Anderlecht maatje te klein voor Bayern

DONDERDAG, 6 MAART 2008, 20:53 - Sporzafanaat

Anderlecht heeft vanavond niet kunnen stunten in de UEFA Cup. Het verloor van Bayern München met zware 0-5 cijfers. In de eerste helft was de wedstrijd al gespeeld na de uitsluiting van Wasilewski.

Beide ploegen begonnen aftastend aan de wedstrijd. Anderlecht zocht goed de ruimte op en dreigde na vijf minuten met een schot van Polak, maar zonder veel problemen voor Rensing. Na tien minuten spelen kwam Bayern voor het eerst en het was meteen raak. Een knap afstandsschot van Altintop verdween buiten het bereik van Zitka in de verste winkelhaak.

Er werd op het middenveld geknokt voor iedere bal, maar Anderlecht geraakte moeilijk in de buurt van Rensing. Uit het niets kwam er dan toch een kans voor Anderlecht: na een knappe pass van Gillet, belandde het schot van Chatelle op de paal. Anticlimax in de slotfase van de eerste helft wanneer Wasilewski werd uitgesloten nadat hij zijn tweede geel van de avond pakte. Op slag van rust volgde nog een mokerslag wanneer Luca Toni de 0-2 scoorde.

Na de pauze twee vervangingen bij Bayern: Ribéry kwam erin voor Schweinsteiger en Toni werd gewisseld voor Klose. Bayern München bepaalde nu met een man meer volledig het spel. Na wat dreigen van Chatelle kon Bayern counteren door balverlies van Biglia. Podolski kwam alleen voor Zitka en mistte niet: 0-3. Even later wissel bij paars-wit: Hassan kwam erin voor Chatelle. Anderlecht werd nu weggespeeld en Klose zette de 0-4 op het bord.

Goor kwam in de 67ste minuut Serhat Akin vervangen. Vijf minuten voor het einde kreeg Bayern een vrije trap en Ribéry plaatste de bal voorbij Zitka: 0-5. Door deze forfaitscore is de terugwedstrijd overbodig geworden. Anderlecht moet zich nu concentreren op de competitiematch tegen Charleroi komende zondag.

Score: 0-5
Doelpunten: 09’ Altintop (0-1), 45’ Toni (0-2), 57’ Podolski (0-3), 67’ Klose (0-4), 86’ Ribéry (0-5)

Geel: 42’ Wasilewski, 43’ Wasilewski, 43’ Toni, 65’ Gillet, 68’ Sosa
Rood: 43’ Wasilewski (2x geel)

Anderlecht: Zitka, Van Damme, Juhasz, Pareja, Wasilewski, Gillet, Biglia, Polak, Chatelle (62’ Hassan), Boussoufa, Akin (67’ Goor)
Bayern München: Rensing, Sagno,l Van Buyten, Demichelis, Altintop (58’ Sosa), Toni (46’ Klose), Podolski, Ottl, Van Bommel, Lahm, Schweinsteiger (46’ Ribéry)