Kindermans: "Uitkijken naar lichting van 1999"

DINSDAG, 16 JUNI 2015, 16:38 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Volgende week hervat Anderlecht de trainingen en het is uitkijken welke jongeren hun kans krijgen. Voorlopig wordt enkel Nathan de Medina overgeheveld naar de A-kern. "Je kan niet ieder jaar aan de boom schudden en er vijf talenten laten uitvallen", zegt Jean Kindermans.

Het lijkt een vreemde vaststelling: slechts één speler die doorstroomt van de beloften naar de A-kern terwijl Anderlecht vorig seizoen de halve finale van de Youth League haalde. De verklaring ligt echter voor de hand: heel wat spelers van de ploeg die het zo goed deed, maakt officieel al deel uit van de A-kern.

"Aaron Leya Iseka en Andy Kawaya proefden al van het hoogste niveau en dit jaar zullen Hervé Matthys, Samuel Bastien en Samy Bourard kansen krijgen. Dat lijken al gesettelde anciens binnen de A-kern, maar dat zijn ze niet", vertelt Kindermans. "Ook Youri Tielemans is van deze generatie. Hij heeft al zestig wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld."

“Bij Anderlecht geldt altijd de wet van de sterkste”, gaat Kindermans verder. “Wie komt proeven en kan zich handhaven in de A-kern? Wie zakt terug naar de U21? Occasioneel zullen enkele beloften meetrainen met de A-kern en een aantal vriendschappelijke wedstrijden spelen.”

"Je kan niet ieder seizoen aan de boom schudden en er vijf talenten laten uitvallen. Dit jaar is het iets minder. Maar de lichting van 1999 die eraan komt, kan misschien drie tot vier A-kern-spelers opleveren", klinkt Kindermans hoopvol.
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.