Anderlecht naar 3e ronde uefa-cup

DONDERDAG, 14 NOVEMBER 2002, 00:01 - Newssystem

Anderlecht heeft zich zonder problemen geplaatst. Het won na de 3-1 thuis ook bij Midtjylland. Het werd 0-3.
Het had nochtans slecht kunnen beginnen voor paarswit.

Tihinen ging aan het truitje van Kristensen hangen en Treossi legde de bal op de stip. Doelman Skov-Jensen trapte echter te zwak en Zitka pakte.
Vijf minuten later was de eerste kans voor Anderlecht meteen raak. De Boeck kopte een corner van De Bilde door en Seol schoot van dichtbij binnen. Paars-wit drukte door en kreeg wat kansen met knappe acties van Seol en goede schoten van Baseggio en Vanderhaeghe.
De wedstrijd viel wat stil, al had Zitka nog een goede reflex nodig op een schot van Skriver. In de slotfase van de eerste helft kwam Anderlecht nog goed opzetten met acties van De Bilde en Aruna. Bijna maakte Seol er opnieuw na een hoekschop van dichtbij 0-2 van.
Midtjylland kwam gedreven uit de kleedkamer en kreeg een aantal goede kansen. Zitka hield met een kattensprong een kopbal van Kristensen uit zijn goal. De Denen bleven komen maar Anderlecht herstelde snel het evenwicht. Een goal van Seol werd nog afgekeurd voor hands en Crasson knalde net over.
Het laatste half uur was voor Anderlecht en de pas ingevallen Jestrovic en Aruna legden in de slotfase de eindstand vast.

Doelpunten: 12' Seol 0-1, 83' Jestrovic 0-2, 89' Aruna 0-3
Midtjylland: Skov-Jensen, Jessen, Nielsen, Skriver, Mikkelsen (58' From), Magleby, Thomasberg (46' Pimpong), Jensen (35' Rathe), Madsen, Hansen, Kristensen
Anderlecht: Zitka, Crasson, De Boeck, Tihinen, Ilic, Zewlakow, Vanderhaeghe, Baseggio, De Bilde (73' Hendrikx), Aruna, Seol (82' Jestrovic)
Scheidsrechter: Treossi (Ita)
Stadion: Silkeborg Stadium
Toeschouwers: 4.464