Verslag RSCA-Brugge

ZATERDAG, 22 DECEMBER 2001, 00:01 - Newssystem

Anderlecht heeft zich met wat geluk terug in de titelstrijd gespeeld. De Brusselaars wonnen vrijdagavond met het kleinste verschil van leider Club Brugge.

De wedstrijd tussen beide ploegen moest eigenlijk in september gespeeld worden, maar toen was er een gebrek aan politiemanschappen door de Europese top in Luik. Vrijdagavond konden beide dan eindelijk hun inhaalwedstrijd afwerken.
De Bruggelingen begonnen het best aan de wedstrijd, wat meteen een kans opleverde toen Clement de bal voor doel gooide, Mendoza kwam net te kort. Even later een mooie kans voor Gilles De Bilde, maar zijn schot was gekraakt. Rond de tiende minuut kreeg Club een vrije trap. De bal werd voor doel gegooid, waar Verheyen in de rug geduwd werd door Hasi. Scheidsrechter De Bleeckere wees echter niet naar de stip. In de 30ste minuut van de eerste helft moest Club verder zonder Lembi, die uitviel met een blessure. Clement verhuisde zo een rijtje naar achter, terwijl Sillah op het veld kwam. Het vuur van Club verdween wel uit de wedstrijd. Anderlecht moest de eerste helft ook nog schuiven. Ilic en Crasson waren de spelers die nog voor rust vervangen werden door Stoica en Junior.

De tweede helft was Anderlecht de betere ploeg. Dat leverde kansen op voor De Bilde en Vanderhaeghe, die dicht bij de openingstreffer kwamen. Een doelpunt zat er aan te komen, toch was het wachten tot het midden van de tweede helft alvorens de Anderlecht-fans op de banken konden. Club-verdediger Van der Heyden verspeelde de bal aan een goed storende Stoica, die de bal voor doel gooide. Aruna Dindane tikte de bal in ??n tijd langs Verlinden in doel, 1-0.
Club reageerde meteen en Anderlecht moest krampachtig terugplooien. Een kopbal van Clement verdween net langs de kooi van De Wilde. De kans op de gelijkmaker kwam er echter enkele minuten voor het einde van de partij. Na handspel van Joris Van Hout in het eigen strafschopgebied kreeg Club een strafschop. Verheyen besloot echter langs doel en bezorgde zijn club zo de derde nederlaag in vier wedstrijden.
Anderlecht komt nu op twee punten van leider Club Brugge, terwijl Standard langs Club aan de leiding kwam door te winnen van Westerlo. Club is wel al zeker van de herfsttitel want het heeft meer wedstrijden gewonnen dan de Rouches.