Anderlecht stoot door

DONDERDAG, 12 DECEMBER 2002, 00:01 - Newssystem
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht is niet meer in de problemen gekomen tegen Bordeaux, al moest het in de slotfase nog een draw toestaan.


Paars-wit begon afwachtend aan de partij en Bordeaux harkte enkele halve kansjes bijeen onder impuls van zijn vaardige Braziliaan Savio.
Op het halfuur was de eerste goede kans van Anderlecht goed voor een doelpunt. Jestrovic werd diep gestuurd, de bal belandde bij Baseggio en die vond Aruna aan de tweede paal. De Fransen claimden onterecht buitenspel, want Jestrovic nam niet deel aan het spel bij de goal.
Bordeaux kreeg 2x geel bij het protest.
Na de rust kreeg Anderlecht meer ruimte al bemoeilijkte het gladde veld goed voetbal. Jestrovic' truitje werd door doelman Ram? aan flarden getrokken maar Anderlecht kreeg geen penalty. Aruna glipte dan toch eens door de buitenspelval en ging alleen door maar miste.
Jestrovic deed dat even later niet. Hij scoorde heel fraai met een knal in de winkelhaak die Ram? aan de grond genageld liet. Anderlecht was dicht bij een derde goal, maar Bordeaux scoorde.
Invaller Darcheville scoorde nog twee keer en zo sleepte Bordeaux op een diefje nog een gelijkspel uit de brand.

Goals: 30' Aruna 1-0, 69' Jestrovic 2-0, 84' Darcheville 2-1, 90+1' Darcheville 2-2
Anderlecht: Zitka, Crasson (83' Traore) De Boeck, Tihinen, Ilic, Aruna (76' Hendrikx), Vanderhaeghe, Baseggio (81' Hasi), Zewlakow, Seol, Jestrovic
Bordeaux: Ram?, Jemmali, Afanou (85' Planus), Sommeil, Basto, Meriem (76' Feindounou), Costa, Smertine, Savio, Dugarry, Pauleta (62' Darcheville)
Toeschouwers: 17.721
Scheidsrechter: Michal Benes (Tsj)
Heenmatch: Bordeaux-Anderlecht 0-2