Anderlecht kwakkelt, bibbert en dankt Sylla

ZONDAG, 29 NOVEMBER 2015, 16:36 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Een zwoegend Anderlecht heeft met hangen en wurgen de drie punten thuis gehouden tegen OH Leuven. Het mag hiervoor Idrissa Sylla bedanken. De Guineër scoorde bij zijn eerste basisplaats sinds augustus twee keer.

Besnik Hasi liet tegen de laatste in de stand enkele spelers rusten. Nuytinck, Suarez en Sylla kregen nog eens een kans. Die eerst kon niet wegsteken dat hij dit seizoen nog maar 97 gevoetbald had. Na amper twee minuten legde Kostovski de Nederlander knullig in de luren en bood hij Croizet de 0-1 aan.

Na het vroege tegendoelpunt probeerde Anderlecht te reageren. Sylla krijgt twee kleine kansjes. Aan de overkant was Kostovski veel dichter bij een doelpunt, maar hij stond nipt buitenspel en de 0-2 ging dus niet door. Onder nieuwe coach Ferrera deed Leuven Anderlecht meer pijn dan andersom.

Op het half uur viel uit het niets dan toch de gelijkmaker. Het afstandschot van Suarez ging mooi binnen tussen doelman Riou en de paal. Een zucht van verluchting ging door het Constant Vanden Stock-stadion. En dat gebeurde drie minuten later nog eens toen Remacle een opgelegde doelkans niet over de lijn kreeg. De 2-1 die Sylla vijf minuten voor de rust op het bord zette na een hoekschop, was een nog onrechtvaardiger verdikt voor de Leuvenaren.

De tweede helft startte zoals de eerste: met een vroeg doelpunt voor OH Leuven. Een afgemeten voorzet van Croizet belandde bij Trossard en die miste niet. Na de pauze zagen we wel een beter Anderlecht dan ervoor. Suarez probeerde zijn ploeg op sleeptouw te nemen en er kwamen kansjes. Iets voorbij het uur strandde een vluchtschot van Najar nog op de lat, maar in minuut 68 was het dan toch raak. Okaka vond eerst doelman Riou op zijn weg, maar Sylla was goed gevolgd om de 3-2 binnen te duwen.

OH Leuven ging in de slotfase nog op zoek naar de gelijkmaker, maar Anderlecht had de wedstrijd nu eindelijk onder controle. De slotfase kenmerkte zich vooral door de vele gele kaarten. Suarez was nog het dichtst bij een doelpunt, maar zijn subtiele tik over het been van Riou stierf in het zijnet.

Score: 3-2
Goal(s): 2' Croizet (0-1), 31' Suarez (1-1), 39' Syla (2-1), 49' Trossard (2-2), 68' Sylla (3-2)

Anderlecht:Proto, Gillet, Kara (52' Deschacht), Nuytinck, N'Sakala, Defour, Dendoncker (63' Okaka), Praet, Suarez, Sylla, Ezekiel (57' Najar)
OH Leuven:Riou, Ngawa, Reynaud, Volovyk, Monteyne, Le Postollec, Bostock (81' Cerigioni), Croizet, Remacle, Trossard, Kostovski (81' Tapoko)

Geel: 13' Dendoncker, 29' Le Postolec, 41' Defour, 42' Volovyk, 71' Nuytinck, 79' N'Sakala, 81' Kostovski, 87' Reyaud, 90' Ngawa

Scheidsrechter: Christoph Dierick
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion