Paars-wit trapt Sint-Truiden naar tweede klasse

ZATERDAG, 26 APRIL 2008, 21:55 - Michaël

De titel is voor Standard dus gaat de strijd enkel nog voor de tweede plek, en dit tussen Anderlecht en Club Brugge. In die strijd deed Anderlecht vandaag een gouden zaak door te winnen van Sint-Truiden. Eindstand: 4-1.

Vooraleer de aftrap gegeven werd was er eerst een minuut applaus ter nagedachtenis van Constant Vanden Stock.

Anderlecht startte met Zitka in de basis. De Tsjech moest zich al na 7 minuten spelen omdraaien om de bal uit de netten te halen. De eerste kans voor de kanaries was onmiddellijk raak: 0-1. Anderlecht speelde mak en creëerde amper kansen. Pas als de rust in zicht kwam begon paars-wit meer druk te zetten. De beste kans viel zelf vlak voor rust: Boussoufa vond Frutos die de bal goed richting doel werkte. Mignolet duwde de bal tussen de benen van Gillet weg.

In de tweede helft kwam de thuisploeg gretiger uit de kleedkamer. Zowel Frutos als Polak konden mooi voorzetten maar de afwerking bleef uit. Na een kwartier spelen kwam er dan een meevaller voor Anderlecht: Rocky Peeters kreeg zijn tweede geel en mocht gaan douchen. Sint-Truiden moest nu nog een half uur verder met 10 man. Desondanks de bezoekers met 10 man verder moesten, kon Anderlecht er niet van profiteren, al kwamen ze beter in de wedstrijd en zette het Sint-Truiden goed onder druk. Dan ineens op 10 minuten voor het einde trapte Frutos de gelijkmaker binnen: 1-1. Amper enkele minuten later stond het al 2-1. Deze keer Boussoufa die afwerkte. En weer enkele minuten later volgende de echte afstraffing voor Sint-Tuiden: 3-1 en weer Frutos de de bal in de netten kon werken. En het was nog niet gedaan: in amper 7 minuten tijd maakte de Argentijn zijn derde doelpunt: 4-1.

Een zware afstraffing voor Sint-Truiden dat door dit verlies ook naar tweedeklasse degradeert. De kanaries gingen al strijden ten onder. Anderlecht blijft dankzij deze overwinning wel in de running voor de 2e plek. Het wordt afwachten wat morgen Brugge zal doen.

Score: 4-1
Goal(s): 07' Adamo Coulibaly, 80' Nicolas Frutos, 82' Mbark Boussoufa, 84' Nicolas Frutos, 86' Nicolas Frutos

Anderlecht:Zitka, Deschacht, Gillet (78' Pieroni), Juhasz, Wasilewski, Biglia, Boussoufa, Goor (68' Iakovenko), Polak, Frutos, Vlcek (56' Jonathan Legear)
Sint-Truiden:Mignolet, Collen, Hayen, Chimedza, Debroux, Deferm, Delorge, Peeters, Van Dessel, Coulibaly, Pospisil (65' Egon Wisniowski)

Geel: 32' Rocky Peeters, 60' Rocky Peeters, 74' Jan Polak
Rood: 60' Rocky Peeter

Scheidsrechter: Tim Pots
Stadion: Vanden Stockstadion