Anderlecht wint met 4-1 van Bergen

VRIJDAG, 16 APRIL 2004, 22:43 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Als Club Brugge zondag punten verliest, dan is Anderlecht kampioen. Paars-wit klopte Bergen thuis met 4-1. Het was wel een moeizame start en pas na de uitsluitig van een speler van Bergen kon Anderlecht scoren.

25.000 fans hadden gehoopt het kampioenenfeest te kunnen beleven, maar daar had Anderlecht de jongste weken te veel punten voor verloren. Het volgepakte huis zag een bedroevende eerste helft.
Anderlecht moest een uur lang zwoegen tegen een Bergen dat erg defensief opgesteld stond. Op het uur kwam de ommekeer. Anderlecht werd ineens wakker geschud door een goal van Wamberto. Niemi buitte balverlies uit en legde goed breed op de Braziliaanse Belg. Kort na de goal mocht Baseggio een vrije trap nemen. Alessio Scarchilli, de Italiaanse verdediger van Bergen, beroerde de bal met de hand. Bourdouxhe legde de bal op de stip en toonde de Italiaan de weg naar de kleedkamer.
Beheerst zette Jestrovic, aan de aftrap gekomen maar tamelijk onzichtbaar tot dan, de penalty om. Meteen daar dwarrelde een voorzet van Vincent Kompany pardoes in doel.
Het werd nog 4-1. Jestrovic buitte een blunder bij Bergen uit. Aruna, die voor de match zijn gouden schoen kreeg, mocht nog alleen op de loop en scoren.

UITSLAG: 4-1
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­
Goals: 57' Wamberto 0-1, 61' Jestrovic 1-1 (pen), 64' Kompany 2-1, 81' Jestrovic 3-1, 90' Aruna 4-1

Anderlecht: Peersman, Vanden Borre, Kompany, Tihinen, Deschacht, Hasi (59' Zetterberg), Wilhelmsson, Baseggio, Seol (59' Zewlakow), Aruna, Jestrovic
Bergen: Van de Putte, Joldas, Malusci, Mirri, Cardascio (68' Berquemanne), El Araichi, Suray, Scarchilli, Londo (70' Ban), Wamberto, Niemi

Geel: Aruna, Jestrovic
Rode kaart: 60' Scarchilli
Scheidsrechter: Bourdouxhe
Toeschouwers: 25.000