Anderlecht wint moeizaam

ZATERDAG, 19 OKTOBER 2002, 00:01 - Newssystem

Een moedig Bergen maakte het Anderlecht knap lastig, maar verloor wel: 1-2. Anderlecht begon vrij goed aan de match maar na 20 minuten zakte de thuisploeg weg en kreeg Bergen kansen.

De beste mogelijkheid was zelfs voor Rivenet, maar De Wilde redde zijn schot knap.
Na de rust moest De Wilde opnieuw de meubelen redden toen Bergen twee keer heel dicht bij een goal was. Bij Bergen was doelman Van de Putte minder attent op een corner en Ilic kopte de bal in doel.
Even later was De Wilde wel kansloos op een knal van La Placa. Dame Fortuna stak dan een handje toe, want Ciobotariu scoorde in eigen doel.

Doelpunten: 52' Ilic 1-0, 67' La Placa 1-1, 80' Ciobotariu 2-1 (own)
Anderlecht: De Wilde, Ilic, Hendrikx, Vanderhaeghe, Zewlakow, Baseggio, Seol, Kolar (45' Zane), De Bilde, Tihinen (88' Crasson), MacDonald (45' Aruna)
Bergen: Van de Putte, Gorniak, Douai, Ciobotariu, Joly, Rivenet, La Placa (81' Baita), Roussel, Souza (83' Herman), Suray, Londo (69' Kharif)
Scheidsrechter: Blareau
Toeschouwers: 23.850