Zulj van antiheld naar held

VRIJDAG, 8 NOVEMBER 2019, 22:23 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft opnieuw een mooie stap naar boven gezet. Aan de Gaverbeek voetbalde het ver van geweldig, maar het pakte wel drie broodnodige punten. Invaller Peter Zulj leek op weg om de antiheld van de avond te worden, maar in de slotfase zorgde hij met een subtiele assist alsnog voor de 1-2.

Anderlecht kende een droomstart aan de Gaverbeek. Roofe pikte een foute pass van Oberin op. Met een schitterende doorsteekpass bereikte hij Chadli. De Rode Duivel, terug in de basis na kort blessureleed, trapte koel voorbij Bossut: 0-1.

Anderlecht ging op zijn elan door en er volgden kansen voor Sambi Lokonga, Saelemaekers en Chadli. Op het halfuur moest Van Crombrugge wel gevat redden op een poging van Larin. Ondanks de kansen voetbalde Anderlecht niet geweldig, maar het ging wel met een voorsprong de rust in.

Zulte Waregem-coach Dury voerde aan de rust een dubbele wissel door. Via Bruno kreeg de thuisploeg ook de eerste kans na de pauze. Langs Anderlecht-zijde werd het voetbal alsmaar slechter. Kansen waren er nog amper.

In de 73e minuut reageerde Vercauteren door Zulj te brengen voor Saelemaekers. Amper twee minuten later speelt de Oostenrijker de bal zomaar in de voeten van Larin. Die kon hem simpel voorbij Van Crombrugge leggen: 1-1. Zes minuten later zette Zulj zijn foutje recht. Met een subtiel tikje zette hij Roofe alleen voor doel en de Engelsman maakte enig mooi de 1-2, al zijn vijfde in zeven wedstrijden.

Er volgden nog tien spannende minuten, maar Anderlecht hield stand. Paars-wit komt nu voorlopig naast Racing Genk op de achtste plaats. Het telt twee punten minder dan de nummers vijf en zes.