Nieuws met tag "Andere"


 09-07-2019 

Niet Maccabi Haifa maar AZ Alkmaar

Niet Maccabi Haifa maar AZ Alkmaar

Normaal oefende RSC Anderlecht zaterdag tegen Maccabi Haïfa maar die wedstrijd is geannuleerd. Paars-wit oefent nu tegen het Nederlandse AZ Alkmaar komende zaterdag. Woensdag speelt het een oefenwedstrijd tegen het Benfica in Portugal. Lees verder »


Lotto Park is een feit

Lotto Park is een feit

Het is dan toch zover: het Constant Vandenstock stadion krijgt een nieuwe naam. Op dit moment zijn er volop werken bezig om deze nieuwe naam aan te brengen op de gevels van het stadion. Hoewel de club de nieuwe naam heeft afgeplakt, kon een aandachtige fan al een foto maken. Lees verder »Oefenwedstrijd tegen Benfica nog te vroeg voor Sandler

Oefenwedstrijd tegen Benfica nog te vroeg voor Sandler

Philippe Sandler is wel degelijk in België, gisteren postte hij nog een foto van Brussel op zijn Instagram-verhaal.  De Nederlander was er om zijn huurovereenkomst met RSC Anderlecht te officialiseren. Sandler komt voor één seizoen over van Manchester City zonder aankoopoptie. Lees verder »Trebel heeft geen zin in vertrek

Trebel heeft geen zin in vertrek

Adrien Trebel is niet zinnens om zich te laten verkopen door Anderlecht. De Fransman wil geen afstand doen van zijn riant salaris en dringt daarom aan op een uitleenbeurt met aankoopoptie. Dat weet Het Nieuwsblad. Lees verder » 08-07-2019 

Keert Kudimbana terug als keeperstrainer?

Keert Kudimbana terug als keeperstrainer?

RSC Anderlecht moest afscheid nemen van Sven Van der Jeugt die keepertrainer was bij de jeugd. Paars-wit is naarstig op zoek naar een vervanger en heeft daarvoor vier verschillende kandidaten in het hoofd. Eén daarvan is Niçaise Kudimbana, hij zou ook het meeste kans maken. Lees verder »


Sandler woonde oefenwedstrijd tegen Ajax bij

Sandler woonde oefenwedstrijd tegen Ajax bij

Het is wachten op de officiële aankondiging dat Philippe Sandler het komende seizoen deel uitmaakt van RSC Anderlecht, dat hem jaar huurt van Manchester City. Sandler was zaterdag wel al een aandachtige toeschouwer bij de oefenwedstrijd Ajax - RSC Anderlecht. Lees verder »


Enkele internationals keren vandaag terug

Enkele internationals keren vandaag terug

De groep waarover Vincent Kompany beschikt wordt vandaag weer wat groter. Zo keren James Lawrence, Bubacarr Sanneh, Peter Zulj en Alexandru Chipciu vandaag terug naar RSC Anderlecht. Zij beginnen de week met medische en fysieke testen. Lees verder »


Sydney Sam nog steeds in proefperiode

Sydney Sam nog steeds in proefperiode

Sydney Sam scoorde zijn tweede doelpunt voor RSC Anderlecht tijdens de oefenwedstrijd tegen Ajax. Toch zijn er nog geen knopen doorgehakt over een eventueel langer en/of vast verblijf. Voorlopig blijft de Duitser dus op proef in Brussel. Lees verder »Trebel en Kara naar B-kern?

Trebel en Kara naar B-kern?

Nu de stage in Nederland achter de rug is en de internationals stilaan terugkeren uit vakantie, wordt de kern van Anderlecht erg groot. Daarom moeten er knopen worden doorgehakt over spelers waarop niet meer wordt gerekend. Lees verder » 07-07-2019 


 06-07-2019 
 05-07-2019 

"Na Ajax hakken we knoppen door"

De kern van RSC Anderlecht bestaat nog altijd uit 35 spelers, veel te veel, dat geeft ook Frank Arnesen toe. Zaterdag speelt paars-wit een oefenwedstrijd tegen Ajax. De bedoeling is om nadien samen rond de tafel te zitten en te beslissen wie bij de A-kern blijft en wie moet vertrekken. Lees verder »


Hagi kiest ten laatste zondag

Hagi kiest ten laatste zondag

Gisteren raakte het verrassende nieuws bekend dat Ianis Hagi gelinkt wordt aan RSC Anderlecht. Maar Hagi heeft nog keuzes zoals Sevilla en RC Genk. De offensieve middenvelder zou ook graag Europees spelen, een nadeel voor paars-wit dus. Ten laatste zondag zou Hagi zijn keuze maken. Lees verder »


Anderlecht wil City-verdediger huren

Anderlecht wil City-verdediger huren

Philippe Sandler kwam vorig jaar over van PEC Zwolle naar Manchester City. Veel spelen deed hij echter nog net. RSC Anderlecht zou de 22-jarige centrale verdediger willen huren van City. Sandler kreeg zijn opleiding bij Ajax. Lees verder » 04-07-2019 

Fanshop en ticketing zaterdag gesloten

Fanshop en ticketing zaterdag gesloten

De fanshop en ticketing van Anderlecht zal zaterdag uitzonderlijk gesloten zijn. Dat komt door de start van de Ronde van Frankrijk die dag in onze hoofdstad. Online kan u wel gewoon uw aankopen doen die dag, zo meldt de club. Lees verder »


Anderlecht verkocht nog maar 11.900 abonnementen

Anderlecht verkocht nog maar 11.900 abonnementen

Is het u ook al opgevallen dat op de officiële Facebook- en Twitter-accounts van Anderlecht om de haverklap een oproep verschijnt om een abonnement te kopen? Geen wonder, want de club krijgt zijn seizoenskaarten maar moeilijk verkocht. De teller staat nog maar op 11.900. Lees verder » 03-07-2019 

Heerenveen huurt wellicht spelers van Anderlecht

Heerenveen huurt wellicht spelers van Anderlecht

Nu SC Heerenveen afscheid neemt van Michel Vlap die naar RSC Anderlecht gaat, bestaat de kans dat er spelers de omgekeerde beweging maken. Heerenveen moet een vervanger zoeken van Vlap en zou één of meerdere spelers huren van paars-wit wiens kern sowieso moet afgeslankt worden. Lees verder »


De kalender krijgt stilaan vorm

De kalender krijgt stilaan vorm

Indien u het nog niet weet, wij werken regelmatig de rubriek "wedstrijden" bij op onze site. Spijtig genoeg blijft onze Europese kalender leeg komend seizoen. Wat de Jupiler Pro League betreft zijn de data en uren van de zeven eerste wedstrijden ondertussen bevestigd. Lees verder » 02-07-2019 

Volg Ajax - Anderlecht live op Ziggo Sport

Volg Ajax - Anderlecht live op Ziggo Sport

Zaterdag speelt RSC Anderlecht een oefenwedstrijd tegen Ajax, spijtig genoeg achter gesloten deuren. Zowel de burgemeester van Brussel als die van het Nederlandse Putten gaven geen toestemming om de wedstrijd te laten doorgaan op hun grondgebied. De wedstrijd is wel live te volgen via het sportkanaal van Ajax: Ziggo Sport. Lees verder »


Ook Devroe verhoord in zaak 'Propere Handen'

Ook Devroe verhoord in zaak 'Propere Handen'

Herman Van Holsbeeck werd een paar dagen geleden verhoord in de zaak 'Propere Handen'. Maar ook een andere ex-manager van RSC Anderlecht mocht het gaan uitleggen: Luc Devroe. Zijn verhoor zou echter niets te maken hebben met zijn passage bij paars-wit, maar met een transfer toen hij bij KV Oostende actief was.  Lees verder »


Anderlecht wil Vlap op zomerstage verwelkomen

Anderlecht wil Vlap op zomerstage verwelkomen

De transferperiode is gisteren officieel begonnen. Bij RSC Anderlecht is Michel Vlap nog altijd het hoofdtarget. En paars-wit wil dat er nu maar eens vaart komt in het dossier. Het liefst van al laat het Vlap deze week nog aansluiten op zomerstage te Venlo.  Lees verder »


Enkele wedstrijden op vrijdagavond

Enkele wedstrijden op vrijdagavond

Het was geen eenvoudige opdracht voor de kalendercommissie om de nieuwe kalender samen te stellen. Het moet rekening houden met enkele wensen en dan is er ook nog 'Propere Handen'. Zo vraagt de gemeente Anderlecht om enkel op zondag thuis te spelen, maar door het missen van Europees voetbal kan die wens niet altijd ingewilligd worden.  Lees verder »Geen voetbalcontract en geen Annelien

Geen voetbalcontract en geen Annelien

Het zijn harde tijden voor Olivier Deschacht. Oud-Heverlee heeft zich bedacht en biedt de verdediger geen voetbalcontract aan. Ook op privévlak zijn er donderwolken, na dertien jaar is het sprookje tussen hem en Annelien Coorevits voorbij. Lees verder »
 01-07-2019 

Eerste dag zomerstage zit erop

Eerste dag zomerstage zit erop

RSC Anderlecht vertrok deze voormiddag naar het Nederlandse Venlo voor de zomerstage. Ondertussen zit de eerste trainingsdag erop. Het is niet meteen duidelijk of er tijdens de stage ook oefenwedstrijden zijn gepland. Foto's van de eerste trainingsdag kan je hier bekijken.  Lees verder »


Club Brugge-Anderlecht in weekend van 20 september

Club Brugge-Anderlecht in weekend van 20 september

Deze namiddag stelde de Pro League in de gebouwen van het Nationaal Trainingscentrum te Tubeke, de kalender voor het nieuwe seizoen voor. Volledig "af" is de kalender nog niet, er kunnen nog enkele wijzigingen plaatsvinden op gebied van de ploegen, de speeldagen liggen vast.  Lees verder »


Eerste wedstrijd thuis tegen KV Oostende

Eerste wedstrijd thuis tegen KV Oostende

RSC Anderlecht start aan het nieuwe seizoen op zondag 28 juli thuis tegen KV Oostende om 14u30.  De Pro League maakte, ondanks alle onzekerheid, maar 1 kalender op die gemakkelijk kan aangepast worden. De rest van de speeldagen volgt later.  Lees verder »


Met 28 spelers op stage

Met 28 spelers op stage

RSC Anderlecht vertrekt vandaag richting Venlo op zomerstage. Ook Arsitote Nkaka en de vervroegd teruggekeerde Kenny Saief stappen mee de bus op. Naast Vincent Kompany stappen nog 27 spelers de bus op.  Lees verder » 29-06-2019 

Klacht tegen licenties ongegrond verklaard

Klacht tegen licenties ongegrond verklaard

In juni van vorig jaar dienden enkele supporters klacht in tegen Marc Coucke wegens belangenvermenging. Doel was om de licentie van RSC Anderlecht en KV Oostende in te trekken omdat ze van mening waren dat Coucke nog te veel invloed had bij KV Oostende.  Lees verder »
 27-06-2019 

Shirts Kompany vliegen de deur uit

Shirts Kompany vliegen de deur uit

En of Joma in zijn handen wreef met de komst van Vincent Kompany. Het seizoen is nog niet begonnen of er zijn al 4.000 shirts de deur uit. Uiteraard is rugnummer 4 van Kompany de meest populaire. Lees verder » 26-06-2019 

Gezin Kompany verhuist naar Brussel

Gezin Kompany verhuist naar Brussel

Mocht je nog twijfelen, het is Vincent Kompany wel degelijk menens bij RSC Anderlecht en is het niet enkel een passage. Heel het gezin Kompany verhuist namelijk naar Brussel. Bij Anderlecht is men momenteel bezig met scholen te zoeken voor de kinderen. Lees verder »


Bochum wil Ganvoula langer aan zich binden

Bochum wil Ganvoula langer aan zich binden

De kans bestaat dat RSC Anderlecht nog een speler ziet vertrekken op huurbasis. Silvère Ganvoula die het voorbije seizoen ook al verhuurd werd mag waarschijnlijk nog een seizoen langer blijven bij zijn Duitse huurclub Bochum. Lees verder »


Najar moet niet vertrekken

Najar moet niet vertrekken

Andy Najar heeft er al een blessureseizoen op zitten en hij keerde ook vroegtijdig van zjin nationale ploeg terug met een blessure. Michaël Verschueren zegt wel dat Anderlecht blijft geloven in de Hondurees en hij zeker niet moet vertrekken. Lees verder »


Ook pers is onder de indruk van Kompany

Ook pers is onder de indruk van Kompany

De tent op de synthetische velden te Neerpede zat vol met persmensen gisteren. Nederlande, Franse en zelfs Engelse. En op één voor één maakte Vincent Kompany indruk. "Hij stond daar met zoveel flair, met zoveel présence", aldus Peter Vandenbempt, sportjournalist van Sporza. Lees verder »


Van Holsbeeck urenlang ondervraagd in zaak Propere Handen

Van Holsbeeck urenlang ondervraagd in zaak Propere Handen

Het was de laatste weken wat stil in de zaak Propere Handen maar dat wil niet zeggen dat de speurders stilzitten, integendeel. Momenteel verwerken ze de verklaringen van spijtoptant Dejan Veljkovic. In kader van die verklaringen werd gisteren ex-manager Herman Van Holsbeeck ondervraagd, hij zou zich persoonlijk verrijkt hebben bij een transfer. Lees verder »


Verschaeren afgestudeerd

Verschaeren afgestudeerd

Yari Verschaeren scoorde niet alleen op het EK voor beloften, ook op studiegebied scoorde hij. Gisteren mocht hij namelijk zijn diploma Economie-Wiskunde in ontvangst nemen. Een puike prestatie van de 17-jarige want hij was de voorbije maanden ook een vaste waarde bij RSC Anderlecht. Proficiat Yari !! Lees verder »


 25-06-2019 

Kompany maakt statement met nieuwe Facebook-cover

Kompany maakt statement met nieuwe Facebook-cover

Vincent Kompany heeft vanmorgen de foto's van zijn officiële Facebook-account aangepast. Op zijn profielfoto is hij voortaan te zien in Anderlecht-outfit. De coverfoto van zijn pagina is er één van de Anderlecht-supporters toen die in april een duidelijke boodschap richting bestuur stuurden. Lees verder »