Anderlecht zuinig voorbij Genk

ZONDAG, 2 MAART 2008, 22:25 - Michaël

Anderlecht moest wel winnen van Genk wou het de top in het klassement bijblijven en dat deed het ook. Stanislav Vlcek legde met een doelpunt in de 4de minuut de wedstrijd al snel in een beslissende plooi.

Anderlecht kwam zeer snel uit de startblokken, al na vier minuten kwam paars-wit op voorsprong dankzij Vlcek. Maar hoe snel de wedstrijd ook begonnen was, hoe snel ze ook afzwakte. Beide ploegen hielden mekaar in evenwicht maar tot echte kansen kwam het niet.

De tweede helft begon met een grote kans van Van Damme maar de bal belandde keihard op Bailly. Anderlecht voetbalde slap en liet regelmatig steken vallen. Ook het slordige verdedigen van paars-wit leverde Genk af en toe kansen op. Anderlecht kwam nog wel dicht bij de 2-0 maar Bailly stond in de weg. Vlak voor affluiten kwam Genk bijna gelijk maar gelukkig voor Zitka en paars-wit stond een Genkspeler in het traject van de bal.

Dankzij deze overwinning wipt Anderlecht weer over Gent naar de 5e plaats en nadert het Germinal Beerschot en Cerle Brugge tot op 2 punten.