Uitstekende eerste helft stuwt Anderlecht naar winst

VRIJDAG, 13 OKTOBER 2017, 20:22 - Sporting W.

WEDSTRIJDEN Paars-wit klopte vrijdagavond KVMechelen, voor het eerst in verschillende jaren. Vanhaezebrouck deed Anderlecht meteen swingen in de eerste helft, met vier goals. In de tweede helft kende Sporting echter een terugval en op het einde werd het nog even bibberen.

Coach Vanhaezebrouck koos voor Boeckx in de goal en Kums op het middenveld. Dendoncker schoof een rijtje achteruit en stond naast Kara.

Paars-wit liet in de eerste minuten het initiatief aan de thuisploeg, maar nam de controle over na zo'n zevental minuten. Gerkens opende de score na een knappe aanval. Dit was meteen ook het signaal voor de Brusselaars om naar voren te trekken. Het resulteerde in meerdere goed uitgespeelde, open kansen. Onyekuru vond twee maal de weg naar het net, Teodorzcyk één keer. Tussendoor had Schoofs met een afgeweken schot ook gescoord voor de thuisploeg. 1-4 was het resultaat aan de rust.

Paars-wit kende echter een terugval in de tweede helft. Mechelen domineerde, zonder echt kansen te krijgen. Pedersen scoorde de 2-4 met een kopstoot na 59 minuten. De thuisploeg bleef daarna aanvallen maar pas in het slot werd het nog spannend. Bandé scoorde in blessuretijd de 3-4. Ondertussen had Anderlecht ook al wel twee uitstekende kansen gemist via Teodorzcyk. Een verdiende overwinning voor Anderlecht dus dat een goede start neemt onder zijn nieuwe coach.

Score: 3-4
Goals: 18' Gerkens (0-1), 30' Onyekuru (0-2), 34' Schoofs (1-2), 37' Onyekuru (1-3), 43' Teodorczyk (1-4), 60' Pedersen (2-4), 91' Bandé (3-4)

Mechelen: Coosemans, Vitas (45' El Messaoudi), Cocalic, De Witte, Rherras, Schoofs, Rits, Tomecak, Croizet (72' Matthys), Ganvoula (55' Petersen), Bandé
Anderlecht: Boeckx, Dendoncker, Kara, Deschacht, Appiah, Kums, Trebel, Onyekuru (92' Obradovic), Gerkens (85' Chipciu), Teodorczyk, Hanni (74' Stanciu)

Geel: 53' De Witte, 70' Hanni, 79' Boeckx, 83' Dendoncker, 94' Stanciu

Scheidsrechter: Jonathan Lardot
Stadion: AFAS-Stadion

Fases van de match:
94' Einde van de wedstrijd.
92' Wissel: Obradovic in, Onyekuru out.
91' GOAL! Hassane Bandé scoort met een raak schot! De bal gaat binnen in de linkeronderhoek.
88' El Messaoudi krijgt een kans en schiet! Het leer zoeft over de goal.
85' Wissel: Chipciu in, Gerkens out.
83' Geel voor Dendoncker!
78' Boeckx loopt tegen een gele kaart aan.
73' Wissel: Stanciu in, Hanni out.
71' Wissel: Matthys in, Croizet out.
67' Geel kartonnetje voor Hanni.
59' GOAL! Pedersen scoort met een kopbal! De bal gaat binnen in de linkeronderhoek.
59' Kans voor Teodorczyk met een schot! De bal wordt van de lijn geveegd.
55' Wissel: Pedersen in, Ganvoula out.
52' Geel voor De Witte!
46' Wissel: El Messaoudi in, Vitas out.

45' Rust.

43' GOAL! Teodorczyk scoort met een raak schot! De bal gaat binnen in de linkeronderhoek. Trebel gaf de assist.
37' GOAL! Onyekuru scoort met een raak schot! De bal verdwijnt onhoudbaar in de rechterbovenhoek.
34' GOAL! Schoofs scoort met een afgeweken schot!
30' GOAL! Onyekuru breekt door de verdediging en scoort! De bal gaat binnen in de rechteronderhoek. Hanni zorgde met een lange bal voor de assist.
28' Kums ruikt zijn kans en knalt! De mogelijkheid eindigt naast het doel.
26' Kans om te scoren via Cocalic met een kopbal. De bal belandt naast de goal.
19' GOAL! Gerkens breekt door de verdediging en scoort! De bal gaat binnen in de linkeronderhoek. Hanni gaf de assist.
17' Hanni ruikt zijn kans en knalt! Het leer zoeft over de goal.
15' Ganvoula wordt door de verdediging geloodst en kan alleen op de doelman afgaan. De doelman staat goed op te letten en is eerst op de bal.
1' De wedstrijd gaat van start.