Anderlecht met de billen bloot

ZONDAG, 9 DECEMBER 2007, 22:27 - Michaël

Afzien, dat doet Anderlecht altijd op Staaien. Dat was deze avond niet anders want Sint-Truiden stuntte door in extremis met 4-3 te winnen. Bij Anderlecht is het crisisspook opnieuw springlevend.

De wedstrijd begon slordig en het was wachten tot beide ploegen opgewarmd waren. Eens beide ploegen opgewarmd waren werd het een waar doelpuntenfestival. Sint-Truiden zette in de 25ste minuut de 1-0 op het scorebord maar lang bleef die voorsprong niet bestaan. Amper 4 minuten later maakte Hassan gelijk: 1-1. In de 32ste minuut was het aan Jelle Van Damme om Anderlecht op voorsprong te brengen: 1-2. Diezelfde Van Damme ging even later wel in de fout en zo kon Van Houdt de 2-2 binnenleggen. Vlak voor rust beging Dreesen een fout op Hassan in de 16-meter en floot de Nederlandse scheidsrechter een penalty. Hassan nam zelf zijn verantwoordelijkheid op en trapte de bal in de netten: 2-3.

Geen wissels in de tweede helft, al begon die wel met een vliegende start voor Anderlecht al ging de knal van Baseggio over. Anderlecht hield het tempo hoog en zette de thuisploeg stevig onder druk. Dat resulteerde na een tijdje in een doelpunt voor Anderlecht, al werd dit afgekeurd wegens buitenspel. Ondertussen mocht Vadis – in onderhandelingen met Twende – zijn aantreden maken.
De wedstrijd verzwakte, STVV maakte Anderlecht het niet al te moeilijk, maar ook Anderlecht begon slordig te voetballen. De kanaries bleven gevaarlijk, zo moest Zitka regelmatig goed plat om de bal uit de netten te houden. Net toen Anderlecht de wedstrijd in handen had gebeurde het (on)denkbare: de thuisploeg maakte gelijk en alles opnieuw te beginnen voor Anderlecht met nog amper 5 minuten te spelen: 3-3. Paars-wit kreeg zelfs nog 3 minuten extra om de 3-4 te scoren maar daar kwam het niet meer van. Anderlecht verliest zeer dure punten en de aansluiting met de kop van het klassement. Brugge heeft nu al 10 punten voorsprong op Anderlecht.

Score: 4-3
Goal(s): 25' Rocky Peeters 1-0, 29' Ahmed Hassan 1-1, 32' Jelle Van Damme 1-2, 38' Peter Van Houdt 2-2, 44' Ahmed Hassan 2-3 (pen), 85' Asanda Sishuba 3-3, 90' Coulibaly 4-3

Sint-Truiden:Mignolet, Hayen, Dreesen, Hendrikx, Chimedza, Debroux (87' Kris Buvens), Delorge, Van Dessel (69' Sishuba), Peeters, Beslija (75' Coulibaly), Van Houdt
Anderlecht:Zitka, Wasilewski, De Man, Van Damme, Deschacht, Hassan, Biglia, Baseggio, Goor, Théréau, Mpenza (63' Vadis)

Geel: 21' Rocky Peeters, 58' Olivier Deschacht, 60' Cephas Chimedza

Scheidsrechter: Wegereef (ned)
Stadion: Staaien