Anderlecht wint moeizaam

WOENSDAG, 4 DECEMBER 2002, 00:01 - Newssystem
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft Lommel verslagen, maar veel overschot had het niet.
Anderlecht, zonder de zieke Jestrovic, begon goed met veel veldoverwicht. Een penaltyfout op de doorgebroken Aruna werd niet gefloten.

Paars-wit kreeg een zware tik toen de bezoekers bij hun eerste kans scoorden. Tankary kopte raak. Anderlecht viel stil, Seols gemiste kans brak de ploeg zuur op.
Broos verving tijdens de rust Hendrikx, die het nochtans niet slecht had gedaan, door Kolar. De Bilde kon bijna scoren, maar Hoefkens kon de bal nog net wegwerken. Iets voorbij het uur kantalde de match dan toch. Na een corner schoot Vanderhaeghe, door een bos van benen, raak in de rebound.

Toen Culek een speler op weg naar doel hinderde, kreeg hij een rode kaart. En enkele tellen later kon de ingevallen Kolar via Hoefkens scoren.
De Bilde had de geruststellende 3-1 aan de voet, maar Tankary keerde het schot op de lijn.
Lommel was niet meer in staat om het tij te keren. Een leuk moment was er nog toen het shirt van Vanderhaeghe bij een duel helemaal aan flarden ging. Vincken knalde in de slotfase nog net naast, opluchting bij Anderlecht.

Doelpunten: 34' Tankary 0-1, 61' Vanderhaeghe 1-1, 67' Kolar 2-1
Anderlecht: Zitka, Crasson, Tihinen, Ilic, Zewlakow, Vanderhaeghe, Hendrikx, (46' Kolar), Hasi (64' Mac Donald), Aruna, Seol, De Bilde
Lommel: Volders, Hoefkens, Schoofs, Morreel, Scavone, De Cond?, Valenta (66' Vincken), Culek, Haeldermans, Tankary (83' Waligora), Dekelver
Rode kaart: 66' Culek
Toeschouwers: 21.760
Scheidsrechter: Bourdouxhe



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.