nu ook terug in Neerpede

Roofe nu ook terug in Neerpede

Twee dagen na Michel Vlap en Peter Zulj is ook Kemar Roofe terug in Anderlecht. De Engelse spits plaatste vanmorgen een filmpje op zijn Instagram waarop te zien is hoe hij het oefencentrum in Neerpede binnenwandeld. "We back", schrijft hij erbij. Lees verder »


Geen voetbal meer dit seizoen, wat met de abonnees?

Geen voetbal meer dit seizoen, wat met de abonnees?

Geen twijfel meer dat huidig seizoen erop zit. Hoe zit het dan met de abonneehouders ? Het Laatste Nieuws ging langs bij de verschillende eersteklassers en legden hen vier vragen voor. RSC Anderlecht laat weten aan voorstellen te werken voor de trouwe abonnees. Lees verder »


Voetbalcompetitie zit er officieel op

Voetbalcompetitie zit er officieel op

De Belgische voetbalcompetitie zit er officieel op, dat laat VTM-nieuws. Het was al duidelijk na de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad dat het moeilijk zou worden om de competitie af te werken. De officiële rangschikking zou volgende week bekend gemaakt worden.  Lees verder »


Al zeker geen voetbal tot en met 31 juli

Al zeker geen voetbal tot en met 31 juli

De Nationale Veiligheidsraad gaf zojuist een persconferentie, waarin premier Wilmès bevestigde wat reeds naar buiten was gekomen: de competitie wordt opgeschort tot 31 juli. Wat er nadien gaat gebeuren is nog onduidelijk.Voetballen na 1 augustus, met of zonder publiek, zal in de toekomst moeten blijken.  Lees verder »
 05-05-2020 

Bekendmaking nieuwe partner niet voor meteen

Bekendmaking nieuwe partner niet voor meteen

RSC Anderlecht en BNP Paribas gaan na bijna veertig jaar uit elkaar.  Beide partijen benadrukken dat dit in de beste verstandhouding gebeurt is. Karel Van Eetvelt geeft meteen mee dat er al onderhandelingen lopen met nieuwe partner. Maar wie dat is zullen we ten vroegste eind juni weten.  Lees verder » 04-05-2020 

Ook Vlap is terug in Anderlecht

Ook Vlap is terug in Anderlecht

Michel Vlap is vanuit Nederland naar België teruggekeerd om in Anderlecht te trainen. De voorbije anderhalve maand verbleef Vlap in Friesland, waar hij zijn conditie op peil hield. "Home sweet home", schrijft Vlap bij een foto van het oefencentrum in Neerpede. Lees verder »


Officieel: BNP Paribas stopt als sponsor

Officieel: BNP Paribas stopt als sponsor

Bank BNP Paribas en Anderlecht stoppen hun sponsorovereenkomst. Dat maakte beide partijen zonet bekend. Paars-wit laat ook weten dat de nieuwe sponsor bijna binnen is. "De gesprekken zitten in een afrondende fase", aldus CEO Karel Van Eetvelt. Lees verder »


Trainen vanaf half juni, spelen vanaf augustus

Trainen vanaf half juni, spelen vanaf augustus

Weten we woensdag eindelijk meer over het verloop van de huidige competitie. Op 2 april kwam het advies van de Raad van Bestuur van de Pro League om die stop te zetten. Een maand verder is er nog steeds geen offficiële beslissing. Op politiek vlak is er wel al een scenario dat woensdag hopelijk beslist wordt. Lees verder »
 03-05-2020 

Stemming nog maar eens uitgesteld

Stemming nog maar eens uitgesteld

Zoals verwacht stelt de Pro League de stemming over het al dan niet stopzetten van de huidige competitie, nog maar eens uit. Het wacht het advies van de Nationale Veiligheidsraad af. Normaal zal die woensdag over het aspect 'sport' vergaderen.  Lees verder » 02-05-2020 

Al 15.000 mondmaskers verkocht

Al 15.000 mondmaskers verkocht

Deze voormiddag maakte RSC Anderlecht bekend dat het ook mondmaskers op de markt brengt in samenwerking met kledingsponsor Joma. Op enkele uren tijd zijn er 15.000 maskers verkocht. Per pakket mondmaskers gaat er 3 euro integraal naar het Joseph Bracops Ziekenhuis. Thanks Fans !! In Health We Trust !! Lees verder »


Officieel: ten Rouwelaar versterkt sportieve staf

Officieel: ten Rouwelaar versterkt sportieve staf

RSC Anderlecht heeft nu ook officieel de komst van Jelle ten Rouwelaar aangekondigd. Hij komt vanaf 11 mei de sportieve staf op Neerpede versterken. Hij zal vooral instaan voor de opleiding van de jonge doelmannen en de scouting bijstaan waar nodig.  Lees verder »


"Krijgen klanten Play Sports dan ook geld terug?"

Telenet dreigt, samen met andere rechtenhouders, een deel van het TV-geld terug te eisen indien de competitie wordt stopgezet. Hendrik Van Crombrugge stelde meteen een vraag aan Telent toen het nieuws bekend raakte: "Krijgen de klanten van Play Sports dan ook hun abonnementsgeld terug?" Lees verder »


Woensdag staat 'sport' op agenda Veiligheidsraad

Woensdag staat 'sport' op agenda Veiligheidsraad

De stemming over de huidige competitie werd al drie keer uitgesteld. Eerder deze week klonk het nog dat nu maandag de stemming zeker zou doorgaan. Al wordt daar nu ook weer aan getwijfeld. Komende woensdag staat de sport namelijk op de agenda van de Nationale Veiligheidsraad. Lees verder »

 30-04-2020 

Help de Anderlechtse jeugd met een gift aan het steunfonds!

Help de Anderlechtse jeugd met een gift aan het steunfonds!

Etienne Wils startte een tijdje geleden een steunfonds voor onze club RSC Anderlecht. Anderlecht-online, oprichter Etienne en de club slaan de handen nu in elkaar om van dit fonds een succesvolle operatie te maken. We roepen bij deze de fans dan ook op om een financiële bijdrage te leveren. Lees verder »


Stemming gaat maandag zeker door

Stemming gaat maandag zeker door

Het advies om de competitie stop te zetten moet nog bekrachtigd worden op de Algemene Vergadering van de Pro League. Door gebrek aan beslissingen op politiek vlak is die stemming al drie keer uitgesteld en nu weer verschoven naar 4 mei, maar dan wordt er zeker gestemd.  Lees verder »


Dierckens roept op tot respect voor Coucke

Dierckens roept op tot respect voor Coucke

De voorbije weken was RSC Anderlecht-voorzitter vaak het mikpunt van KV Oostende. Coucke zou verantwoordelijk zijn voor de ondergang van de Kustploeg. Ondertussen kwam het tot een deal en nu vraagt KVO-voorzitter Frank Dierckens om het nodige respect te tonen richting Coucke. Lees verder »


Werkgroep Pro League buigt zich over solidariteitsfonds

Werkgroep Pro League buigt zich over solidariteitsfonds

Karel Van Eetvelt maakt sinds enkele dagen deel uit van de werkgroep van de Pro League. Daar herhaalde hij de optie van ee solidariteitsfonds voor alle clubs. Dat fonds zou bestaan uit geld van de Europese deelnames van de Belgische clubs. Hoe die verdeling moet gebeuren is nog niet duidelijk. Lees verder »


Ajax plukt scout van Anderlecht weg

Ajax plukt scout van Anderlecht weg

Afrim Salievski, een gerenomeerd jeugdscout bij RSC Anderlecht, trekt de deur van Neerpede achter zich dicht en kiest voor Ajax. De verdediger stopte in 2007 met voetballen na veel blessureleed. Sinds 2012 was hij jeugdscout voor paars-wit. Lees verder »
 29-04-2020 UEFA wil ten laatste op 25 mei beslissing

UEFA wil ten laatste op 25 mei beslissing

De Voetbalbond en de Pro League wachten nog altijd op een politieke beslissing alvorens de competitie officieel stop te zetten. Het stelde zijn stemming vorige maandag voor de derde keer uit. UEFA van zijn kant wil ten laatste op 25 mei een officiële beslissing weten van alle nationale voetbalcompetities. Lees verder »


RKC wil Delcroix langer aan zich binden

RKC wil Delcroix langer aan zich binden

Hannes Delcroix vertrok begin dit seizoen op huurbasis naar RKC Waalwijk. De Eredivisie heeft zijn seizoen officieel stopgezet, maar RKC herneemt vandaag wel weer de trainingen en focust op volgens seizoen. Daar hoort Delcroix bij volgens Algemeen Directeur Frank van Mosselveld.  Lees verder » 28-04-2020 

Geen galawedstrijd door coronacrisis

Geen galawedstrijd door coronacrisis

Anderlecht en BNP Paribas Fortis wilden in schoonheid afscheid nemen van elkaar met een galawedstrijd. Dat schrijft De Tijd. Het was de bedoeling dat de spelers zouden spelen met klassieke shirts uit het verleden. Door de coronacrisis gaat dit plan niet door. Lees verder »


Lyon mikt op Yari Verschaeren

Lyon mikt op Yari Verschaeren

Volgens Franse media heeft Olympique Lyon zijn oog laten vallen op Yari Verschaeren. De Fransen zouden zelfs 20 miljoen euro veil hebben voor de youngster. Benieuwd of dat een bedrag is dat RSC Anderlecht kan afslaan.  Lees verder »


Telenet als vervanger van Proximus?

Telenet als vervanger van Proximus?

RSC Anderlecht is op zoek naar een nieuwe telecomoperator nu Proximus de samenwerking heeft stopgezet. Even was er sprake van Eleven Sports, maar Telenet zou op kop staan om de nieuwe partner te worden. Beide partijen zaten al rond de onderhandelingstafel en die gesprekken verlopen constructief. Lees verder »


Werken aan nieuwe online fanshop

Werken aan nieuwe online fanshop

De online fanshop van RSC Anderlecht wordt vernieuwd. Daardoor kan je niet meer online bestellingen plaatsen. "De club werkt aan de ontwikkeling van een nieuwe, moderne en aantrekkelijke webshop met een ervaren online-partner", aldus RSCA. Lees verder »


Vanden Borre: "Blijf voorzichtig"

Vanden Borre:

Tot speelminuten bij RSC Anderlecht kwam het niet, mede door de coronacrisis. Maar Anthony Vanden Borre blijft zijn conditie onderhouden op Neerpede. Tijdens een individuele sessie nam hij even de tijd om een boodschap in te spreken voor de supporters.  Lees verder »


Ook Genk wil solidariteitsbijdrage

Ook Genk wil solidariteitsbijdrage

Het was CEO-Karel Van Eetvelt die enkele weken geleden het idee opperde voor een solidariteitsbijdrage. Hij stelde voor aan de clubs die Europees spelen om hun Europese gelden te verdelen onder de andere clubs. Ook Genk sluit zich nu aan bij dat voorstel.  Lees verder »


Van Eetvelt in werkgroep Pro League

Van Eetvelt in werkgroep Pro League

De Pro League richtte een werkgroep die de plannen om de stopzetting moet concretiseren. Daar kwamen na de Algemene Vergadering van gisteren twee leden bij. RSC Anderlecht-CEO Karel Van Eetvelt en STVV-voorzitter David Meekers. Lees verder »


Verdwijnt BNP Paribas als hoofdsponsor?

Verdwijnt BNP Paribas als hoofdsponsor?

BNP Paribas Fortis is bijna 40 jaar hoofdsponsor van RSC Anderlecht, of het effectief die 40 jaar zal halen is een vraagteken. Momenteel bekijken beide partijen de opties over het sponsorcontract. Er zou wel al een vervanger klaarstaan: Belfius. Lees verder »


RSC Anderlecht heeft bijna nieuwe keeperstrainer

RSC Anderlecht heeft bijna nieuwe keeperstrainer

RSC Anderlecht heeft bijna zijn nieuwe keeperstrainer vast: Jelle ten Rouwelaar die overkomt van NAC Breda. Volgens Het Nieuwsblad is de deal rond. Het Laatste Nieuws zegt dat het "bijna" rond is. De positite van huidig keeperstrainer Max de Jong zou niet in gevaar komen.  Lees verder »


 27-04-2020 


 26-04-2020 

Van Crombrugge wordt voor tweede keer papa

Van Crombrugge wordt voor tweede keer papa

Doelman Hendrik Van Crombrugge verkondige gisteren heuglijk nieuws via zijn Instagram-account. Het was eigenlijk zijn zoontje Mathéo die de aankondiging mocht doen dat hij eind oktober grote broer wordt. Wij wensen Van Crombrugge en gezonde en heuglijke zwangerschap toe. Proficiat !!  Lees verder »


"Dank je om mij proberen te breken"

Remco Evenepoel heeft een verleden bij RSC Anderlecht. Zijn afscheid verliep in mineur en hij koos resoluut voor het wielrennen. Tijdens één van challenges passeerde hij in Neerpede en was openhartig over zijn laatste jaren bij paars-wit: "Dat waren de zwaartse." Lees verder »


Algemene Vergadering gaat door maar zonder stemming

Algemene Vergadering gaat door maar zonder stemming

De Pro League had gehoopt om morgen eindeijk een definitieve beslissing te hebben omtrent de competitie. De Nationale Veiligheidsraad strooide roet in het eten. Een beslissing over voetbalwedstrijden kwam er niet uit politieke hoek, dus wordt de stemming, nog maar eens, uitgesteld.  Lees verder »


"Misschien had ik van Kompany wel een kans gekregen"

Milan Corryn ruilde de Anderlecht-beloften twee jaar geleden in voor Trecin. In Slowakije is hij regelmatig basisspeler toch vraagt Corryn zich soms af of hij niet beter nog even bij paars-wit was gebleven. En dan vooral voor Vincent Kompany, want misschien had hij van hem wel een kans gekregen in de A-kern. Lees verder »


 25-04-2020 

"Dikkenek Anderlecht" laat paars-witte mondmaskers maken

Als er één ding duidelijk is na de Nationale Veiligheidsraad van gisteren, is dat vanaf 4 mei mondmaskers een deel van ons dagelijks leven zullen zijn. Voor RSC Anderlecht-supporters die graag een paars-wit mondmasker hebben, brengt  "Dikkenek Anderlecht" de oplossing. Hier kan je ze bestellen.  Lees verder »