Anderlecht wint met 3-1

DONDERDAG, 14 NOVEMBER 2002, 00:01 - Newssystem

Anderlecht heeft met 3-1 gewonnen van Midtylland en verslikte zich dus niet in de Deense tegenstander.
De eerste helft was matig. Anderlecht dreigde een paar keer via Jestrovic, die van trainer Broos de voorkeur had gekregen op Zane.

Jestrovic bedankte niet meteen voor dat vertrouwen want hij verknoeide een reuzenkans. Na knap voorbereidend werk van Vanderhaeghe en De Bilde miste hij voor een lege goal.
Ook Midtjylland liet een grote kans liggen. Pimpong mocht alleen op doelman Zitka afgaan, maar de tot dan toe onzeker keepende Tsjech haalde de bal prima uit de voeten van de spits.

Anderlecht begon vinniger aan de tweede helft en Jestrovic haalde na 10 minuten zijn gram. De Bilde lanceerde Seol en Jestrovic kopte zijn voorzet binnen.
De thuisploeg ging op zijn elan door en vijf minuten later stond het al 2-0. Aruna werd in de rug aangelopen en de scheidsrechter legde de bal op de stip.
Jestrovic twijfelde niet en knalde de bal in doel. De Joegoslaaf had de smaak duidelijk te pakken. Hij stuurde Aruna knap weg en de Ivoriaan maakte 3-0.
Anderlecht gaf de riante voorsprong echter nog uit handen. Kristensen verraste keeper Zitka met een fraaie vrije trap. Daarna waren de Denen nog dicht bij 3-2, maar Zitka hield Pimpong weer van een goal.

Doelpunten: 55' Jestrovic 1-0, 60' Jestrovic 2-0 (pen), 71' Aruna 3-0, 80' Kristensen 3-1
Anderlecht: Zitka, Hendrikx, Tihinen, De Boeck, Ilic, Vanderhaeghe, Baseggio (83' Hasi), De Bilde (79' Zane), Aruna, Seol, Jestrovic (75' MacDonald)
Midtjylland: Skov-Jensen, Mikkelsen (32' Madsen), M.Nielsen, Skriver, From, Jessen, Jensen, Thomasberg (62' Rathe), Magleby, Pimpong, Kristensen
Toeschouwers: 14.476
Scheidsrechter: Almeida Costa (Por)