Anderlecht demonstreert tegen zwak Club

ZATERDAG, 3 MEI 2008, 21:54 - Michaël

Paars-wit heeft vandaag een gouden zaak gedaan door thuis te winnen van Club Brugge. Het won de topper tegen blauw-zwart met 2-0 en komt zo alleen op de tweede plaats te staan in het klassement.

Anderlecht trad aan in hun nieuwe outfit en dat gaf ze vleugels. Brugge kon amper tien minuten meespelen, voor het overige was paars-wit baas. Wasilewski pakte wel al na amper negen minuten geel. Het is zijn twaalfde gele kaart van het seizoen. Het eerste doelpunt viel na een kwartier spelen: Na een voorzet van Boussoufa kopte Frutos tegen de binnenkant van de paal. Vlcek was goed gevolgd en had de bal maar binnen te tikken: 1-0. Tien minuten later kwamen de bezoekers met 10 te staan na een rode kaart voor Geraerts voor een tweevoetige tackle op Boussoufa. Dat deed Club geen deugd en enkele minuten later verdubbelde paars-wit haar voorsprong. Na een corner van Boussoufa kopte Van Damme de bal onhoudbaar binnen: 2-0.

Beide ploegen voerden tijdens de rust verschillende wissels uit. Zo bleef Wasilewski binnen en werd hij vervangen door Hassan, die de kans kreeg afscheid te nemen van het Constant Vanden Stockstadion. Ook de coach van Club Brugge voerde twee wissels door. Ondanks de frisse krachten bij Brugge bleef Anderlecht de controle over de wedstrijd bewaren. Gelukkig voor Club was er nog Stijnen, anders stond het al lang 3-0. De bezoekers waren gefrustreerd en pakten ook nog enkele gele kaarten kort na elkaar.

Een kwartier voor tijd mocht Vlcek onder luid applaus gaan rusten, hij werd vervangen door Legear. Nadien kabbelde de partij naar zijn einde, de fut was er bij beide ploegen uit. Legear sprokkelde wel nog enkele mooie kansen bij mekaar, maar het bleef 2-0.

Volgende week trekt Anderlecht voor de laatste match van dit seizoen naar Bergen. Als het daar één punt haalt dan is het zeker van de tweede plek en het bijhorende ticket voor de voorrondes van de Champions League.