Van Biesbroeck: "Anderlecht moet de refentie blijven"

WOENSDAG, 17 JUNI 2015, 11:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Op 1 september gaat Jo Van Biesbroeck aan de slag als manager bij Anderlecht. In een gesprek met Trends legt hij uit hoe hij zijn nieuwe functie ziet. "Ik wil de club mee professionaliseren op financieel, commercieel en organisatorisch vlak en inzake personeelsbeleid.”

“Samen met Herman Van Holsbeeck zal ik Anderlecht leiden”, zo vertelt Van Biesbroeck. “Ik ben blij dat ik Herman naast mij heb voor het sportieve. Die wereld ken ik veel minder goed en ik heb niet hetzelfde netwerk als hij. Ik zal Anderlecht vervoegen met dezelfde passie die ik de voorbije 37 jaar bij AB Inbev had.”

Vanuit het bedrijfsleven is Van Biesbroeck gewend om met duidelijk afgeleiden targets te werken. Welke doelen stelt hij bij Anderlecht? “Onze belangrijkste prioriteit is om een icoon te blijven in België. Anderlecht moet de referentie blijven. Daarnaast moeten we een een constante, degelijke rol kunnen spelen op Europees vlak, ook in de Champions League.”

Eén van de dossiers waarin Van Biesbroeck zijn tanden zal zetten, is dat van het nieuwe stadion. “Een groot en modern stadion zou leuk zijn”, geeft hij aan. “Maar het moet een verantwoorde stap zijn. Een nieuw stadion biedt meer mogelijkheden dan een bestaand. De voorwaarden moeten echter kloppen. Zowel de financiële kant, als het concept waarvoor je kiest.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.