Anderlecht mag titel definitief opbergen

ZONDAG, 16 DECEMBER 2007, 14:54 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht mag de titelkansen nu definitief opbergen. Het verloor met 1-0 van Club Brugge in het Jan Breydelstadion. De kloof met de leider bedraagt nu al dertien punten en zakt daardoor terug naar de 7de plaats.


Meer dan 28.000 supporters waren aanwezig om beide ploegen naar de overwinning te schreeuwen. De sfeer zat er duidelijk in. Zowel Anderlecht als Brugge hadden af te rekenen met blessures. Zo moest Brugge Sonck missen en in extremis ook Simaeys. Ariël Jacobs kon beschikken over Jonathan Legear waardoor Baseggio niet op de bank zat. Cyril Théréau startte in de basis, dit ten nadele van Mpenza.

Club Brugge begon snel aan de partij en al na drie minuten had het via Djokic een eerste serieuze kans om op voorsprong te komen. Ondanks de miserabele start van Anderlecht was de partij toch in evenwicht met veel voetbal op het middenveld.

Rond de 20ste minuut gingen de poppen even aan het dansen met drie gele kaarten op vijf minuten tijd. Het eerste slachtoffer van Gummieny was Wasilewski, daarna kregen ook Leko en Van Damme een gele kaart onder de neus geduwd. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg dé kans voor met winst te gaan rusten, maar Djokic kopte na een hoekschop van Clement over.

Bij Club werd er aan het begin van de tweede helft een wissel doorgevoerd: Valgaeren voor Chavez. Een wissel die vruchten afwierp want Club begon meer greep op het spel te krijgen en drukt Anderlecht weg.

De beste kans kwam er echter via Théréau die zijn bal heel nipt naast zag gaan. Daarna mocht de Fransman gaan rusten en kwam Mpenza op het veld. De wissel mocht niet baten: Van Heerden kon Sterchele bedienen die de bal in de verste hoek binnen duwde. Zitka moest kansloos toekijken hoe het leer tussen de palen ging: 1-0.
Waar Anderlecht in de eerste helft nog het middenveld controleerde, kon het na de rust amper nog iets brengen. Hassan kreeg op de koop toe nog geel voor protest. Jacobs wisselde Polak voor Vadis, de Tsjech was daar niet tevreden mee en verdween onmiddellijk in de kleedkamer.
Met nog tien minuten te spelen mocht ook Legear rusten en was het aan Serhat Akin om de wedstrijd in extremis te doen kantelen. Vlak voor de wissel kreeg Hassan een grote kans om de gelijkmaker binnen te trappen, maar de Egyptenaar besloot hoog over. In de slotfase legde Hassan nog terug voor Akin die dé kans op de 1-1 mistte.

Dertien punten achter op Club Brugge, tien op Standard en zeven op Cercle Brugge. Meer woorden zijn niet nodig om duidelijk te maken hoe zwak Anderlecht dit seizoen presteert. Woensdag staat er met Getafe nog een wedstrijd van kapitaal belang op het programma, maar de vraag is of dit Anderlecht er wel klaar voor is. Club Brugge neemt dus opnieuw afstand en is meteen ook herfstkampioen.

Score: 1-0
Goal(s): 69' Sterchele 1-0

Club Brugge:Stijnen, Priske, Clement, Klukowski, Blondel, Leko, Geraerts, Van Heerden, Chavez (46' Valgaeren), Djokic (87' Ibrahim Salou), Sterchele (89' Vermant)
Anderlecht:Zitka, Wasilewski, Van Damme, Juhasz, Deschacht, Polak (75' Vadis Odjidja Ofoe), Biglia, Hassan, Goor, Legear (84' Serhat Akin), Théréau (65' Mbo Mpenza)

Geel: 19' Marcin Wasilewski, 20' Ivan Leko, 25' Jelle Van Damme, 74' Ahmed Hassan, 82' Brian Priske
Rood: /

Scheidsrechter: Gumienny
Stadion: Jan Breydel



anderlecht-online forum