Anderlecht verliest in Mechelen

ZATERDAG, 4 MAART 2017, 22:11 - Sporting W.

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zaterdagavond met 3-2 verloren van KV Mechelen. Anderlecht kwam terug na een 2-0 achterstand, maar gaf de punten alsnog uit handen na een late treffer van Matthys. Ook Club Brugge verloor drie punten en daardoor blijft paars-wit samen met de Bruggelingen aan kop.

Anderlecht startte sterk in Mechelen en nam de match meteen onder controle. Het drukte de thuisploeg achteruit op hun eigen helft en creëerde een aantal kansen via Bruno en Teodorczyk. Malinwaleek te klaar om te begeven, maar scoorde plots zelf twee maal op drie minuten tijd. Bij een eerste tegenaanval ging Boeckx in de fout. De keeper kwam onoordeelkundig uit en veroorzaakte een penalty. De Witte zette die feilloos om. Paars-wit leek van slag te zijn en kreeg meteen een tweede treffer om de oren toen Van Lerbergen een vloeiende aanval mooi afrondde: 2-0.

Het spelbeeld was nu helemaal omgedraaid: Anderlecht verloor de meeste duels, het geloof was weg en Mechelen rook bloed. De Brusselaars mochten zo nog van geluk spreken dat de lat een derde goal in de weg stond.

Paars-wit kwam met hernieuwde moed uit de kleedkamers en trok naar voren. Het greep Mechelen bij de keel, maar de thuisploeg trachtte toch snedig te counteren. Toch kwam de aansluitingstreffer er al vrij snel. Na 54 minuten liet Chen zich de bal afsnoepen door Hanni die Teodorzcyk bediende. De Pool liet de kans niet liggen en duwde de bal in doel. Het geloof kwam terug bij Anderlecht dat nu nadrukkelijker op zoek ging naar de gelijkmaker. Die kwam er na 70 minuten op een corner, binnen gekopt door Nuytinck: 2-2.

Paars-wit leek op weg naar een ferme comeback want het ging nu ook op zoek naar de drie punten. Het kreeg nog een aantal kansen, maar kreeg vijf minuten voor tijd het deksel op de neus. Deschacht liet Matthys te ver oprukken en die vlamde onhoudbaar de 3-2 tegen de touwen. Het ontbrak Anderlecht aan tijd om de zak nog recht te zetten. Een aantal lange ballen brachten de thuisverdediging niet meer in verlegenheid. Eindstand 3-2.

Score: 3-2
Goal(s): 27' De Witte 1-0, 30' Van Lerbergen 2-0, 54' Teodorczyk 2-1, 71' Nuytinck 2-2, 85 Matthys 3-2

KV Mechelen:Coosemans, Chen, De Witte, Colanic, Croizet (80' Jaadi), Filipovic, Rits, Claes, Van Lerberge (69' Matthys), Osaguana (76' Peffer)
Anderlecht:Boeckx, Spajic, Nuytinck (87' Thelin), Obradovic (84' Deschacht), Najar, Dendoncker, Trebel, Hanni, Bruno, Chipciu (55' Acheampong), Teodorczyk

Geel:Van Lerberghe, Teodorzcyk, Trebel, Dendoncker