STVV-RSCA: 3-1

DONDERDAG, 14 NOVEMBER 2002, 00:01 - Newssystem

Een ontketend Sint-Truiden heeft na de rust Anderlecht verslagen. Danny Boffin was nog maar eens de spil bij STVV.Bij de rust stond het 0-1, hoewel Sint-Truiden eigenlijk de winnaar op punten was.

Het speelde heel enthousiast, maar het zompige veld maakte goede combinatievoetbal onmogelijk. De wind blies ook sterk in het voordeel van de thuisploeg. Eén van de vele corners van Bofffin waaide bijna binnen. Zitka kreeg een uittrap amper buiten de zestien.De beste kans aan Truiense kant was voor Mbonabucya. Hij pakte De Boeck op snelheid maar de paal bracht redding.Anderlecht kwam niet veel voor Belic' goal, maar wist toch te scoren. Na wat geharrewar raakte de bal niet weg. Aruna bracht de bal tot bij Tihinen en die schoot achter het steunbeen binnen. Caers claimde een voorafgaande fout.

Net voor het uur sloeg de vlam weer in de pan op Staaien, na de goal van Vranken. Die klom hoger dan De Boeck om een voorzet van Boffin binnen te knikken. Het werd enkele keren warm voor Zitka. 2-1 werd het via Mbonabucya die alleen op de keeper af mocht en beheerst afwerkte. Paars-wit reageerde met Aruna, die langs achter werd aangetrapt in het strafschop gebied. Opnieuw vertikte de scheidsrechter te fluiten.Er kwamen nog kansen. Nochtans tegen wind maakte Vangeel er 3-1 van.

Goals: 45' Tihinen 0-1, 56' Vrancken 1-1, 75' Mbonabucya 2-1, 84' Vangeel 3-1
Sint-Truiden: Belic, Voets, Hayen, Kalisa, Caers, Vrancken (75' Verjans), Delorge, Boffin (90' Mitrovic), Pereira, Mbonabucya, Vangeel (90' Buvens)
Anderlecht: Zitka, Crasson, Tihinen, De Boeck, Ilic, Vanderhaeghe, Lovré (83' MacDonald) , Baseggio, Aruna, Jestrovic, Seol
Scheidsrechter: Ver Eecke
Aftrap: 20.10u