Verlies tegen Madrid

WOENSDAG, 26 SEPTEMBER 2001, 00:01 - Newssystem
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft een slechte zaak gedaan in de Champions League. Het verloor op het veld van Real Madrid met 4-1.
Aan de rust zag het er nochtans goed uit voor de paars-witten.

Het leidde namelijk met 0-1, dankzij een mooie goal van uitblinker Aruna.
RSCA kon de Spaanse dreiging afhouden door hun sterk 5-mans middenveld en door de secure verdediging, waarin vooral Ilic uitblonk (tegen Figo).
De match begon voorzichtig, beide teams hielden elkaar namelijk in evenwicht. Madrid kwam aan de eerste kans via een vrije trap.
Na 12 minuten was het aan Anderlecht. Roberto Carlos maakte een fout en daardoor kon Aruna op snelheid doorgaan. Hij kwam oog in oog met Casillas, maar deze had een goede redding in huis, mede dankzij de zwakke afwerking van Aruna.
Madrid had wel veel balbezit maar ze konden enkel dreigen vanop stilstaande fasen. Het was op ??n van die fasen dat De Boeck zijn 3e gele kaart pakte van deze Champions League campagne. Hierdoor zal hij de volgende match moeten missen.
De Spanjaarden bleven ondertussen komen, maar ze geraakten niet door het hart van de Brusselse verdediging. Toch had Raul de 1-0 binnen handbereik, maar De Wilde redde.
Na 33 minuten stond het verrassend genoeg 0-1, toen Stoica Aruna de diepte in stuurde. Hij stifte de bal, na een knappe controle, of de uitkomende Casillas.
Tot aan de rust kon Anderlecht deze voorsprong relatief gemakkelijk verdedigen, maar na de pause begon de hel.

Na amper 5 minuten had Madrid de scheve situatie recht gezet. Eerst kon Celades de bal, voor Vanderhaeghe, binnentrappen, toen Makelele's bal op De Wilde stuitte.
Even later was het de beurt aan Raul. Hij kon door het centrum gaan, na een knappe pass van Roberto Carlos. 2-1. De veer leek nu helemaal gebroken bij Anderlecht en Madrid bleef komen.
Anthuenis greep dan in en bracht Said en De Bilde in voor Baseggio en Hasi, maar veel hielp het niet. Real speelde 3 versnellingen hoger en de score liep al snel op. Munitis speelde Raul vrij in het strafschop gebied en hij lobte de kansloze Filip De Wilde.
De Spaanse kampioen ging door op zijn elan. Celedas, die even ervoor de paal trof, paste naar Solari (in offside positie?) en hij deed de beweging van Raul even over. 4-1, net zoals vorig jaar.
Anderlecht kreeg dan nog een twijfelachtige penalty, maar De Bilde knalde op de paal. Zo bleef het 4-1, een correcte weergave van de partij volgens Anthuenis en Vanden Stock.
---- Meer over Real Madrid ----



anderlecht-online forum