Matchverslag RSCA-RWDM

MAANDAG, 5 NOVEMBER 2001, 00:01 - Newssystem

Anderlecht zit op een dwaalspoor. Bijna was de derde nederlaag van het seizoen een feit. Toch eindigde de partij tegen RWDM, na de nodige dosis geluk, op 2-2. Het speciale Madonna shirt bracht paars-wit dus geen geluk.

Anthuenis liet Doll en Oyen aan de partij beginnen. Ook Iachtchouk kreeg verrassend genoeg een plaats bij de basis elf.
De match begon traag en de eerste kans kwam er pas na een kwartier, langs Baseggio. Even later kreeg Mornar de bal toegespeeld van Stoica, maar hij schoot over.
Na 17 minuten was het dan toch raak. Mornar tikte de 1-0 tegen de netten na een hard voorzet-schot van Aruna.
Enkele minuten later misste Baseggio de kans op de 2-0 en zo viel de goal aan de overkant, maar gelukkig voor Anderlecht werd deze afgekeurd voor buitenspel. Uitstel van executie, zo bleek, want kort voor rust, maakte Kolotilko er 1-1 van na een dom misverstand tussen Doll en De Wilde.
Na de rust leek de paars-witte verdediging te slapen. Zo kon Allou vrijwel onmiddelijk de 1-2 binnenkoppen na een voorzet van Smed. Een goed keepende De Wilde voorkwam erger wanneer Kolotilko door de defensie brak. Even later viel de 1-3 dan toch, maar de goal werd onterecht afgekeurd voor buitenspel.
Anderlecht begon dan aan een grootscheeps offensief, dan werd gestart door een prachtige goal van Baseggio. Hij krulde de bal, vanop een vrije trap, mooi in goal. De druk verhoogde en RWDM kwam er niet meer aan te pas. Toch kwam Anderlecht niet verder dan het afdwingen van enkele kansen en een groot aantal hoekschoppen.
Zo bleef het 2-2...