Anderlecht redt eer tegen Bayern München

WOENSDAG, 12 MAART 2008, 22:38 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft zijn Europese campagne in schoonheid afgesloten met een 1-2 overwinning op het veld van Bayern München. De uitschakeling in de UEFA Cup was echter op voorhand al een feit.


Bayern startte met een B-ploeg, al kan je daar nog moeilijk van spreken als beide spitsen in het nationaal team aantraden. Jacobs gaf heel wat spelers de kans om zich te bewijzen, zo kwamen Iakovenko en Sare aan de aftrap.

De eerste 15 minuten zag Anderlecht af, het was puur éénrichtingsverkeer. Een doelpunt viel er dus al snel, al na 7 minuten stond het 1-0. Een nieuwe afstraffing leek nabij, maar dat draaide anders uit. De wedstrijd kantelde en paars-wit kon zowaar tegen scoren: Akin trapte de bal mooi voorbij Rensing en de gelijkmaker stond op het scorebord.

Anderlecht kreeg vleugels en een kwartier later stond het zelfs 1-2 na een prachtige trap van Iakovenko. Vlak voor rust was er zelfs nog een mogelijkheid om de 1-3 te scoren. Het Beierse publiek was duidelijk ontevreden en liet dat merken door een striemend fluitconcert.

De tweede helft begon zonder Zitka. De doelman had last van de dij en werd vervangen door Schollen. Deze had al direct veel werk want Bayern kwam met nieuwe moed uit de kleedkamers. Maar na een uur spelen stond paars-wit nog altijd met 1-2 voor. Een mirakel hing wel niet meer in de lucht, maar in het Alianz Arena winnen van Bayern is toch altijd een mooie opsteker.

De druk van Bayern viel helemaal weg, Anderlecht controleerde de wedstrijd en dat leverde vaak mooie combinaties op, vooral Boussoufa en Hassan vonden mekaar blindelings. Ook vermelden waard is de puike prestatie van Juhasz die, desondanks zijn vroege gele kaart, de Duitse spitsen het heel moeilijk maakte. Naar het einde toe werden de Duitsers terug gevaarlijker maar telkenmaal kwam Anderlecht goed weg. Vijf minuten voor tijd had Akin na een mooie pas van Goor de 1-3 aan zij voet maar Rensing lag in de weg.

In de toegevoegde tijd kwam Bayern nog goed opzetten maar het schot van Ribery ging voorlangs.

Anderlecht kan dus met opgeheven hoofd huiswaarts keren. Door de zege tegen Bayern pakt paars-wit toch ook nog enkele punten voor zijn UEFA-coëfficiënt.

Score: 1-2
Goal(s): 07' Lucio 1-0, 19' Serhat Akin 1-1, 34' Oleksandr 'Sacha' Iakovenko 1-2

Bayern München:Michael Rensing, Breno, Philipp Lahm, Lucio, Willy Sagnol, Toni Kroos (46' Frank Ribery), Andreas Ottl (72' Jan Schlaudraff), José Ernesto Sosa, Mark Van Bommel, Miroslav Klose (86' Hamit Altintop), Lukas Podolski
Anderlecht:Daniel Zitka (46' Davy Schollen), Daniel Zitka, Olivier Deschacht, Roland Juhasz, Lucas Biglia, Guillaume Gillet, Bart Goor, Oleksandr 'Sacha' Iakovenko (65' Mbark Boussoufa), Bakary Sare, Serhat Akin (90' Cor Gilles), Ahmed Hassan

Geel: 06' Roland Juhasz, 51' Olivier Deschacht, 92' Mbark Boussoufa
Rood: /

Scheidsrechter: Terje Hauge
Stadion: Allianz Arena



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.