Paars-wit wint met moeite

ZONDAG, 21 OKTOBER 2001, 00:01 - Newssystem

Anderlecht heeft met veel moeite Sporting Charleroi kunnen kloppen. Pas in de slotfase kwam Anderlecht terug op voorsprong langs Glen De Boeck.
Charleroi begon verdedigend aan de match. Bij paars-wit kwam Said voor het eerste aan de aftrap.

Hij zette meteen enkele combinaties op, maar tot echte goede kansen kwam het niet.
Toch werd er na een dik kwartier gescoord. Een ver hobbelend schot van Iachtchouk gaat door een bos van spelers. De bal wijkt af op Mornar en doelman Doudas moet zo met lede ogen toezien hoe hij op het verkeerde been wordt gezet: 1-0.
Paars-wit kon nu rustig controleren en af en toe tegenstoten, langs een goed spelende Mornar.
Na 28 minuten knalt Mark Hendrikx vanop 25 meter. Doudas heeft een schitterende redding in huis om de 2-0 te voorkomen.
Even later doet Iachtchouk dit nog eens over en 10 minuten voor rust kopte Mornar nog eens op de paal.

Na de rust bracht Enfo Scifo Rojas en Eduardo in. Zo kwamen de zebra's veel aanvallender voor de dag.
Al in de eerste minuut na de rust moest De Wilde redding brengen op de doorgebroken Eduardo.
Even later geeft Hendrikx de bal cadeau aan Rojas, maar De Wilde kon opnieuw redden.
Anderlecht speculeerde op de counter, maar de Charleroi-defensie had weinig moeite om de landskampioen op te vangen. De 1-1 hing in de lucht en kwam er ook langs een kopbal van Rojas.
Eduardo scoorde dan de 1-2, maar gelukkig voor paars-wit werd de goal afgekeurd.
Karaca werd dan ingebracht voor Said en hij liet al meteen enkele staaltjes van zijn kunnen zien. Hij gaf enkele mooie passes maar ondermeer Iachtchouk verzuimde af te werken.
4 Minuten voor tijd zorgde De boeck met een kopbal goal dan toch nog voor de overwinning.